Legyenek az online térben is biztonságban a pénzügyei!

 

Az ünnepek közeledtével többet költünk, és olyan webshopokban is hajlamosak vagyunk vásárolni, amelyekkel eddig nem volt tapasztalatunk. Ha körültekintőek vagyunk, akkor a digitális világban is magabiztosan és biztonsággal mozoghatunk. Olvassa el jó tanácsainkat, hogy a pénzügyeit biztonságba tudhassa online is!

 

1. Ismerős vagy ismeretlen címről kap e-mailt vagy telefonhívást egy kedvező ajánlatról, nyereményről? A bankkártyaadatait, az internetbanki belépését kell megerősítenie?

Legyen gyanús, ha olyan levelet vagy telefonhívást kap, amely túl kedvező ajánlatot, soha meg nem rendelt termék lemondását, számlatartozásról (esetleg számlafeltörésről) szóló értesítést vagy nyereményt tartalmaz!

Ismert kereskedők, szolgáltatók, pénzintézetek nevében  ̶  akár olyanok nevében is, ahol jelenleg vagy korábban Ön vásárolt/regisztrált  ̶  is küldhetnek Önnek e-mailt azzal a felszólítással, hogy frissítse az adatait. Ilyen esetekben mindig vegye fel a kapcsolatot a kereskedővel az eddig megszokott módon, hogy ellenőrizze a feladót. Nem ajánlott e-mailben vagy felugró ablakban kért adatbekéréseken keresztül az adatait megadni!

Szeretnénk felhívni szíves figyelmét arra, hogy az UniCredit Bank sem kér Öntől e-mailben bizalmas adatokat!

 

2. Ha olyan helyen fizetne a kártyájával, ahol még nem tette, alaposan vizsgálja meg a weboldalt a következő szempontok alapján: 

  • mit árul, milyen szolgáltatást nyújt;
  • talál-e részletes termékismertetőt;
  • a cég telephelye, vonalas telefonszáma és e-mail-címe megtalálható-e az oldalon;
  • új weboldalon történő vásárlás esetén tájékozódjon más fórumokon a fizetéssel kapcsolatos tapasztalatokról;
  • a szerződési, fizetési és szállítási feltételeket feltüntették-e;
  • nézze meg, minőségi kifogás esetén hova és mennyi időn belül fordulhat reklamációval, milyen feltételek mellett vonhatja vissza a megrendelését, mikor és milyen formában kapja vissza a pénzét;
  • figyeljen a megfogalmazásra, esetleg talál-e helyesírási hibákat, legyen gyanús, ha összecsapottnak tűnik a weboldal szerkesztése. Ilyen esetekben legyen nagyon elővigyázatos az adott kereskedővel!

A közösségi oldalakon megjelenő nagyon kedvező árú reklámok keltsenek gyanút Önben!

Spinning wheel animation

Loading