RUGALMAS SZÁMLABEÁLLÍTÁS AZ UNICREDIT BETÉTI BANKKÁRTYÁKHOZ

 

UniCredit betéti bankkártyájához akár több bankszámlát – forint- és devizaszámlát – is kapcsolhat egyszerre! Ön döntheti el, hogy a bankkártyájával végzett vásárlási vagy készpénzfelvételi tranzakcióit a számlák előre meghatározott sorrendjében vagy a kártyatársasági elszámolásnak megfelelő devizanemű számlára1 terheljük.

 

Milyen előnyei vannak a rugalmas számlabeállításnak?

  • A számlák sorrendjét Ön határozhatja meg, és később is rugalmasan változtathatja2.
  • Több forintszámlát vagy forint- és egyéb devizanemű számlákat is kapcsolhat a betéti kártyájához, így az összes bankkártyához kapcsolt számla egyenlegéhez hozzáférhet.
  • Nincs szüksége deviza alapú bankkártyára, ha a devizaszámlájáról szeretne költeni1.
  • Tranzakciói abban a devizanemben kerülhetnek elszámolásra, ami a kártyatársaság által történő elszámolásnak megfelelő. Ha a betéti kártyájához kapcsolódik ilyen devizanemben vezetett számla, és a bankkártyával végzett tranzakció is a kártyatársasági elszámolással megegyező devizanemben történt, akkor az átváltási árfolyammal sem kell számolnia1.
  • A számlák összesített egyenlegéről napi információt kérhet SMS-ben – SMS szolgáltatásunk igénylése esetén.
  • A rugalmas számlabeállítás szolgáltatás rögzítése és módosítása is díjmentes.

Rugalmas számlabeállítás esetén kétféle szolgáltatás közül választhat:

  • Számlasorrend szerinti terhelés esetén a tranzakciók terhelése a számlák Ön által megadott sorrendje szerint történik, a bankkártyás tranzakció kártyatársasági elszámolásának devizanemétől függetlenül.
  • Elszámolási devizanem és számlasorrend szerinti terhelés esetén a tranzakciót automatikusan a kártyatársasági elszámolásnak megfelelő devizanemben vezetett bankszámlára terheljük1. Ha nincs az adott devizanemben vezetett számla a bankkártyához kapcsolva, akkor a számlák megadott sorrendje szerint terhelődik az összeg.

 

Hogyan igényelheti a szolgáltatást?

Ha szeretne bankkártyája mögé új bankszámlát kapcsolni, vagy módosítaná a jelenlegi számlabeállítását, kérjük, forduljon tanácsadóinkhoz a bankfiókjainkban, akik készséggel állnak a rendelkezésére, vagy hívja a +36 (1/20/30/70) 325 3200-as számot.

 


A tájékoztatás nem teljes körű. A bankkártyával végrehajtott tranzakciók elszámolási devizanemére és az elszámolási árfolyamra vonatkozó feltételeket az UniCredit Bank Bankkártya üzletszabályzata tartalmazza, amely elérhető a honlapunkon vagy a bankfiókjainkban.

 

1 Elszámolási devizanem és számlasorrend szerinti terhelés választása esetén. Mastercard betéti bankkártyával külföldön (Magyarország területén kívül) USD pénznemben kezdeményezett tranzakciók esetében a tranzakciók elszámolási devizaneme USD, minden egyéb esetben EUR; Visa bankkártya esetén minden esetben USD, kivéve, ha a bizonylaton szereplő/jóváhagyott összeg devizaneme Forint, és a devizanem megegyezik a Bankkártya használat fedezetét biztosító bankszámla(k) devizanemével, mert ebben az esetben a bankszámlára terhelt összeg megegyezik a bizonylaton szereplő/jóváhagyott tranzakció összegével. 

2 Több bankkártya esetén az egyes bankkártyákhoz megadott számlasorrend csak teljesen azonos vagy a többi kártyától teljesen eltérő sorrend lehet.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo