Kerülje el, hogy csalók áldozata legyen!

 

Sajnos előfordulhat, hogy illetéktelenek az UniCredit Bank nevével visszaélve ügyfeleinktől bizalmas adatokat próbálnak megszerezni. Az Ön adatainak biztonsága érdekében, kérjük, olvassa el alábbi tájékoztatónkat, és mindig kövesse az abban szereplő szabályokat!

csalók akár banki ügyintézőnek kiadva magukat – leggyakrabban problémás bankkártyás vagy egyéb tranzakcióra, kártya- vagy internetbanki hozzáférés letiltására hivatkozva – telefonon, e-mailben vagy SMS-ben kísérelnek meg banki adatokat megszerezni. Az így birtokukba jutott adatokkal jogosulatlan bankkártyás vásárlásokat, átutalásokat kezdeményeznek, amivel kárt okoznak az óvatlan ügyfeleknek.

Az alábbiak szem előtt tartásával elkerülheti, hogy csalók áldozata legyen.

Gyanús jelek lehetnek
NAGYON FONTOS! Az alábbi adatokat soha ne adja ki:

Mit tegyen, ha mégis telepített kéretlen programot vagy alkalmazást?
Jegyezze fel a telepített alkalmazás nevét, majd törölje le az alkalmazást a számítógépéről vagy mobileszközéről és végezzen vírusirtást. Mobiltelefon esetén javasoljuk a gyári beállítások visszaállítását.
Kérjük, jegyezze fel és jelezze telefonos ügyfélszolgálatunkon annak az adatait (bejövő hívás ideje, a hívó fél neve, telefonszáma, e-mail címe), aki az alkalmazás telepítésére kérte.

Javasoljuk, hogy ha a fenti leírásnak megfelelő vagy hasonló hívást kap, azonnal szakítsa meg azt, és jelezze központi ügyfélszolgálatunk felé a történteket. Emellett arra kérjük, hogy online bankkártyás vásárlásait és átutalásait figyelmesen ellenőrizze, különös tekintettel a kedvezményezett személyére és az összegre. Ilyen tranzakciókat csak abban az esetben engedélyezzen, ha meggyőződött róla, hogy valóban Ön kezdeményezte azokat.

Kérjük, amennyiben adathalász-kísérletre gyanakszik, a kapott levelet küldje el nekünk az info@unicreditgroup.hu címre, majd a kapott levelet haladéktalanul törölje postafiókjából!

Ha gyanús hívást kap vagy tranzakciót észlel, kérjük, keresse kollégáinkat telefonos ügyfélszolgálatunkon (+36 1/20/30/70 325 3200), vagy látogasson el személyesen az Önhöz legközelebbi UniCredit bankfiókba!

Hogyan védekezhetek hatékonyan a csalók ellen?

Kérdés esetén forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz!

Együttműködését előre is köszönjük!

 

Ide kattintva hasznos tanácsokat talál arról, hogyan vásárolhat biztonságosabban online.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo