Diákszámla

Kezdd el az önálló életedet a megfelelő bankszámlával! Ha kell egy számla, amire a szüleidtől kapott zsebpénzedet, az ösztöndíjadat vagy az első fizetésedet utaltathatod, de neked az is fontos, hogy a pénzügyeid ne kerüljenek sokba, válaszd a Diákszámlát. 18 év felett a kedvezmények mellé elektronikus szolgáltatásokat is választhatsz, így kényelmesen és gyorsan intézheted a banki ügyeidet.

Kiknek nyújtjuk a Diákszámlát?

14-26 év közötti fiataloknak, akik

 • középiskolások, és a zsebpénzükhöz keresnek számlát, vagy
 • egyetemisták, főiskolások, és az ösztöndíjukat utaltatnák rá, vagy
 • pályakezdők az első fizetésükkel, vagy
 • kedvezményes számlacsomagot keresnek.

18 éves kor alatt a számlanyitáshoz a törvényes képviselő jelenléte és aláírása szükséges, és a számla meghatározott keretek között, korlátozott rendelkezési joggal vehető igénybe.

Miért előnyös a Diákszámla? (1)
 • Kedvezményes havi díj: a számla havi zárlati díja 210 forint, EBKM : 0,01%.
 • Kedvezményes bankkártya: a számlához 50%-os kibocsátói díjkedvezménnyel igényelhetsz Mastercard® Unembossed érintő bankkártyát, így a bankkártyás fizetéshez modern és gyors megoldást használhatsz.
 • Díjmentes a bankkártyás vásárlás.
 • A bankkártyával az UniCredit ATM-eken a mobiltelefon-egyenlegedet is feltöltheted.
 • Díjmentes SMS szolgáltatás: értesítést kérhetsz a kártyás fizetésekről és készpénzfelvételekről, így mindig nyomon követheted az egyenlegedet.
Mit ajánlunk még a Diákszámlád mellé?
 • Intézd a banki ügyeidet interneten vagy mobilon, otthon vagy útközben elektronikus szolgáltatásaink segítségével, amelyeket 18 év felett igényelhetsz.
 • Néha felmerülnek nagyobb, váratlan kiadások? Ha már betöltötted a 18 éves kort, akkor számodra van olyan lehetőség, amivel pont az ilyen esetekre kiegészítheted a bankszámlád egyenlegét. Kattints a részletekért!
 • Ha azt tervezed, hogy külföldön töltesz egy szemesztert vagy egy rövidebb időszakot, igényelj devizaszámlát.
Hasznos információk a bankszámlád használatához
 • Ha van már bankszámlád egy másik banknál, a bankváltásban is segíthetünk! Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat az egyszerűsített bankváltásról.
 • Add le a nyilatkozatodat, hogy a jogszabály alapján havonta az első két alkalommal díjmentesen vehess fel készpénzt belföldi ATM-ekből, összesen 150 000 forintig!  Felhívjuk a figyelmedet, hogy nyilatkozatot csak a 16. életévét betöltött személy adhat le.
 • Készpénzt nemcsak felvenni, hanem befizetni  is tudsz az erre alkalmas UniCredit bankautomatákon, és mindezt a visszavonásig tartó akciónkban díjmentesen2 teheted.
 • A Diákszámla a számlatulajdonos 26. életévének betöltését követő hónap első napjától automatikusan Privát Plusz számlára változik. Ettől kezdve a számlatulajdonosra a Privát Plusz számla kondíciói érvényesek, amelyeket a mindenkor hatályos Lakossági kondíciós lista tartalmaz.
 • Kerülje el a postai sorban állást és fizesse számláit sárga csekk helyett kényelmesen és biztonságosan csoportos beszedési megbízással. A csoportos beszedések előnyeiről ITT olvashat
Kapcsolódó dokumentumok

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül szerződéses ajánlattételnek. A számlaszerződés, a betéti kártyák és az elektronikus szolgáltatások részletes leírását az UniCredit Bank lakossági ügyfeleire vonatkozó Hirdetményei és Kondíciós listái, valamint az Általános Üzleti Feltételek, a Lakossági üzletszabályzat, illetve a Bankkártya üzletszabályzat tartalmazzák. A bank a kondíciók változtatásának jogát fenntartja.

1 A havi zárlati díj számításának módja: a tranzakciók összegének 0,01%-a, minimum a feltüntetett összeg. A minimumként feltüntetett összeg feletti rész felszámításától a bank akciós jelleggel eltekint. A kedvezmény visszavonásig érvényes. A Mastercard Unembossed érintő bankkártya normál kibocsátói díja 2 560 forint. Diákszámla esetén a normál díj helyett a bank akciós jelleggel a kedvezményes díjat számítja fel. Az akció kizárólag egy darab főkártya kedvezményes kibocsátói díjon történő igénybevételére jogosít fel, és visszavonásig érvényes. A bankkártyás vásárlás normál díja 0,3%, maximum 6 000 forint, amelyet a bank akciós jelleggel nem számít fel. Minden akció visszavonásig érvényes.

2 A díjszámítás módja: a normál díj a befizetés 0,2%-a, amelyet a bank akciós jelleggel nem számít fel. Az akció visszavonásig érvényes.

Spinning wheel animation

Loading