Diákszámla

 

Kezdd el az önálló életedet a megfelelő bankszámlával! Ha kell egy számla, amire a szüleidtől kapott zsebpénzedet, az ösztöndíjadat vagy az első fizetésedet utaltathatod, de neked az is fontos, hogy a pénzügyeid ne kerüljenek sokba, válaszd a Diákszámlát. 18 év felett a kedvezmények mellé internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásokat is választhatsz, így kényelmesen és gyorsan intézheted a banki ügyeidet.

 

Kiknek nyújtjuk a Diákszámlát?

14-26 év közötti fiataloknak, akik

 • középiskolások, és a zsebpénzükhöz keresnek számlát, vagy
 • egyetemisták, főiskolások, és az ösztöndíjukat utaltatnák rá, vagy
 • pályakezdők az első fizetésükkel, vagy
 • kedvezményes számlacsomagot keresnek.

18 éves kor alatt a számlanyitáshoz a törvényes képviselő jelenléte és aláírása szükséges, és a számla meghatározott keretek között, korlátozott rendelkezési joggal vehető igénybe.

Miért előnyös a Diákszámla? (1)
 • Kedvezményes havi díj: a számlavezetés díja 210 forint, EBKM: 0,01%.
 • Kedvezményes betéti kártya-szolgáltatás: a számlához 50%-os kibocsátói díjkedvezménnyel igényelhetsz [Mastercard® Unembossed érintő bankkártyát].
 • Díjmentes a betéti kártyával történő vásárlás belföldön és külföldön. 
 • A bankkártyával az UniCredit ATM-eken a mobiltelefon-egyenlegedet is feltöltheted.
 • Díjmentes SMS-szolgáltatás: értesítést kérhetsz a betéti kártyával történő belföldi és külföldi vásárlásokról és a készpénzfelvételről belföldön és külföldön, így mindig nyomon követheted az egyenlegedet.

 

 

Mit ajánlunk még a Diákszámlád mellé?
 • Intézd a banki ügyeidet interneten vagy mobilon, otthon vagy útközben internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás segítségével, amelyeket 18 év felett igényelhetsz.
 • Néha felmerülnek nagyobb, váratlan kiadások? Ha már betöltötted a 18 éves kort, akkor számodra van olyan lehetőség, amivel pont az ilyen esetekre kiegészítheted a bankszámlád egyenlegét. Kattints a részletekért!
 • Ha azt tervezed, hogy külföldön töltesz egy szemesztert vagy egy rövidebb időszakot, igényelj devizaszámlát.
Hasznos információk a bankszámlád használatához
 • Ha van már bankszámlád egy másik banknál, a bankváltásban is segíthetünk! Olvasd el a legfontosabb tudnivalókat az egyszerűsített bankváltásról.
 • Add le a nyilatkozatodat, hogy a jogszabály alapján havonta az első két alkalommal a készpénzfelvétel belföldön díjmentes legyen, összesen 150 000 forintig!  Felhívjuk a figyelmedet, hogy nyilatkozatot csak a 16. életévét betöltött személy adhat le.
 • Az erre alkalmas UniCredit bankautomatákon visszavonásig tartó akciónkban díjmentes2 a készpénzbefizetés belföldön.
 • A Diákszámla a számlatulajdonos 26. életévének betöltését követő hónap első napjától automatikusan Privát Plusz számlára változik. Ettől kezdve a számlatulajdonosra a Privát Plusz számla kondíciói érvényesek, amelyeket a mindenkor hatályos Lakossági kondíciós lista tartalmaz.
 • Kerülje el a postai sorban állást és fizesse számláit sárga csekk helyett kényelmesen és biztonságosan  beszedéssel. A  beszedések előnyeiről ITT olvashat
Kapcsolódó dokumentumok

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül szerződéses ajánlattételnek. A számlaszerződés, a betéti kártya-szolgáltatás és az internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás részletes leírását az UniCredit Bank lakossági ügyfeleire vonatkozó Hirdetményei és Kondíciós listái, valamint az Általános Üzleti Feltételek, a Lakossági üzletszabályzat, illetve a Bankkártya üzletszabályzat tartalmazzák. A bank a kondíciók változtatásának jogát fenntartja.

1 A  havi számlavezetési díj számításának módja: a tranzakciók összegének 0,01%-a, minimum a feltüntetett összeg. A minimumként feltüntetett összeg feletti rész felszámításától a bank akciós jelleggel eltekint. A kedvezmény visszavonásig érvényes. A [Mastercard® Unembossed érintő bankkártya] normál kibocsátói díja 2 560 forint. Diákszámla esetén a normál díj helyett a bank akciós jelleggel a kedvezményes díjat számítja fel. Az akció kizárólag egy darab főkártya kedvezményes kibocsátói díjon történő igénybevételére jogosít fel, és visszavonásig érvényes. A betéti kártyával történő belföldi és külföldi vásárlás  normál díja 0,3%, maximum 6 000 forint, amelyet a bank akciós jelleggel nem számít fel. Minden akció visszavonásig érvényes.

2 A díjszámítás módja: a normál díj a befizetés 0,2%-a, amelyet a bank akciós jelleggel nem számít fel. Az akció visszavonásig érvényes.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo