Pénzügyi intézmények

Az UniCredit Csoporton belül önálló szervezeti formában az Intézményi ügyfelek üzletág (Financial Institutions Group) tartja a kapcsolatot a pénzügyi intézményi ügyfelekkel.

Intézményi ügyfelek üzletág széles körű szolgáltatásokat nyújt a pénzügyi intézmények részére, divíziókon és régiókon átnyúló termékcsomagokat dolgoz ki a cash management, a trade finance, a letétkezelés, az értékpapírügyletek és tőkepiaci tanácsadás területén.

Bécsi (Közép- és Kelet-Európa), müncheni (Németország és Észak-Európa), milánói (Olaszország és Dél-Európa), párizsi (Franciaország), New York-i (amerikai kontinens) és hongkongi (ázsiai térség) központokkal átfogó kapcsolattartó szervezeti egységként a célpiacaink minden fontos pénzügyi intézményét kiszolgáljuk.

Finanszírozás, refinanszírozás

A finanszírozás terén a termékek széles körét nyújtjuk az egyszerű „plain vanilla” finanszírozástól a komplex, strukturált finanszírozási megoldásokig. Európa vezető kötvény kibocsátás-szervező bankjaként az UniCredit büszke arra, hogy több pénzügyi intézményi ügyfelének mind a nemzetközi, mind a magyarországi tőkepiacon kötvénykibocsátás és hitelnyújtás formájában tudott segíteni.

Számlavezetés és tranzakciós szolgáltatások

Az UniCredit jelentős hírnévnek örvend a pénzforgalmi és e-banking, trade finance, letétkezelési megoldások egyik vezető európai szállítójaként. Az ügyféligények egyedi megközelítésével cash management szakértőink a teljes pénzügyi értékláncot figyelembe veszik.

Pénzpiacok

UniCredit európai piaci szereplőként a pénzügyi intézményi ügyfeleit összeköti a deviza-, kamat-, áru-, részvény- vagy hitelpiacokkal. A közép-európai országokban példátlan jelenlétével a bankcsoport a lokális devizákban vezető likviditás biztosítója azáltal, hogy az egész régióban versenyképes árakat tud kínálni. Széles hálózatának és lokális piaci ismeretének köszönhetően a bankcsoport globális termékekkel is rendelkezésre áll.

Befektetési banki szolgáltatások

Európa egyik legjelentősebb befektetési banki hálózatának köszönhetően az UniCredit megkönnyíti a tőkepiachoz való hozzáférést. Építünk a müncheni, bécsi és londoni ügyfélkapcsolati menedzserek és szakosodott termékfelelős csoportok közötti szoros együttműködésre.