HASZNOS INFORMÁCIÓK ÚJ ÜGYFELEINK RÉSZÉRE

 

Üdvözöljük új ügyfeleink között, és köszönjük, hogy az UniCredit Bankot választotta! 

Az Ön könnyebb eligazodása érdekében egy helyre összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, amelyekre mindenképp érdemes gondolnia pénzügyei intézése során.

 

Mire érdemes figyelnie új bankszámla megnyitása után?

Ha megnyitotta az új bankszámláját, érdemes átgondolnia néhány dolgot, hogy minél előbb kényelmesen használhassa a számlát.

 • Új számlaszám: minél előbb jelezze a munkáltatójának, hogy megváltozott a számlaszáma, így a fizetése rövid időn belül az új számlára érkezhet. Ha segítségre van szüksége az ügyintézésben, fióki munkatársaink segíthetnek Önnek: kérjen tőlük Jövedelemérkeztető borítékot, a többit pedig bízza kollégáinkra.
 • Díjmentes készpénzfelvétel: adja le az ingyenes készpénzfelvételre vonatkozó nyilatkozatát, hogy a jogszabálynak megfelelően havonta az első két alkalommal, összesen 150 000 forintig díjmentesen vehessen fel pénzt. Mindezt gyorsan megteheti az [UniCredit eBanking] internetbanki rendszerünkön keresztül, a Megbízások menüpontban.  
Hogyan legyen a bankkártyája hasznos társa a mindennapokban?

A bankkártya számos esetben megkönnyítheti a fizetést. A használatához pedig csupán néhány információt érdemes észben tartania.

 • Új kártya aktiválása: a kártyát használat előtt aktiválnia kell. Kérjük, ehhez hívja fel a 24 órában elérhető UniCredit Telefonbankot a +36 (1/20/30/70) 325 3200 telefonszámon. Az aktiváláshoz készítse elő Telefonbank azonosítóját is.
 • PIN kód módosítása: ha szeretné módosítani a kártyához tartozó PIN kódját, ezt bármikor megteheti UniCredit ATM-einken, a megfelelő menüpont kiválasztásával. Kérjük, mindig figyeljen arra, hogy a kártyáját ne tartsa egy helyen a hozzá tartozó titkos PIN kóddal.
 • Kártyahasználati limitek: gondolja át, hogy várhatóan milyen gyakran és mekkora költéseket tervez a bankkártyájával a jövőben, és ha szükséges, állítson be egyedi limitet.
 • SMS értesítés a költésekről: könnyen nyomon követheti kártyás vásárlásait, ha SMS szolgáltatásunkat igényli.
 • Rugalmas számlabeállítás: bankkártyájához akár több számlát (forint vagy deviza) is beállíthat, így mindegyik UniCredit bankszámla egyenlegét fel tudja használni, még külföldön is.
 • Utasbiztosítás: Egyes UniCredit dombornyomott bankkártyákhoz automatikus utasbiztosítás is tartozik, az elektronikus kártyákhoz, illetve az Önnel együtt utazók részére pedig külön díjért egyszerűen igényelhet biztosítást.
 • A kártya letiltása: mindig figyeljen arra, hogy a bankkártyája ne kerülhessen illetéktelen kezekbe! Ha a kártyája elveszett, vagy ellopták, azonnal tiltsa le az éjjel-nappal elérhető UniCredit Telefonbankon keresztül a +36 (1/20/30/70) 325 3200 számon.
Tanácsok a biztonságos bankkártyahasználathoz
 • Jegyezze fel a Telefonbank telefonszámát és a saját Telefonbank azonosítóját, hogy kéznél legyen, ha segítségre van szüksége.
 • Rendszeresen ellenőrizze a bankkártyával végzett tranzakciókat a számlakivonatán vagy az internetbankon [UniCredit eBanking] keresztül, vagy igényeljen SMS szolgáltatást, hogy minden, a kártyájával végzett tranzakcióról értesüljön.
 • Állítson be egyedi kártyahasználati limitet használati szokásainak megfelelően. Figyeljen arra, hogy a bankkártyáját a kereskedő mindig látható módon húzza le.
 • A kártya PIN kódját jegyezze meg, lehetőség szerint ne írja fel, és semmiképpen se tárolja a bankkártyája mellett.
 • Vigyázzon arra, hogy a banki kódjai (eBanking azonosító, Telefonbank azonosító, PIN kód stb.) ne jussanak illetéktelen személy tudomására.
 • Felhívjuk a figyelmét, hogy bankunk semmilyen esetben nem kéri el sem e-mailben, sem SMS-ben ügyfél-azonosítóit és kódjait, és nem is szólítja fel Önt ezek megadására vagy megváltoztatására. 

További kérdése van a kártyahasználattal kapcsolatban? Tekintse meg a Bankkártya kisokost, amely számos egyéb hasznos információt tartalmaz. 

Elektronikus szolgáltatások az Ön kényelméért

A bankfiókok nyitva tartásától függetlenül otthonából, útközben vagy akár külföldön is intézheti a pénzügyeit telefonon, interneten vagy mobiltelefonon elektronikus szolgáltatásaink segítségével.

 • Telefonos ügyintézéshez: ha már igényelt [Telefonbank szolgáltatást], akkor az azonosításhoz szükséges Telefonbank PIN kódot a Telefonbank PIN kód borítékban találja meg. Ezekre mindig szüksége lesz a telefonos ügyintézéshez (kivéve a bankkártya-letiltásnál). Ügyféltájékoztató
 • Interneten történő ügyintézéshez: az [UniCredit eBanking] rendszerbe történő belépéshez szükséges Felhasználói azonosítóját a számlanyitáskor kapott szerződésében találja meg.
 • Mobiltelefonon történő ügyintézéshez: okostelefonon is intézheti a pénzügyeit, töltse le és aktiválja [UniCredit Mobil alkalmazásunkat[UniCredit eBanking] érvényes azonosítóival. 
Fiók- és ATM kereső

Keresőnk segítségével könnyen megtekintheti, hol van az Önhöz legközelebbi fiókunk, vagy melyik ATM-ből tud könnyen készpénzt felvenni.

 

Mobiltelefonon történő ügyintézéshez: okostelefonon is intézheti a pénzügyeit, ehhez töltse le az [UniCredit Mobilalkalmazást] a Google Play vagy az App Store oldalról, majd aktiválja a szolgáltatást érvényes Internetbanki azonosítóival vagy bankfiókjainkban!.

 

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek, az itt szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek. A termékekre vonatkozó részleteket az UniCredit Bank mindenkor hatályos üzletszabályzatai, kondíciós listái, illetve az adott termékre vonatkozó hirdetményei tartalmazzák. A bank a kondíciók változtatásának jogát fenntartja.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo