KÉSZPÉNZBEFIZETÉS BELFÖLDÖN AZ UNICREDIT BANKAUTOMATÁKON

 

Szolgáltatásunkkal lehetősége van bankautomatán keresztül készpénzbefizetésre belföldön az ország számos pontján, az UniCreditnél vezetett forintszámlájára.

 

Az ATM-einken keresztül befizetett összeg azonnal rendelkezésre áll a számláján, tehát szabadon hozzáférhető, így felhasználhatja betéti kártyával történő vásárlásra vagy készpénzfelvételre belföldön vagy külföldön, de az így befizetett összeget átutalhatja vagy le is kötheti.

 

A szolgáltatás igénybevételéhez egy UniCredit Bank által kibocsátott, aktív [Mastercard], [Maestro] vagy [VISA] betéti bankkártyára és a hozzá kapcsolódó forint bankszámlára van szüksége.

Milyen előnyei vannak az ATM-es készpénzpénzbefizetésnek belföldön?

 

 • A bankfiókok nyitvatartási idejétől függetlenül, bármikor befizetheti számlájára az Önnél lévő összeget.
 • Elkerülheti a pénztárnál való sorban állást.
 • Nem kell készpénz-befizetési nyomtatványt kitöltenie.
 • Rugalmasan elérhető a nap 24 órájában1.
 • A befizetett összeg azonnal rendelkezésre áll a folyószámláján, és szabadon felhasználható.
 • Díjmentes2.
 • A befizetéshez nem szükséges borítékot használnia, a készpénzt közvetlenül behelyezheti az ATM-be.
Hogyan működik? Csupán 5 egyszerű lépés!

Kártya behelyezése

Az UniCredit betéti- és hitelkártya-szolgáltatáshoz kapcsolódó bankkártya behelyezése, a nyelvválasztás, majd a PIN kód megadása után válassza ki a „Készpénzbefizetés” menüpontot.

 

Pénz befizetése

Amikor kinyílik a készpénzbefizető modul ajtaja, helyezze be a bankjegyeket.

 

Fontos tudnivalók:

 • Csak forint bankjegyeket helyezzen az ATM-be, pénzérméket ne.
 • Egyszerre legfeljebb 50 bankjegyet tud befizetni.
 • A pénzt széthajtogatva, hosszában tegye az ATM nyílásába.
 • A bankjegyeket nem szükséges szétválogatnia, sem címletek szerint sorba rendeznie.
 • Ne helyezzen be szakadt, megragasztott vagy összehajtogatott bankjegyet.
 • Ne tegyen az automatába egyéb, nem bankjegypapírt (pl. újságpapír) vagy borítékot.
 • Figyeljen rá, hogy bankjegyein ne legyen gemkapocs vagy egyéb összefogó eszköz.

 

Az ATM az összehajtott vagy összeragadt bankjegyeket visszaadja, így lehetősége van megvizsgálni azokat. Ezt követően új befizetést tud indítani a már széthajtogatott bankjegyekkel.
A befizetést követően az ATM megvizsgálja a bankjegyeket, és címletenként feldolgozza azokat. Mindez csupán néhány másodpercet vesz igénybe. Ezután a képernyőn megjelenik a befizetett és elfogadott bankjegyek összege.

 

Jóváhagyás

Ha a képernyőn megjelenített összeget rendben találja, a művelet folytatásához hagyja jóvá a tranzakciót. Ugyanitt lehetősége van arra, hogy megszakítsa a befizetési folyamatot. Ekkor a gép visszaadja a bankkártyáját és a behelyezett pénzt.

 

Végrehajtás

A jóváhagyást követően elindul a fizetési művelet, ezután a jóváhagyott összeg azonnal a rendelkezésére áll a betétikártya-szolgáltatás mögött elsőként beállított forint bankszámláján.

Sikertelen tranzakció: előfordulhat, hogy az ATM hamisgyanús (azaz feltehetően hamis vagy meghamisított) bankjegyet ismer fel. Ekkor az automata visszaadja a betétikártya-szolgáltatáshoz kapcsolódó bankkártyáját, bevonja a hamisgyanús bankjegyeket, és azokról bizonylatot nyomtat.
A bankjegyeket az UniCredit Bank, valamint a bankunk által hamisgyanúsnak minősített bankjegyek esetén a Magyar Nemzeti Bank vizsgálja meg. A vizsgálat eredményéről bankunk írásban értesíti a számlatulajdonost.

A tévesen hamisgyanúsnak ítélt bankjegyek értékét jóváírjuk a számláján, azonban a hamis és a meghamisított bankjegyekért – a pénztári befizetéshez hasonlóan – nem jár térítés.

 

Bizonylat nyomtatása

Sikeres készpénzbefizetés esetén kap egy igazoló bizonylatot a fizetési művelet adataival, amely tartalmazza a befizetett bankjegyek összegét és a befizetéssel megnövelt, az adott időpontban rendelkezésre álló egyenlegét is.

 

A készpénzbefizetésre alkalmas ATM-eink elérhetősége

 

A tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek. A részletes feltételeket a Bankkártya üzletszabályzat és a vonatkozó Bankkártya kondíciós listák tartalmazzák.

 

1 A bank az Általános üzleti feltételeiben foglaltaknak megfelelően fenntartja magának a jogot, hogy a szolgáltatást karbantartás, üzemzavar stb. esetén alkalomszerűen szüneteltesse.

2 A díjszámítás módja: a normál díj a befizetés 0,2%-a, amelyet a bank akciós jelleggel nem számít fel. Az akció visszavonásig érvényes.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo