JOGSZABÁLYI INGYENES KÉSZPÉNZFELVÉTELI LEHETŐSÉG BIZTOSÍTÁSA

 

A jogszabályban meghatározott keretek között Ön élhet a lehetőséggel, hogy havonta az első két alkalommal a készpénzfelvétel belföldön – az Ön által megjelölt bankszámlájáról legfeljebb 150 000 forintig – forintban díjmentes legyen.

 

Ki veheti igénybe az ingyenes készpénzfelvételt belföldön?

Minden 16. életévét betöltött magánszemély, aki magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és a pénzforgalmi szolgáltató – a bank – felé írásban nyilatkozatot tesz.

Milyen kifizetésekre vehető igénybe az ingyenes készpénzfelvétel belföldön?

Azok az ügyfelek, akik az érintett bankszámlájukhoz betétikártya-szolgáltatással rendelkeznek, havonta az első két alkalommal bármely automatánál élhetnek a készpénzfelvétellel belföldön díjmentesen , összesen legfeljebb 150 000 Ft összegig. Az ezen összeg feletti tranzakciók után a bank az adott számlacsomagra vonatkozó mindenkor hatályos kondíciós listája szerinti díjat számítja fel.

Ha Ön nem rendelkezik a számlájához kapcsolódóan folyószámlahitellel, akkor a készpénzfelvétel belföldön csak pozitív számlaegyenleg esetén, a pozitív számlaegyenleg erejéig érhető el költségmentesen.

Ha Ön a hitelkerete terhére szeretné a díjmentes készpénzkifizetést igénybe venni, akkor erre is van lehetősége a bankunknál fennálló szabad hitelkerete, de maximum 150 000 Ft erejéig.

 

Hitelkártya-szolgáltatással rendelkezők számára is biztosított a havi kétszeri ingyenes készpénzfelvételi lehetőség? A hitelkártyával történő készpénzfelvétel belföldön esetében ez alapján nem kezdi a bank felszámítani a készpénzfelvétel utáni kamatot?

A kedvezmény a fizetési számlára vonatkozik. A hitelkártyaszámlákhoz kapcsolódó és a hitelkártyával történő készpénzfelvételre nem vonatkozik.

 

Mit kell tennie, hogy igénybe vegye az ingyenes készpénzfelvételt belföldön?

 

Mikor, illetve meddig kell a nyilatkozatot leadni?

  • Minden hónap 20. napjáig leadott nyilatkozat esetén Ön a következő hónaptól jogosult a díjmentes készpénzfelvételre belföldön.
  • Ha a hónap 20. napja után adta le a nyilatkozatát, akkor a következő hónap utáni hónaptól lesz jogosult a díjmentes készpénzfelvételre belföldön.

 

Nyilatkozat leadása nélkül nincs módunk biztosítani az ingyenes készpénzfelvételt belföldön.

 

Mi a teendő, ha bankot váltana, és másik banknál szeretné a díjmentes készpénzfelvételt belföldön igénybe venni?
Betétikártya-szolgáltatás készpénzfelvételi limitjének automatikus módosítása

 

Segítünk Önnek a bankváltásban!

Nyisson nálunk lakossági számlát, munkatársaink pedig segítenek Önnek abban, hogy a beszedései átkerüljenek az UniCredit bankszámlájára.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo