ELŐRELÁTÓ HITELEK

Előrelátó lakáshiteleinkkel már előre megtudhatja, megkaphatja-e azt a hitelösszeget, amit felvenni szeretne és ezután fél év áll a rendelkezésére, hogy kiválassza új otthonát. THM:  3,76-6,77%1

 

Reprezentatív példa Aktív kedvezménnyel: 5 000 000 forint összegű, 20 éves futamidőre nyújtott, piaci kamatozású, lakásvásárlási célú, ingatlanra bejegyzett jelzálogjog fedezettel nyújtott hitel esetén 5 éves kamatperiódussal, a hitel kamata kamatperiódusonként változó, mértéke évi  4,45%, a törlesztőrészletek száma 240 db, az első kamatperiódusban a havi törlesztőrészletek összege  31 746Ft, a további kamatperiódusokban a kamat változásával módosulhat THM1:  4,68%, a hitel teljes díja:  2 648 300 Ft (mely az ügyleti kamat összegén túl a következő tételekből tevődik össze: hitelösszeg utalásával kapcsolatos díj 17 500 Ft, 1 db ingatlan-nyilvántartási eljárás díja 12 600 Ft (jelzálogjog bejegyzési kérelem), 1 db Takarnet rendszerből lekért tulajdoni lap díja 1 000 Ft), a fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 7 648 300 Ft. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában.

 

Tudni szeretné a lakásvásárlás előtt, hogy mennyi hitelt vehet fel? A jövedelme és a hitelképessége alapján – az igényléshez előírt hiánytalan dokumentáció befogadását követően fél évre – érvényes hitelösszeg-igazolást állítunk ki az Ön részére, így előre tudhatja, hogy az Ön által felvenni tervezett összegben kaphat-e, vagy amennyiben hitelképessége alapján kevesebb összegre jogosult, akkor mekkora összegben kaphat lakáshitelt az ingatlan vásárlásához, legyen az új vagy használt lakás vagy családi ház. Ezután 6 hónapon át nyugodtan keresheti új otthonát, hiszen tudja, mennyi hitelösszegre jogosult, azaz „meddig nyújtózkodhat” a lakásvásárlásnál. Az igazoláson szereplő hitelösszeg a fedezetként megfelelő2 lakóingatlan vásárlása és egyéb hitelbírálati feltételek teljesülése esetén érvényes.


A hitel feltétele az UniCredit Banknál vezetett számla, valamint a fedezeti ingatlanra vonatkozó, a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás.

 

Mi mindent valósíthat meg az Előrelátó hitelből?

 • Az Előrelátó hitel új és használt lakás, ill. ház vásárlására igényelhető piaci kamatozású, lakás célú jelzáloghitel. THM: 4,09 – 6,77%1
 • Az Előrelátó Otthonteremtő hitelt otthonteremtési kamattámogatással igényelhető használt lakás, használt ház vásárlására, amennyiben Ön és a vásárolni kívánt lakás megfelel a jogszabályi feltételeknek3. A további feltételeket a bank Hirdetményei tartalmazzák. THM:  3,76-5,23%1

 

 

Lakásvásárláshoz jól jönne a gyerekek után járó támogatás?

Az új „szocpol”-lal, a családi otthonteremtési kedvezménnyel növelheti önerejét most már használt lakás vásárlása vagy bővítése esetén is. A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás. Bővebben a CSOK-ról.

 

Mik az Előrelátó hitelünk főbb jellemzői?

 • A hitelösszeg
  •  Előrelátó hitel esetén 1 - 40 millió forint,
  • Előrelátó Otthonteremtő hitel esetén 1 - 10 millió forint.
 • A futamidő 48 - 30 év.
 • Fixálhatja a kamatot és a törlesztőrészletet
  • Előrelátó hitel esetén 1, 5 vagy 10 évre,
  • és választhatja az 5-től 20 évig (lépésköz 12 hónap) terjedő futamidővel igényelhető fix kamatozású Stabil Kamat hitelünket is, amely a teljes futamidőre rögzített kamatozást és változatlan törlesztőrészletet biztosít.
  • Előrelátó Otthonteremtő hitel esetén 1 vagy 5 évre.


Kérjük, a további részletekért forduljon a fiókokban munkatársainkhoz, vagy hívjon fel minket!

Milyen kedvezményt kínálunk az Előrelátó hitelünkhöz?Aktív-kedvezményt, azaz a normál kamatból - referencia kamatlábhoz kötött hitelek, piaci kamatozású 5 éves kamatperiódusú, és 5-től 10 évig terjedő futamidejű Stabil Kamat hitelek esetén 0,50% 4, piaci kamatozású 10 éves kamatperiódusú hitelek esetén 0,80%, 11-től 20 évig terjedő futamidejű Stabil Kamat hitelek esetén 0,75% - kamatkedvezményt nyújtunk Önnek a hitel teljes futamidejére, ha az alábbi feltételeket teljesíti:

 • érkezzen átutalásból4 a bankszámlájára összesen legalább 120 000 forint havi jóváírás, és
 • vásároljon5 betéti kártyával havonta összesen legalább 15 000 forint értékben.

Piaci kamatozású hitelek esetén elérhető további kedvezmények:

Aktív plusz kedvezményt, azaz a normál kamatból 1,25% kamatkedvezményt nyújtunk Önnek a hitel teljes futamidejére kizárólag referencia kamatlábhoz kötött hitelek esetén, ha az alábbi feltételeket teljesíti:

 • érkezzen átutalásból4 a bankszámlájára összesen legalább 120 000 forint havi jóváírás, és
 • vásároljon5 betéti kártyával havonta összesen legalább 15 000 forint értékben.
 • rendelkezzen a hitelhez kapcsolódó megfelelő Generali hitelfedezeti biztosítással6.

 

Prémium aktív-kedvezményt, azaz a normál kamatból – referencia kamatlábhoz kötött hitelek esetén 1,50%, 10 éves kamatperiódusú hitelek esetén 1,10%,  5 éves kamatperiódusú és Stabil Kamat hitelek esetén 1,00% - kamatkedvezmény nyújtunk Önnek a hitel teljes futamidejére, ha az alábbi feltételeket teljesíti:

 • érkezzen átutalásból4 a bankszámlájára legalább 300 000 forint havi jóváírás, és
 • rendelkezzen a hitelhez kapcsolódó megfelelő Generali hitelfedezeti biztosítással6.


TOP prémium-aktív kedvezményt, azaz a normál kamatból – referencia kamatlábhoz kötött és 11-től 20 évig terjedő futamidejű Stabil Kamat hitelek esetén 1,75%, 5 éves kamatperiódusú és 5-től 10 évig terjedő futamidejű Stabil Kamat hitel esetén 1,50%, 10 éves kamatperiódusú hitelek esetén 1,25%- kamatkedvezményt nyújtunk Önnek a hitel teljes futamidejére, ha az alábbi feltételeket teljesíti:

 • érkezzen átutalásból4 a bankszámlájára 300 000 forint havi jóváírás, és
 • rendelkezzen a hitelhez kapcsolódó megfelelő Generali hitelfedezeti biztosítással6, és
 • rendelkezzen az UniCredit bankfiókban, Adós által kötött új vagyonbiztosítással a fedezeti ingatlanra.

A kamatkedvezménnyel való hiteligénylésre vonatkozó akciónk visszavonásig érvényes. A kamatkedvezmény részletes feltételeit a bank mindenkor hatályos „Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által magánszemélyek részére nyújtott hitelek kondíciói – Jelzáloghitelek” című hirdetménye tartalmazza.

 

Igénylési feltételek

 • Megfelelő ingatlanfedezettel rendelkezik.
 • Elmúlt már 18 éves, és a hitel lejáratakor nem lesz több mint 65 éves. Amennyiben az Ön életkora a hitel lejáratakor meghaladná a 65 évet, akkor hitelfedezeti életbiztosítás megkötése és az UniCredit Bank kedvezményezettként való megjelölése mellett igényelheti hitelünket.
 • Rendelkezik saját vezetékes vagy mobiltelefonnal.
 • Legalább 2 hónapja bármely magyarországi banknál aktív lakossági bankszámlája van.
 • Rendszeres, az aktuális minimálbért elérő igazolt havi nettó jövedelemmel rendelkezik.
 • Legalább 3 hónapos munkaviszonya van az utolsó munkahelyén, és a próbaidőt már letöltötte, vagy minimum egy éve vállalkozó, vagy nyugdíjas.

 

Döntsön felelősen a hitelfelvételről!


A Felelős hitelezés és a Banki fogalomtár segíthetnek tájékozódni a hitelfelvétellel kapcsolatban, illetve a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának honlapján a felelős döntést segítő termékleírásokat és az összehasonlítást segítő alkalmazásokat találhat. Kérjük, a hitelfelvételről felelősen és körültekintően, jövedelmi helyzetét figyelembe véve döntsön.

 

Mit ajánlunk még az Előrelátó hitelen túl?

 

Aranytartalék a mindennapokra

A folyószámlahitel rugalmas segítséget nyújt pénzügyei napi intézésében, hiszen váratlan kiadások esetén is rendezni tudja a számláit. THM: 23,76%7. További részletek

 

Éljen a lakás-előtakarékosság előnyeivel!

Páros hitelünk a támogatott lakáshitel és a lakás-előtakarékosság előnyeit egyesíti magában. A rendszeres havi megtakarításhoz Önnek állami támogatás és betéti kamat is jár. A Fundamenta lakás-előtakarékossági szerződés futamidejének lejártakor bankunk a teljes megtakarított összeget a fennálló tartozásának törlesztésére fordítja.

 

Válasszon UniCredit számlát napi pénzügyeinek intézéséhez!

Számos bankszámlánknál csökkentheti a havi számlavezetési díjat, ha az UniCredit bankszámlájára érkezik a jövedelme. Keresse munkatársainkat a bankfiókjainkban, akik készséggel segítenek az Önnek leginkább megfelelő bankszámla kiválasztásában. Honlapunkon is kiszámolhatja, hogy igényeinek melyik bankszámla felel meg leginkább! Számoljon velünk!

 

Vagyonbiztosítást kötne lakása, otthona védelme érdekében? Akkor érdemes a Generali Biztosító ajánlatát megismernie.

 

Kapcsolódó dokumentumok

 

A jelen tájékoztatás nem teljes körű. Ez a tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek, az itt szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek. A bank a változtatás jogát fenntartja, a bankot a jelen tájékoztató nem kötelezi a hitel jóváhagyására és a hitelnyújtásra. A bank saját hitelbírálati szabályzata, valamint a vonatkozó törvényi előírások alapján vizsgálja az igénylő vagyoni-jövedelmi viszonyait, valamint a kölcsön biztosítékául szolgáló ingatlan hitelbiztosítéki értékét. A hiteltermékekre vonatkozó igénybevételi és egyéb további feltételeket, továbbá a kondíciókat a bank Lakossági üzletszabályzata, valamint a mindenkor hatályos "Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által magánszemélyek részére nyújtott hitelek kondíciói" című hirdetményei és a Kondíciós lista  tartalmazzák.1 A THM meghatározása az aktuális feltételek, a hatályos jogszabályok, valamint a hitelszerződésben foglaltak szerződésszerű teljesítése esetén a hitel teljes futamidejére érvényes Aktív-kedvezmény figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén – referencia kamatlábhoz kötött kamatozás esetén ide értve a referencia kamatláb változását is – a mértéke módosulhat; értéke változó kamatozású kölcsönök esetében nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

 

2 Az igazoláson szereplő hitelösszeg igénybevételéhez megfelelő forgalmi értékű ingatlanfedezet szükséges. A felvehető hitelösszeg nem haladhatja meg az ingatlan bank által is elfogadott forgalmi értékének 80 százalékát, illetve Előrelátó Otthonteremtő hitel esetén a 10 millió forintot. A forgalmi érték alapján folyósítható hitelösszeget a bank a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével, egyedi bírálat alapján az ingatlan értékbecslését követően állapítja meg.

3 Az Előrelátó Otthonteremtő hitel esetén a 341/2011. (XII.29.) Kormányrendeletben (továbbiakban: Rendelet) rögzített otthonteremtési kamattámogatás igénybevételi feltételeinek teljesülése is szükséges. A bank az igazolás kiállításakor az otthonteremtési kamattámogatásra vonatkozó jogosultságot nem vizsgálja, mivel arra kizárólag az adásvételi szerződés, illetve a Rendeletben előírt dokumentumok benyújtása esetén van lehetősége.

4 A bankon belüli saját számlák közötti átvezetés nem számít az Aktív-, Aktív plusz, a Prémium aktív-, és a TOP prémium aktív-kedvezmény feltétel teljesítésnek.

5 Vásárlási aktivitásnak minősül a forint pénznemben indított/kezdeményezett alábbi tranzakciók bármelyike: ha Magyarország területén vásárol bármely POS-terminálon, vagy rendelést kezdeményez az interneten, vagy rendelést kezdeményez telefonon keresztül, amely tranzakciók a vizsgált időszakban a kártya számlakivonatán könyvelt tételként megjelennek.

6 Generali Hitelfedezeti Biztosítás a Bank, mint Szerződő által megkötött csoportos hitelfedezeti biztosításhoz való ügyfél általi, biztosítottként történő csatlakozással jöhet létre, melyet folyamatos díjfizetéssel a hitel teljes futamideje alatt szükséges fenntartani.

7 A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével, Kölcsön bankszámla igénybevételével történt, változásuk esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A Folyószámlahitel igénybevételének feltétele az UniCredit Banknál vezetett bankszámla.

8 Referencia kamatlábhoz kötött hitelek esetén a minimális futamidő 2 év.

Spinning wheel animation

Loading