UniCredit Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel használt lakás vásárlásra és lakáscélú jelzáloghitel kiváltására

Az UniCredit Bank által kínált Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel az MNB által meghatározottaknak megfelelően egyszerű és gyors ügyintézés, könnyen érthető, előre meghatározott és áttekinthető feltételrendszer mellett igényelhető. THM1: 3,07-5,40% (Kamatkedvezmény figyelembe  vétele nélkül számolt THM: 4,44 - 5,94%)

 

Milyen előnyöket jelent az Ön számára ha a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt választja?

 • GYORS átfutás: A bank a hiteldöntést az értékbecslés - értékbecslő általi – elkészítésétől  számítva 15 munkanapon belül meghozza. A folyósítási feltételek hiánytalan és maradéktalan teljesítését követő 2 munkanapon belül a bank folyósítja a hitelt. 
 • DÍJMENTES szolgáltatásként biztosítja a bank a Földhivatali ügyintézést, és ennek keretében a bank intézi az önálló zálogjog és elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzését, a szolgáltatás során csak az eljárás során a jogszabályban meghatározott mértékben felmerülő költségeket számítja fel a bank.
 • DÍJMENTESEN módosíthatja a futamidő alatt hitele kamatperiódusát vagy kérheti annak fixálását a bank által forgalmazott termékek figyelembe vételével, melyre kamatfordulókor van lehetősége.
 • KEDVEZŐ előtörlesztési lehetőség: alacsony előtörlesztési díj, illetve bármely lakástakarék-pénztári megtakarításból történő elő-, vagy végtörlesztés díjmentes, annak lejáratakor.
A Mastercard – év bankja 2019 vesenyen a Stabil Kamat jelzáloghitelünk nyerte el “Az év bankja lakossági hitelterméke 2019” második díját.

Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel

Ha kérdése van, lépjen velünk kapcsolatba! Kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot és kollégáink hamarosan felkeresik Önt!

Kérjük, jelölje be az alábbi Nem vagyok robot szöveg előtt lévő négyzetet!

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel főbb jellemzői:

 • Használt lakás/lakóház megvásárlására és lakáscélú jelzáloghitel kiváltására fordítható
 • Hitelösszeg: 1 - 60 millió forint
 • Forint alapú, piaci kamatozású jelzáloghitel
 • Futamidő:
  4-30 év, 5 és 10 éves kamatperiódus esetén
  5-20 év (lépésköz 12 hónap), Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel esetén
  A rögzített kamatozásnak köszönhetően a teljes futamidő alatt nem változik a törlesztőrészlet, a  pénzpiaci körülmények változásai nem gyakorolnak hatást a futamidő alatt a törlesztőrészlet mértékére. 
 • Ön döntheti el, hogy milyen ingatlant ajánl fel fedezetnek2: a fedezet legfeljebb három magyarországi lakó-, üdülő- vagy nyaralóingatlan, illetve építési telek lehet.
 • A hitel feltétele az UniCredit Banknál vezetett számla, valamint a fedezeti ingatlanra vonatkozó, a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás.

 

Milyen kedvezményeket nyújtunk a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelünkhöz?

 • Visszatérítjük a közjegyzői okirat  díját (maximum 50.000 HUF mértékig), valamint az értékbecslés díját egy lakóingatlan vonatkozásában;
 • Elengedjük a hitelösszeg átutalási díját (ingatlan vásárlás esetén a hitelösszeg mint vételárrész, kizárólag átutalással teljesíthető az eladó bankszámlájára)

 • Az 5 éves kamatperiódusú hitel esetében a hitel teljes futamideje alatt kamatkedvezményt nyújtunk Önnek, az alábbi feltételek teljesülése esetén:

      o Aktív-kedvezmény:  A 0,50% kamatkedvezmény feltétele, hogy a hitel törlesztésére szolgáló bankszámlájára havonta legalább 120 000 forint jóváírás3 érkezzen átutalásból.
      o Prémium aktív-kedvezmény: A 1,00% kamatkedvezmény feltétele, hogy a hitel törlesztésére szolgáló bankszámlájára havonta legalább 300 000 forint jóváírás3 érkezzen átutalásból
      o TOP prémium aktív-kedvezmény: Az 1,30% kamatkedvezmény feltétele, hogy a hitel törlesztésére szolgáló bankszámlájára havonta legalább 400 000 forint jóváírás3 érkezzen átutalásból.
   
 •  A 10 éves kamatperiódusú hitel esetében a hitel teljes futamideje alatt kamatkedvezményt nyújtunk Önnek, az alábbi feltételek teljesülése esetén:

      o Aktív-kedvezmény:  A 0,50% kamatkedvezmény feltétele, hogy a hitel törlesztésére szolgáló bankszámlájára havonta legalább 120 000 forint jóváírás3 érkezzen átutalásból.
      o Prémium aktív-kedvezmény: Az 1,00% kamatkedvezmény feltétele, hogy a hitel törlesztésére szolgáló bankszámlájára havonta legalább 300 000 forint jóváírás3 érkezzen átutalásból
      o TOP prémium aktív-kedvezmény: Az 1,30% kamatkedvezmény feltétele, hogy a hitel törlesztésére szolgáló bankszámlájára havonta legalább 400 000 forint jóváírás3 érkezzen átutalásból.

 

Milyen kedvezményeket nyújtunk a Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelünkhöz?

 • Visszatérítjük a közjegyzői okirat  díját (maximum 50.000 HUF mértékig) valamint az értékbecslés díját egy lakóingatlan vonatkozásában; Elengedjük a Takarnet rendszerből lekért nem hiteles tulajdoni lap és térképmásolat díját, továbbá a hitelösszeg átutalási díját
 • A hitel teljes futamideje alatt kamatkedvezményt nyújtunk Önnek, az alábbi feltételek teljesülése esetén: 

  o Aktív-kedvezmény: az 5-től 20 évig terjedő (lépésköz 12 hónap) futamidejű Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelhez 0,50% kamatkedvezmény, melynek feltétele, hogy a hitel törlesztésére szolgáló bankszámlájára havonta legalább 120 000 forint jóváírás3 érkezzen átutalásból.
  o Prémium aktív-kedvezmény: az 5-től 10 évig terjedő (lépésköz 12 hónap)  futamidejű Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelhez 1,00%, 11-től 20 évig terjedő (lépésköz 12 hónap) futamidejű Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelhez 0,70%  kamatkedvezmény feltétele, hogy a hitel törlesztésére szolgáló bankszámlájára havonta legalább 300 000 forint jóváírás3 érkezzen átutalásból.
  o TOP prémium aktív-kedvezmény: az 5-től 10 évig terjedő (lépésköz 12 hónap) futamidejű Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelhez 1,30%, 11-től 20 évig terjedő (lépésköz 12 hónap) futamidejű Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelhez 0,85% kamatkedvezmény, melynek feltétele, hogy a hitel törlesztésére szolgáló bankszámlájára havonta legalább 400 000 forint jóváírás3 érkezzen átutalásból.

A feltételek teljesülését – a futamidő első 2 hónapjának kivételével - a bank havonta, minden hónap első és utolsó napja közötti időszakban vizsgálja. Ha a vizsgált hónapban a feltételeket az ügyfél nem teljesíti, akkor a vizsgált hónapot követő hónapban az ügyfél kamatkedvezményre nem jogosult. A feltételek újbóli teljesítése esetén az ügyfél a kamatkedvezményre a feltételeknek való megfelelést követő első esedékességtől automatikusan ismét jogosulttá válik. 

A kamatkedvezménnyel való hiteligénylésre vonatkozó akciónk visszavonásig érvényes. A kamatkedvezmény részletes feltételeit a bank mindenkor hatályos „Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által magánszemélyek részére nyújtott Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek kondíciói” című hirdetménye tartalmazza.

 

Reprezentatív példa Aktív kedvezménnyel: 5 000 000 forint összegű, 20 éves futamidőre használt lakás vásárlási célra és lakáscélú jelzáloghitel kiváltási célra nyújtott, piaci kamatozású ingatlanra bejegyzett jelzálogjog fedezettel nyújtott hitel esetén, 5 éves kamatperiódussal, a hitel kamata kamatperiódusonként változó, mértéke évi:  3,76%, az első kamatperiódusban a havi törlesztőrészletek összege: 29 890 Ft, a további kamatperiódusokban a kamat változásával módosulhat, a törlesztőrészletek száma 240 db, THM: 3,91%,  a hitel teljes díja az ügyleti kamat összegén túl a következő tételekből tevődik össze: 1 db ingatlan-nyilvántartási eljárás díja 12 600 Ft (jelzálogjog bejegyzési kérelem), 1 db Takarnet rendszerből lekért tulajdoni lap díja 1 000 Ft. A hitel teljes díja: 2 182 564 Ft, a fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 7 182 564 Ft.

A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában.

 

Reprezentatív példa TOP prémium aktív kedvezménnyel: 5 000 000 forint összegű, 20 éves futamidőre nyújtott piaci kamatozású, használt lakásvásárlási célú és lakáscélú jelzáloghitel kiváltási célú , ingatlanra bejegyzett jelzálogjog fedezettel nyújtott hitel esetén a hitel kamata fix, a fix éves ügyleti kamat: 4,82%, a törlesztőrészletek száma 240 db, a fix törlesztőrészletek összege: 32 767 Ft; THM: 5,03%, a hitel teljes díja az ügyleti kamat összegén túl magában foglal 12 600 Ft ingatlan-nyilvántartási eljárás díjat, a hitel teljes díja: 2 875 522 Ft, a fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 7 875 522 Ft.

 

A THM meghatározása az aktuális feltételek, a hatályos jogszabályok,  valamint a hitelszerződésben foglaltak szerződésszerű teljesítése esetén a hitel teljes futamidejére érvényes kamatkedvezmények figyelembevételével, és Kölcsön-bankszámla csomag figyelembe vétele mellett történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. A bank a THM kiszámításánál figyelembe vette, hogy egy ingatlan vonatkozásában az értékbecslés díját a hitel folyósítását követően visszatéríti.

 

Melyek az igénylés feltételei?

Hitelt akkor igényelhet, ha 

 • Ön cselekvőképes, devizabelföldi magánszemély.
 • Megfelelő ingatlanfedezettel rendelkezik.
 • Elmúlt már 18 éves, és a hitel lejáratakor nem lesz több, mint 65 éves. Amennyiben az Ön életkora a hitel lejáratakor meghaladná a 65 évet, akkor a hitelfedezeti életbiztosítás megkötése és az UniCredit Bank kedvezményezettként való megjelölése mellett igényelheti a hitelünket.
 • Rendelkezik saját vezetékes vagy mobiltelefonnal.
 • Legalább 3 hónapja bármely magyarországi banknál lakossági HUF/EUR bankszámlája van.
 • Rendszeres, az aktuális minimálbért elérő igazolt havi nettó jövedelemmel rendelkezik.
 • Legalább 3 hónapos munkaviszonya van az utolsó munkahelyén, és a próbaidőt már letöltötte, vagy minimum egy éve vállalkozó, vagy nyugdíjas. 

Bank az új ügyfelektől abban az esetben fogad be hiteligénylést, ha a hitel főadósa vállalja, hogy a hitel futamideje alatt a mindenkor aktuális jövedelmét az UniCredit Banknál vezetett lakossági bankszámlájára utalja. Új ügyfélnek minősül az az ügyfél, aki a hiteligénylés befogadásának időpontjában nem rendelkezik UniCredit lakossági bankszámlával, vagy rendelkezik és annak szerződését 2020.01.01-jét követően kötötte.

 

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek, az itt szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek.

A hiteltermékekre vonatkozó igénybevételi és egyéb további feltételeket, továbbá a kondíciókat a bank Lakossági üzletszabályzata, valamint a mindenkor hatályos "Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által magánszemélyek részére nyújtott minősített fogyasztóbarát lakáshitel kondíciói” című hirdetménye és a Kondíciós lista tartalmazzák. A bank a saját hitelbírálati szabályzata, valamint a vonatkozó törvényi előírások alapján vizsgálja az igénylő jövedelmi viszonyait, valamint a kölcsön biztosítékául szolgáló ingatlan hitelbiztosítéki értékét. A bank a hitel nyújtásáról a Lakossági üzletszabályzatában, a Kondíciós listájában és a Hirdetményében rögzített feltételek mellett, saját hitelbírálata alapján dönt. A bank a kondíciók változtatásának jogát fenntartja, a bankot a jelen tájékoztató nem kötelezi a hitel jóváhagyására és a hitelnyújtásra.

 

 

A lakásvásárláshoz szeretné igénybe venni a gyerekek után járó támogatást?

Az új „szocpol”-lal, a családi otthonteremtési kedvezménnyel növelheti önerejét most már használt lakás vásárlása vagy bővítése esetén is. A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás. Bővebben a CSOK-ról.

 

Kapcsolódó dokumentumok

 

Döntsön felelősen a hitelfelvételről!

A Felelős hitelezés és a Banki fogalomtár segíthetnek tájékozódni a hitelfelvétellel kapcsolatban, illetve a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának honlapján a felelős döntést segítő termékleírásokat és az összehasonlítást segítő alkalmazásokat találhat. Kérjük, a hitelfelvételről felelősen és körültekintően, jövedelmi helyzetét figyelembe véve döntsön.

 

Mit ajánlunk még a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelen túl?

Válasszon UniCredit számlát napi pénzügyeinek intézéséhez!

Számos bankszámlánknál csökkentheti a havi számlavezetési díjat, ha UniCredit bankszámlájára érkezik a jövedelme. Keresse munkatársainkat a bankfiókjainkban, akik készséggel segítenek az Önnek leginkább megfelelő bankszámla kiválasztásában. Honlapunkon is kiszámolhatja, hogy igényeinek melyik bankszámla felel meg leginkább! Számoljon velünk!

 

Vagyonbiztosítást kötne lakása, otthona védelme érdekében?

Akkor érdemes az Allianz biztosító ajánlatát megismernie.

 

 

1 A THM meghatározása az aktuális feltételek, a hatályos jogszabályok, valamint a hitelszerződésben foglaltak szerződésszerű teljesítése esetén a hitel teljes futamidejére érvényes kamatkedvezmények figyelembevételével, és Kölcsön-bankszámla csomag figyelembe vétele mellett történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában.  A bank a THM kiszámításánál figyelembe vette, hogy egy ingatlan vonatkozásában az értékbecslés díját a hitel folyósítását követően visszatéríti.

2A felvehető hitelösszeg nem haladhatja meg az ingatlan bank által is elfogadott forgalmi értékének 80 százalékát. A forgalmi érték alapján folyósítható hitelösszeget a bank a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével, egyedi bírálat alapján az ingatlan értékbecslését követően állapítja meg.

3A bankon belüli saját számlák közötti átvezetés nem számít az Aktív-kedvezmény, a Prémium aktív-kedvezmény és a TOP prémium aktív-kedvezmény feltétel teljesítésnek.

 

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo