UniCredit Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel
használt lakás vásárlásra és lakáscélú jelzáloghitel kiváltására

 

Az UniCredit Bank által kínált Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel az MNB által meghatározottaknak megfelelően egyszerű és gyors ügyintézés, könnyen érthető, előre meghatározott és áttekinthető feltételrendszer mellett igényelhető.
THM1: 3,60-5,40% (Kamatkedvezmény figyelembe  vétele nélkül számolt THM: 4,97 - 5,94%)

 

Milyen előnyöket jelent az Ön számára ha a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelt választja?

Gyors átfutás

hiteldöntést az értékbecslő általi értékbecslés elkészítésétől számítva 15 munkanapon belül meghozzuk. A folyósítási feltételek hiánytalan és maradéktalan teljesítését követő 2 munkanapon belül folyósítjuk a hitelt.

Vállaljuk az ügyintézést

Díjmentesen átvállaljuk a Földhivatali ügyintézést, az önálló zálogjog, valamint az elidegenítési és terhelési tilalom bejegyzését. Az eljárás során csak a jogszabályban meghatározott mértékben felmerülő költségeket számítjuk fel.

Díjmentes módosítás

Kamatfordulókor díjmentesen kérhető a kamatperiódus módosítása, vagy annak fixálása a bank által forgalmazott termékek figyelembe vételével.

Kedvező előtörlesztési lehetőségek

Alacsony előtörlesztési díj, illetve bármely lakástakarék-pénztári megtakarításból történő elő-, vagy végtörlesztés díjmentes, annak lejáratakor.

           

A Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitel főbb jellemzői:

 • Használt lakás/lakóház megvásárlására és lakáscélú jelzáloghitel kiváltására fordítható
 • Hitelösszeg: 1 - 60 millió forint
 • Forint alapú, piaci kamatozású jelzáloghitel
 • Futamidő:
  4-30 év, 5 és 10 éves kamatperiódus esetén
  5-20 év (lépésköz 12 hónap), Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát lakáshitel esetén
  A rögzített kamatozásnak köszönhetően a teljes futamidő alatt nem változik a törlesztőrészlet, a  pénzpiaci körülmények változásai nem gyakorolnak hatást a futamidő alatt a törlesztőrészlet mértékére. 
 • Ön döntheti el, hogy milyen ingatlant ajánl fel fedezetnek2: a fedezet legfeljebb három magyarországi lakó-, üdülő- vagy nyaralóingatlan, illetve építési telek lehet.
 • A hitel feltétele az UniCredit Banknál vezetett számla, valamint a fedezeti ingatlanra vonatkozó, a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás.

 

Melyek az igénylés feltételei?
Milyen kedvezményeket nyújtunk a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelünkhöz?

 

Reprezentatív példa Aktív kedvezménnyel: 5 000 000 forint összegű, 20 éves futamidőre használt lakás vásárlási célra és lakáscélú jelzáloghitel kiváltási célra nyújtott, piaci kamatozású ingatlanra bejegyzett jelzálogjog fedezettel nyújtott hitel esetén, 5 éves kamatperiódussal, a hitel kamata kamatperiódusonként változó, mértéke évi:  4,26%, az első kamatperiódusban a havi törlesztőrészletek összege:  31 229 Ft, a további kamatperiódusokban a kamat változásával módosulhat, a törlesztőrészletek száma 240 db, THM: 4,44%,  a hitel teljes díja az ügyleti kamat összegén túl a következő tételekből tevődik össze: 1 db ingatlan-nyilvántartási eljárás díja 12 600 Ft (jelzálogjog bejegyzési kérelem),1 db Takarnet rendszerből lekért tulajdoni lap díja 1 000 Ft. A hitel teljes díja: 2 501 111 Ft, a fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 7 501 111 Ft.

 A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában.

Reprezentatív példa TOP prémium aktív kedvezménnyel: 5 000 000 forint összegű, 20 éves futamidőre nyújtott piaci kamatozású, használt lakásvásárlási célú és lakáscélú jelzáloghitel kiváltási célú , ingatlanra bejegyzett jelzálogjog fedezettel nyújtott hitel esetén a hitel kamata fix, a fix éves ügyleti kamat: 4,82%, a törlesztőrészletek száma 240 db, a fix törlesztőrészletek összege: 32 767 Ft; THM: 5,03%, a hitel teljes díja az ügyleti kamat összegén túl magában foglal 12 600 Ft ingatlan-nyilvántartási eljárás díjat, a hitel teljes díja: 2 875 522 Ft, a fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 7 875 522 Ft.

 

A lakásvásárláshoz szeretné igénybe venni a gyerekek után járó támogatást?

Az új „szocpol”-lal, a családi otthonteremtési kedvezménnyel növelheti önerejét most már használt lakás vásárlása vagy bővítése esetén is. A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás. Bővebben a CSOK-ról.

Kapcsolódó dokumentumok
Mit ajánlunk még a Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelen túl?

 

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek, az itt szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek.

A hiteltermékekre vonatkozó igénybevételi és egyéb további feltételeket, továbbá a kondíciókat a bank Lakossági üzletszabályzata, valamint a mindenkor hatályos "Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által magánszemélyek részére nyújtott minősített fogyasztóbarát lakáshitel kondíciói” című hirdetménye és a Kondíciós lista tartalmazzák. A bank a saját hitelbírálati szabályzata, valamint a vonatkozó törvényi előírások alapján vizsgálja az igénylő jövedelmi viszonyait, valamint a kölcsön biztosítékául szolgáló ingatlan hitelbiztosítéki értékét. A bank a hitel nyújtásáról a Lakossági üzletszabályzatában, a Kondíciós listájában és a Hirdetményében rögzített feltételek mellett, saját hitelbírálata alapján dönt. A bank a kondíciók változtatásának jogát fenntartja, a bankot a jelen tájékoztató nem kötelezi a hitel jóváhagyására és a hitelnyújtásra.

Döntsön felelősen a hitelfelvételről!

A Felelős hitelezés és a Banki fogalomtár segíthetnek tájékozódni a hitelfelvétellel kapcsolatban, illetve a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának honlapján a felelős döntést segítő termékleírásokat és az összehasonlítást segítő alkalmazásokat találhat. Kérjük, a hitelfelvételről felelősen és körültekintően, jövedelmi helyzetét figyelembe véve döntsön.


1A THM meghatározása az aktuális feltételek, a hatályos jogszabályok,  valamint a hitelszerződésben foglaltak szerződésszerű teljesítése esetén a hitel teljes futamidejére érvényes kamatkedvezmények figyelembevételével, és Kölcsön-bankszámla csomag figyelembe vétele mellett történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában.  A bank a THM kiszámításánál figyelembe vette, hogy egy ingatlan vonatkozásában az értékbecslés díját a hitel folyósítását követően visszatéríti.

2A felvehető hitelösszeg nem haladhatja meg az ingatlan bank által is elfogadott forgalmi értékének 80 százalékát. A forgalmi érték alapján folyósítható hitelösszeget a bank a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével, egyedi bírálat alapján az ingatlan értékbecslését követően állapítja meg.
3 Az Aktív-kedvezmény, a Prémium aktív-kedvezmény és a TOP prémium aktív-kedvezmény feltétel teljesítéséhez a vállalt jóváírásnak a hitel törlesztésére szolgáló bankszámlára, átutalásból kell érkeznie. A bankon belüli saját számlák közötti átvezetés nem számít feltétel teljesítésnek.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo