Skip to main content

NYUGDÍJCÉLÚ MEGTAKARÍTÁSOK

 

Gondolt már arra, hogyan fogja a megszokott életszínvonalát fenntartani idősebb korában?

Azokat, akik sorsukat kezükbe véve már aktív éveik során félretesznek, az állam is támogatja, hiszen ha a nyugdíj-előtakarékossági számla, a nyugdíjbiztosítás és az önkéntes nyugdíjpénztár  kombinációját választja, nyugdíjcélú megtakarításaival akár az évi maximális 280 000 forint adó-visszatérítést is elérheti1.

Nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ)

A NYESZ ideális megoldás lehet, ha megtakarításait állampapírban, befektetési jegyben, részvényben – vagy más, a jogszabály által lehetővé tett és bankunknál elérhető értékpapírban - szeretné gyarapítani és a befektetési döntéseket Ön szeretné meghozni.

Részletek.

ERGO Regnum Nyugdíjbiztosítás

A nyugdíjbiztosítással biztosítási védelem mellett, rendszeresen tudja gyarapítani megtakarítását, akár euróban is.

Részletek.

Aranykor Önkéntes Nyugdíjpénztár

Az önkéntes nyugdíjpénztár megfelelő megoldás lehet, ha egyszerű, cafetériából is fizethető megtakarítási formát keres, amellyel a nyugdíjcélú megtakarítások között a legmagasabb összegű éves adójóváírást érheti el.

Részletek.

 

1 Az önkéntes egészségpénztár és az önkéntes önsegélyező pénztár is beletartozik a megnevezett összeghatárba. Az adó-visszatérítések és elő-takarékossági támogatások összegét csak akkor tudja visszaigényelni, ha Önnek az adóhatóságnál nincs nyilvántartott adótartozása, és a befizetés évében volt legalább a visszaigénylés összegével megegyező  ̶  az összevonás alá eső jövedelmei után és az adókedvezmények levonása után   ̶  személyi jövedelemadó (szja) befizetése. Ha Ön már nyugdíjas, és nyugdíjasként nem rendelkezik az összevont adóalapba tartozó jövedelemmel (pl. bérjövedelem), úgy a fenti összeget nem tudja visszaigényelni a befizetései után.

Mobile Phones
UniCredit Mobil


vagy
Spinning wheel animation

Loading