Korszakalkotók program

 

A 2011 és 2016 között megvalósult művészeti programunkban alkotói ösztöndíjjal és festményvásárlással támogattuk a tehetséges pályakezdő művészeket.

 

A Korszakalkotók mecénás programot 2017. őszén indítottuk azzal a céllal, hogy olyan, a szélesebb közönség számára eddig ismeretlen, elhivatott alkotó tehetségeket mutassunk be, és támogassunk, akik az UniCredit Bankhoz hasonlóan hosszú ideje mélyen elkötelezettek abban, hogy a legkiválóbbat nyújtsák saját területükön.

 

A program üzenetét olyan ismert emberek közvetítették nagykövetként, akiknek mind a munkáját, mind a személyiségét a kiválóság jellemzi: Somorjai Enikő balett-táncos, a prémiumkategóriás órákat készítő Becsei Áron és az „On the Spot” című dokumentumfilm-sorozat alkotói, Cseke Eszter és S. Takács András. A Korszakalkotók üzenetét azonban nemcsak a nagykövetek közvetítették az első forduló alkalmával ügyfeleink és a nyilvánosság számára, hanem azok a „tehetségek” is, akikre szavazni lehetett a korszakalkotok.unicreditbank.hu weboldalon. A saját területükön már kiemelkedőt nyújtott, de széles körben még nem ismert tehetségeket egy húsz fős, független szakemberekből álló bizottság jelölte. Majd a mintegy 100 jelöltből egy ugyancsak független zsűri 3-3 főt választott ki nyilvános szavazásra a „Vizuális művészetek”, a „Zene” és az „Ízvilág” kategóriákban. A zsűrit a három nagykövet és az egyes kategóriák egy-egy elismert szakembere alkotta: Topor Tünde, az ART Magazin főszerkesztője, Lévai Balázs rendező, zenei producer és Csapody Balázs, a díjnyertes Kistücsök Étterem tulajdonosa.

 

A Korszakalkotók mecénás program első fordulóját és a bank 3-3 millió forintos támogatását Villányi Dániel zongoraművész, Magyarósi Éva animációs rendező, képzőművész, és Losonci Bálint borász nyerte.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo