Környezettudatosság

 

Az UniCredit Csoportnak hazai és nemzetközi szinten is fontos környezetünk megóvása. Ennek jegyében hoztunk létre Környezetközpontú Irányítási Rendszerünket (KIR), amely keretet ad minden ezzel a területtel kapcsolatos programnak, valamint biztosítja a csoport leányvállalatain belül a folyamatok rendszerét. Zöld iroda programot működtetünk, melyben újra feldolgozott papírt használunk, folyamatosan csökkentjük a víz, az elektromos energia és papírfelhasználás. Évek óta szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Minden évben csatlakozunk a Föld Órája programhoz, amely során március utolsó szombatján egy órára lekapcsoljuk a világítást és áramtalanítjuk az elektromos készülékeket. Csoportunk elkötelezettségét mutatja, hogy csökkentjük szén-dioxid lábnyomunkat és finanszírozzuk megújuló energiaforrásainkat.

 

A szemléletformálásra is nagy hangsúlyt fektetünk. Ösztönözzük az újra feldolgozott papír használatát és a szelektív hulladékgyűjtést, azon munkatársak számára pedig akik kerékpárral járnak dolgozni, fedett kerékpártárolót biztosítunk. Emellett szállítóink kiválasztásánál is szempont, hogy megfeleljenek környezeti politikánk alapelveinek.

 

Környezeti elkötelezettségünk hazai és nemzetközi szinten egyaránt jelentős, 2012 júniusában az UniCredit csoport az első 37 pénzintézet egyikeként jegyezte a Természeti Tőke Nyilatkozatot, amely a Fenntartható Fejlődés ENSZ konferencia – más néven Rio+20 – hivatalos programja.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo