TÁMOGATOTT LAKÁSHITELEK

 

A támogatott lakáshitellel megvalósíthatja régi tervét: megveheti a kiválasztott új lakást vagy házat. Többféle hitelt is kínálunk, igényeinek megfelelően válassza ki az Önnek leginkább megfelelőt! Sőt még akkor is érdemes az ajánlatunkat megismernie, ha építkezni szeretne. THM 5,27%1

Reprezentatív példa: 5 000 000 forint összegű, 20 éves futamidőre nyújtott támogatott lakásvásárlási célú ingatlanra bejegyzett jelzálogjog fedezettel nyújtott hitel fiatal támogatott személy részére (0-1 gyermek esetén), 5 éves kamatperiódussal, a hitel kamata kamatperiódusonként változó, mértéke évi 6,00%, a törlesztőrészletek száma 240 db, az első kamatperiódusban a havi törlesztőrészletek összege    36 140 Ft, a további kamatperiódusokban a kamat változásával módosulhat THM2: 6,34%; a hitel teljes díja 3 693 498 Ft (mely az ügyleti kamat összegén túl a következő tételekből tevődik össze: hitelösszeg utalásával kapcsolatos díj 17 500 Ft, 1 db ingatlan-nyilvántartási eljárás díja 12 600 Ft (jelzálogjog bejegyzési kérelem), 1 db Takarnet rendszerből lekért tulajdoni lap díja 1 000 Ft), a fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 8 693 498 Ft. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában.

A hitel feltétele az UniCredit Banknál vezetett számla, valamint a fedezeti ingatlanra vonatkozó, a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás.

 

Mi mindent valósíthat meg a támogatott lakáshitelből?

 • Vehet belőle új lakást vagy házat,
 • építhet belőle új otthont.


Kérjük, a további részletekért forduljon a fiókokban munkatársainkhoz, vagy hívjon fel minket!

Mi jellemzi a támogatott jelzáloghiteleinket?

 • Új lakás, ház vásárlása és építése esetén a hitelösszeg 1  ̶  12,5 millió forint.
 • A futamidő 2-től 20 év.
 • Fixálhatja a kamatot és a törlesztőrészletet 1 vagy 5 évre.
 • THM: 5,27 %1

 

Lakásvásárláshoz jól jönne a gyerekek után járó támogatás?

Az új „szocpol”-lal, a családi otthonteremtési kedvezménnyel növelheti önerejét most már használt lakás vásárlása vagy bővítése esetén is. A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás. Bővebben a CSOK-ról.

 

Melyek az igénylési feltételek?

 • Rendelkezik megfelelő ingatlanfedezettel3.
 • Elmúlt már 18 éves, és a hitel lejáratakor nem lesz több mint 65 éves. Amennyiben az Ön életkora a hitel lejáratakor meghaladná a 65 évet, akkor a hitelfedezeti életbiztosítás megkötése és az UniCredit Bank kedvezményezettként való megjelölése mellett igényelheti a hitelünket.
 • Rendelkezik saját vezetékes vagy mobiltelefonnal.
 • Legalább 3 hónapja bármely magyarországi banknál lakossági HUF/EUR bankszámlája van.
 • Rendszeres, az aktuális minimálbért elérő igazolt havi nettó jövedelemmel rendelkezik.
 • Legalább 3 hónapos munkaviszonya van az utolsó munkahelyén, és a próbaidőt már letöltötte, vagy minimum egy éve vállalkozó, vagy nyugdíjas.

 

Döntsön felelősen a hitelfelvételről!


A Felelős hitelezés és a Banki fogalomtár segíthetnek tájékozódni a hitelfelvétellel kapcsolatban, illetve a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának honlapján a felelős döntést segítő termékleírásokat és az összehasonlítást segítő alkalmazásokat találhat. Kérjük, a hitelfelvételről felelősen és körültekintően, jövedelmi helyzetét figyelembe véve döntsön.

 

Mit ajánlunk még a támogatott lakáshitelen túl?

 • Használt lakást akar venni, vagy felújítást tervez? Akkor a piaci kamatozású lakáshiteleket ajánljuk a figyelmébe!
 • Ha nem felel meg az állami kamattámogatás feltételeinek, akkor a piaci kamatozású lakáshitelünket ajánljuk Önnek. Természetesen ebből is finanszírozhatja építkezését vagy új lakása megvásárlását. THM: 5,22-5,43%4A további részletekért kattintson ide!

 

Válasszon UniCredit számlát napi pénzügyeinek intézéséhez!
Számos bankszámlánknál csökkentheti a havi számlavezetési díjat, ha UniCredit bankszámlájára érkezik a jövedelme. Keresse munkatársainkat a bankfiókjainkban, akik készséggel segítenek az Önnek leginkább megfelelő bankszámla kiválasztásában. Honlapunkon is kiszámolhatja, hogy igényeinek melyik bankszámla felel meg leginkább! Számoljon velünk!

 

Otthonbiztosítást kötne lakása vagy háza védelme érdekében? Akkor érdemes a Allianz biztosító ajánlatát megismernie.

 

Kapcsolódó anyagok

 

A jelen tájékoztatás nem teljes körű. Ez a tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek, az itt szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek. A bank a változtatás jogát fenntartja, a bankot a jelen tájékoztató nem kötelezi a hitel jóváhagyására és a hitelnyújtásra. A bank a saját hitelbírálati szabályzata, valamint a vonatkozó törvényi előírások alapján vizsgálja az igénylő vagyoni-jövedelmi viszonyait, valamint a kölcsön biztosítékául szolgáló ingatlan hitelbiztosítéki értékét. A hiteltermékekre vonatkozó igénybevételi és egyéb további feltételeket, továbbá a kondíciókat a bank Lakossági üzletszabályzata, valamint a mindenkor hatályos „Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által magánszemélyek részére nyújtott hitelek kondíciói" című hirdetményei és a Kondíciós lista tartalmazzák.1 A referencia THM meghatározása - 20 éves futamidejű, 5 millió forint összegű, 1 éves kamatperiódusú, fiatal támogatott személy (igénylő maximum életkora 35 év, 0-1 gyermek) részére nyújtható Támogatott vásárlási célú lakáshitelre, a vonatkozó jogszabályban meghatározott egyéb feltételekkel, 1 db Takarnet rendszerből lekért tulajdoni lap, 1 db jelzálogjog bejegyzési kérelem, Kölcsön-bankszámla csomag igénybevételével, a hitelösszeg utalásával kapcsolatos díj továbbá az aktuális feltételek, illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével került kiszámításra. A feltételek változása esetén – ide értve a jogszabályban meghatározott referencia kamatláb változását is – ennek mértéke módosulhat. A THM értéke változó kamatozású kölcsönök esetében nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. A bank a referencia THM kiszámításánál figyelembe vette, hogy akciós jelleggel visszavonásig egy ingatlan esetében a hitelbiztosítéki érték megállapítási díját a hitel folyósítását követően visszatéríti. A THM meghatározása a 2020. november 1-jétől érvényes Támogatott lakáshitel-kondíciók alapján történt.

2 A THM meghatározása az aktuális feltételek, a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat; értéke a változó kamatozású kölcsönök esetében nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

3 A felvehető hitelösszeg nem haladhatja meg az ingatlan  ̶  bank által is elfogadott  ̶  forgalmi értékének 80 százalékát. A forgalmi érték alapján folyósítható hitelösszeget a bank a vonatkozó jogszabályok figyelembevételével, egyedi bírálat alapján az ingatlan értékbecslését követően állapítja meg.

4 A THM meghatározása az aktuális feltételek, a hatályos jogszabályok, valamint a hitelszerződésben foglaltak szerződésszerű teljesítése esetén a hitel teljes futamidejére érvényes Aktív kedvezmény figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat; értéke a változó kamatozású kölcsönök esetében nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo