Családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) 
és Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele

 

 

A Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele új lakás vásárlásához vagy lakóház építéséhez már 0%-os kamattal is igényelhető. Kattintson ide ha többet szeretne tudni!

 

Családalapítást tervez? Vagy már most gyermekeket nevel? Ha meg akarja teremteni számukra az idális otthont, érdemes lehet igénybe vennie lakásvásárlási/bővítési vagy lakóház építési terveihez a vissza nem térítendő állami támogatást és a többgyermekes családoknak nyújtott kamattámogatott hitelt.
 

Mit takar ez a rejtélyes 3 betű amiről mindenki beszél ha lakásvásálásról van szó?

A Családi Otthonteremtési Kedvezmény, azaz CSOK, a gyermekvállalást tervező házaspárok és gyermeket nevelők megfelelő lakhatásának megteremtését segítő vissza nem térítendő állami támogatás. A támogatás összege a felhasználás módjától (új lakás vásárlás, lakóház építés, használt lakás vásárlás vagy bővítés), a gyermekek számától és az ingatlan hasznos alapterületétől függ. Értéke 600 000 forinttól 10 000 000 forintig terjedhet. Az összeget önerőként is felhasználhatja.

A lakásvásárláshoz kedvezményes kamatozású hitelt is igénybe vehet!

Új vagy használt lakás vásárlás vagy építés esetén a támogatás mellé legalább két gyermek esetén 1 és 10 millió forint közötti, 3 vagy több gyermek esetén pedig 1 és 15 millió forint közötti kedvező kamatozású támogatott hitelt is igényelhet.THM1: 3,16 – 3,20%

Sőt, ha új lakás vásárlását tervezi, vagy lakóházat épít, és új otthona magas energiahatékonyságú, akkor a hitel akár kamatmentes is lehet! THM1: 0,03%

A részletekről és a feltételekről itt olvashat.

Érdekli a többgyermekes családoknak szóló otthonteremtési kamattámogatott hitel?
Hogyan lehet 0% az otthonteremtési kamattámogatott hitel kamata?
Mi mindent valósíthat meg a CSOK segítségével?
Mitől függ a támogatás mértéke?
Ki igényelheti a CSOK-ot?
Melyek az igényléssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók?
Mit ajánlunk még a CSOK-on túl?

A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás, illetve a hirdetésben szereplő többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

A Többgyermekes családok Otthonteremtési kamattámogatott hitele és az NHP Zöld Otthon Hitel együttes igénylését az UniCredit Bank csak abban az esetben tudja befogadni, ha a végleges ingatlan adásvételi szerződés is benyújtásra kerül. Adásvételi előszerződés benyújtásával az igénylés nem tekinthető befogadottnak.

 

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, az itt szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek. A támogatás és jelzáloghitelek részletei megtalálhatók a bank aktuális „Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által magánszemélyek részére nyújtott hitelek kondíciói – Támogatott jelzáloghitelek és állami támogatások” hirdetményében, Kondíciós listájában, Üzletszabályzatában, a Pénzügyminisztérium Tájékoztatóiban és az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016. (II.10.) számú, illetve a használt lakás vásárláshoz, bővítéshez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló 17/2016. (II.10.) számú Kormányrendeletben. A bank fenntartja a hitelbírálat és a kondíciók változtatásának jogát; a hitel igénybevételének feltételei vannak. A jelzáloghitel feltétele az UniCredit Banknál vezetett számla, valamint a fedezeti ingatlanra vonatkozó, a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás.

Energiahatékony lakás vásárlásához vagy építéséhez kapcsolódó állami kamattámogatás igénybevételi feltételeit a 16/2016 (II.10.) Kormányrendelet, illetve az MNB által kibocsátott Terméktájékoztató tartalmazza.

1A THM meghatározása az aktuális feltételek, a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat; értéke a változó kamatozású kölcsönök esetében nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo