Családi otthonteremtési kedvezmény (CSOK) 
és Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitele

 

Nemcsak új, hanem már használt lakás vásárlására is igénybe veheti a CSOK-ot és a Többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatott hitelét.

Új vagy használt lakás vásárlás, vagy új lakás építés esetén a támogatás mellé legalább két gyermek esetén 1 és 10 millió forint közötti, 3 vagy több gyermek esetén pedig 1 és 15 millió forint közötti kedvező kamatozású támogatott hitelt is igényelhet.THM1: 3,16 – 3,20%

A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás, illetve a hirdetésben szereplő többgyermekes családok otthonteremtési kamattámogatása  Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás.

Új vagy használt lakás vásárlásához (nagyobb lakásra cseréléshez), meglévő lakás bővítéséhez vagy új lakás építéséhez érdemes lehet a CSOK által biztosított kedvezménnyel élnie. A családi otthonteremtési kedvezményt már 1 meglévő vagy vállalandó gyerek után is igényelheti bankunknál akár önállóan, akár lakáshitellel együtt. Az állam által nyújtott – közvetlen és vissza nem térítendő – lakáscélú támogatás összege használt lakás vásárlása és bővítése esetén: 600 000 - 2 750 000 Ft, új lakás vásárlása és építése esetén: 600 000 – 10 000 000 Ft.


Reprezentatív példa:
5 000 000 forint összegű, 20 éves futamidőre nyújtott, kamattámogatott, lakásvásárlási célú, ingatlanra bejegyzett jelzálogjog fedezettel nyújtott hitel esetén, 5 éves kamatperiódussal, a hitel kamata kamatperiódusonként változó, mértéke évi 3,00%, a törlesztőrészletek száma 240 db, az első kamatperiódusban a havi törlesztőrészletek összege 27 919 Ft, a további kamatperiódusokban a kamat változásával módosulhat THM1: 3,16%; a hitel teljes díja: 1 723 307 Ft (mely az ügyleti kamat összegén túl a következő tételekből tevődik össze: hitelösszeg utalásával kapcsolatos díj 17 500 Ft; 1 db ingatlan-nyilvántartási eljárás díja 12 600 Ft (jelzálogjog bejegyzési kérelem), 1 db Takarnet rendszerből lekért tulajdoni lap díja 1 000 Ft), a fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 6 723 307 Ft. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában.


Milyen hitelt igényelhet lakásvásárláshoz?

Lakáshiteleink széles választékából válassza ki az Ön igényeinek megfelelőt! Kalkulátorunkkal kiszámíthatja a törlesztőrészletét. Számoljon velünk!
A jelzáloghitel feltétele az UniCredit Banknál vezetett számla és a fedezeti ingatlanra vonatkozó, a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás. Kérjük, döntsön felelősen és körültekintően a hitelfelvételről.

Érdekli a többgyermekes családoknak szóló otthonteremtési kamattámogatott hitel?
Mi mindent valósíthat meg a CSOK segítségével?
Mitől függ a támogatás mértéke?
Ki igényelheti a CSOK-ot?
Melyek az igényléssel kapcsolatos legfontosabb tudnivalók?
Mit ajánlunk még a CSOK-on túl?

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, az itt szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek. A támogatás és jelzáloghitelek részletei megtalálhatók a bank aktuális „Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által magánszemélyek részére nyújtott hitelek kondíciói – Támogatott jelzáloghitelek és állami támogatások” hirdetményében, Kondíciós listájában, Üzletszabályzatában, a Pénzügyminisztérium Tájékoztatóiban és az új lakások építéséhez, vásárlásához kapcsolódó lakáscélú támogatásról szóló 16/2016. (II.10.) számú, illetve a használt lakás vásárláshoz, bővítéshez igényelhető családi otthonteremtési kedvezményről szóló 17/2016. (II.10.) számú Kormányrendeletben. A bank fenntartja a hitelbírálat és a kondíciók változtatásának jogát; a hitel igénybevételének feltételei vannak. A jelzáloghitel feltétele az UniCredit Banknál vezetett számla, valamint a fedezeti ingatlanra vonatkozó, a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás.

 

1A THM meghatározása az aktuális feltételek, a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat; értéke a változó kamatozású kölcsönök esetében nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo