ÉRTÉKPAPÍRRAL/BETÉTTEL FEDEZETT PRIVÁT KÖLCSÖN

 

Az értékpapírral vagy betéttel fedezett kölcsönnel megvalósíthatja a céljait, vagy pénzhez juthat anélkül, hogy fel kellene bontania megtakarítását. Ha a magas hozam reményében többet szeretne befektetni a már meglévő megtakarításainál, ezt is megvalósíthatja az értékpapírral vagy betéttel fedezett Privát kölcsönünkkel. THM1 a forinthitelnél: 2,23%, THM1 a devizahitelnél: 2,98%

A THM meghatározása az aktuális feltételek, valamint a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat, változó kamatozású kölcsön esetén a THM értéke nem tükrözi a hitel kamatkockázatát. Betéttel/értékpapírral fedezett hitel esetén a THM értéke a 2019 szeptember első munkanapján érvényes BUBOR/EURIBOR alapul vételével, 5 éves futamidejű, 3 millió forint összegű egyenlő tőketörlesztéses forint hitelre került kiszámításra. A hitel feltétele az UniCredit Banknál vezetett számla. A THM Kölcsön bankszámla igénybevételével került kiszámításra.


Reprezentatív példa:

3 millió Ft összegű egyenletes tőketörlesztéses forint magánbetéttel/értékpapírral fedezett privát kölcsön igénylése esetén, 5 éves futamidőre, a hitel normál éves kamata 1 havi BUBOR + 1,75%, a kölcsön ügyleti kamatának alapjául szolgáló referencia kamatláb (BUBOR) periódusa 1 hónap, így a kölcsön kamata változó. A teljes hiteldíj mutatója (THM) 2,23%, havi törlesztőrészlet 55 000 Ft. Az itt megjelölt feltételekkel igényelt hitel esetén a fogyasztó által fizetendő teljes összeg 3 167 500 Ft, a hitel teljes díja: 167 500 Ft, amely az ügyleti kamat összegén túl a folyósítási díj 15 000 forintos összegét tartalmazza.


A kölcsön összegét UniCredit bankszámlára folyósítjuk, és a kölcsön visszafizetése is erről a számláról történik, ezért bankszámla fenntartása szükséges a kölcsön futamideje alatt.

Mi mindent valósíthat meg a Privát kölcsönből?

A kölcsön összegét felhasználhatja

 • tetszőleges célra,
 • értékpapír-vásárlásra vagy betét lekötésére (ha nem szeretne kihagyni egy jó befektetési lehetőséget, akkor a megvásárolt értékpapír vagy a lekötött betét lehet a kölcsön fedezete).
Miért előnyös ez Önnek?
 • Kedvező kamatozású,
 • a törlesztés módja rugalmasan választható,
 • már egy hónapos futamidőtől is igénybe vehető,
 • egyszerűen és gyorsan igényelhető,
 • a kölcsönt forintban és devizában is igényelheti,
 • nincs szükség kezesre, sem ingatlanfedezetre.
Mik az UniCredit Bank által nyújtott betéttel, illetve értékpapírral fedezett privát kölcsön jellemzői?
 • A kölcsön összege: minimum 1 millió, maximum 40 millió forint.
 • A kölcsön devizaneme: forint, euró.
 • A futamidő: 1 hónaptól 5 évig terjedhet; a hitel lejárata maximum az értékpapír lejáratát megelőző 10. munkanap lehet.
 • Igénylési feltétel: olyan –  a 18. életévét betöltött, cselekvőképes – magánszemélynek kell lennie, aki az UniCredit Banknál fedezetként elfogadható megtakarítással rendelkezik.
 • A kölcsön törlesztésének módját a hitel igénylésekor Ön választhatja meg:
  • a tőkét egy összegben a futamidő végén fizeti vissza, a futamidő alatt pedig csak a kamatot kell havonta fizetnie, vagy
  • folyamatosan, egyenletes ütemben törleszti a tőkét a futamidő alatt (egyenletes tőketörlesztési mód).

A kölcsön fedezete a magánszemély UniCredit Banknál lekötött betétje, illetve az értékpapírszámláján lévő értékpapírja. Értékpapírral fedezett kölcsön esetén az óvadék csak a bank által meghatározott állampapír, illetve befektetési jegy lehet. Az aktuálisan elfogadható értékpapírok köréről a bankfiókjainkban vagy a +36 (1/20/30/70) 325 3200-as számon kaphat információt.

Az önrész mértéke

Amennyiben Ön betétlekötés, illetve értékpapír-vásárlás céljából kíván hitelt igényelni, akkor az önrész pontos mértékét több tényező figyelembevételével határozzuk meg (függ az értékpapír típusától, a felvett hitel devizanemétől, az értékpapír futamidejétől). A szükséges önrész pontos meghatározása érdekében az UniCredit Bank tanácsadói kalkulációt készítenek Önnek. Ez esetben a kölcsönből vásárolt értékpapír vagy lekötött betét lesz a kölcsön fedezete.

 

Kérjük, a további részletekért forduljon a fiókokban munkatársainkhoz, vagy hívjon fel minket!

Döntsön felelősen a hitelfelvételről!

A Felelős hitelezés és a Banki fogalomtár segíthetnek tájékozódni a hitelfelvétellel kapcsolatban, illetve a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának honlapján a felelős döntést segítő termékleírásokat és az összehasonlítást segítő alkalmazásokat találhat. Kérjük, a hitelfelvételről felelősen és körültekintően, jövedelmi helyzetét figyelembe véve döntsön.

Mit ajánlunk még a Privát kölcsönön túl?

Szabad felhasználású kölcsön érdekli?
A Stabil kamat kölcsönünkkel most megvalósíthatja terveit. THM: 8,41-19,86%

Válasszon UniCredit számlát napi pénzügyeinek intézéséhez!

Számos bankszámlánknál csökkentheti a havi számlavezetési díjat, ha UniCredit bankszámlájára érkezik a jövedelme. Keresse munkatársainkat a bankfiókjainkban, akik készséggel segítenek az Önnek leginkább megfelelő bankszámla kiválasztásában. Honlapunkon is kiszámolhatja, hogy igényeinek melyik bankszámla felel meg leginkább! Számoljon velünk!

Kapcsolódó dokumentumok


Ez a hirdetés nem minősül ajánlattételnek.
Az UniCredit Bank fenntartja a jogot, hogy a kölcsön igénylése és a beadott dokumentumok alapján a mindenkor hatályos Általános üzleti feltételei, Lakossági üzletszabályzata és az UniCredit Bank által magánszemélyek részére nyújtott hiteleiről szóló Hirdetménye figyelembevételével saját hitelbírálata alapján döntsön a kölcsön folyósításáról, annak összegéről. A részletes kondíciókat az UniCredit előbbiekben említett Hirdetménye tartalmazza. Az UniCredit Bank a kondíciók változtatásának jogát fenntartja.

 

1 A THM meghatározása az aktuális feltételek és a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, változásuk esetén a mértéke módosulhat.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo