EGÉSZSÉG KÖLCSÖN

 

Komolyabb egészségügyi kiadásoknál jól jöhet az Egészség kölcsön! A különböző szűrővizsgálatok, egy-egy egészségügyi segédeszköz vásárlása vagy egy műtéti beavatkozás sokba kerülhet. Lehet, hogy épp ebben a nehéz helyzetben nem áll a rendelkezésére a megfelelő összeg. Az Egészség kölcsön rugalmas megoldást nyújthat, hiszen a jóváhagyás és a szerződéskötés után a bank a kölcsönt az Ön egyéni befizetéseként átutalja a Medicina Egészségpénztárnak, így Ön könnyen fel tudja azt használni gyógyászati célokra.  (THM1: 24,38%)


Az Egészség kölcsönhöz kamatkedvezményt kínálunk
: ha velünk intézi mindennapi pénzügyeit, akkor részesülhet az Aktív kamatkedvezményben, amelynek részleteiről alább talál tájékoztatást. Aktív kamatkedvezményes THM1: 20,66%


Reprezentatív példa

1,5 millió Ft összegű Egészség kölcsön igénylése esetén, 5 éves futamidőre a hitel normál kamata éves 18,97%, a kölcsön ügyleti kamatának kamatperiódusa 5 éves, azaz a futamidővel megegyező hosszúságú, így a kölcsön kamata a teljes futamidő alatt rögzített. A teljes hiteldíj mutatója (THM1) 24,38%, a havi törlesztőrészlet 38 886 Ft. Az itt megjelölt feltételekkel igényelt hitel esetén a fogyasztó által fizetendő teljes összeg 2 425 664 Ft, a hitel teljes díja: 925 664 Ft.


A kölcsön összegét először az UniCreditnél lévő fedezeti számlára folyósítjuk, onnan utaljuk tovább az Ön Medicina egészségpénztári számlájára. A kölcsön visszafizetése UniCredit számláról történik, ezért a kölcsön futamideje alatt bankszámla fenntartása szükséges.

Mi mindenre fordíthatja az Egészség kölcsönt?

A kapott összegből fedezhet például

 • fogászati kezeléseket,
 • nőgyógyászati vizsgálatokat,
 • bőrgyógyászati vagy egyéb szűrővizsgálatokat,
 • szemészeti vizsgálatot vagy szemüvegvásárlást,
 • gyógycipők vagy -matracok, illetve egyéb gyógyászati segédeszközök költségeit.

A felhasználási módokkal kapcsolatos részletes tájékoztatásért forduljon a Medicina Egészségpénztárhoz. Az igénylés feltételeiről és az ehhez szükséges dokumentumokról készséggel tájékoztatják munkatársaink a fiókokban vagy a 06 40 50 60 70-es számon.

Melyek a személyi kölcsönünk főbb jellemzői?

 • 0 Ft a folyósítási jutalék.
 • A hitelösszeg: 150 000–1 500 000 Ft.
 • Nem kell ingatlanát fedezetként bevonnia!
 • Egyszerű az ügyintézés: akár néhány munkanapon belül átutaljuk az igényelt összeget Medicina egészségpénztári számlájára  ̶  a dokumentumok hiánytalan benyújtását követően, pozitív hitelbírálat esetén.
 • Ha bankunknál intézi napi pénzügyeit, akkor Aktív kamatkedvezményben részesülhet.

A részletes igénylési feltételeket az Ügyféltájékoztató tartalmazza.

Milyen kedvezményeket kínálunk az Egészség személyi kölcsönünkhöz?

Az Egészség kölcsön összegét bankunk átutalja a Medicina Egészségpénztárnak, így ez az Ön egyéni befizetésének minősül, tehát 20%-os adókedvezményt2 vehet igénybe a kölcsön összege után!

A normál kamatból 3% kamatkedvezményt, ún. Aktív kamatkedvezményt nyújtunk Önnek, ha az alábbi feltételeket teljesíti:

 • érkezzen átutalásból3 a bankszámlájára összesen legalább 90 000 forint havi jóváírás, és
 • vásároljon4 betéti kártyával havonta összesen legalább 15 000 forint értékben.

Kamatkedvezmény esetén a THM1 20,66%. A bank az Aktív kamatkedvezmény feltételeinek teljesülését – a futamidő első 2 hónapjának kivételével – havonta, minden hónap első és utolsó naptári napja közötti időszakban vizsgálja. Ha a vizsgált hónapban a feltételek nem teljesültek, akkor a vizsgált hónapot követő hónapban Ön nem jogosult kamatkedvezményre.

Döntsön felelősen a hitelfelvételről!

A Felelős hitelezés és a Banki fogalomtár segíthetnek tájékozódni a hitelfelvétellel kapcsolatban, illetve a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának honlapján a felelős döntést segítő termékleírásokat és az összehasonlítást segítő alkalmazásokat találhat. Kérjük, a hitelfelvételről felelősen és körültekintően, jövedelmi helyzetét figyelembe véve döntsön.

Mit ajánlunk még az Egészség kölcsönön túl?

Válassza az Egészség számlát napi pénzügyeinek intézéséhez!

Készüljön tudatosabban az egészségügyi kiadásokra, és használja ki az egészségpénztári adókedvezményt az Egészség számlával (EBKM: 0,00%). Ha ezt a számlacsomagot választja, akkor banki költségeinek egy részét visszakaphatja a Medicina egészségpénztári számlájára. További részletek!


A tájékoztatás nem teljes körű, ez a hirdetés nem minősül ajánlattételnek. A részletes feltételeket az Egészség számlacsomagra és az Egészség kölcsönre vonatkozó külön kondíciós lista tartalmazza. A bank fenntartja a kondíciók változtatásának jogát. A bank a kölcsön nyújtásáról a Lakossági üzletszabályzatában, a Kondíciós listájában és a Hirdetményében rögzített feltételek mellett, saját hitelbírálata alapján dönt.

 

1 A feltüntetett THM meghatározása az aktuális feltételek, a hatályos jogszabályok, valamint a Kölcsön bankszámla figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat.

2 Ebben a tájékoztatóban adókedvezménynek tekintjük a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 44/A.§ (1) bekezdése szerint a rendelkező nyilatkozat alapján az adóból a pénztári számlára utalt összeget, figyelembe véve, hogy az önkéntes kölcsönös biztosító pénztáraktól az adóévben igénybe vett kedvezmény összesen nem haladhatja meg a 150 000 forintot. Ennek igénybevételére akkor van lehetőség, ha az adóévi összevont adóalapjának adója az adókedvezmények levonása után erre fedezetet nyújt, az adót befizette az adóhatósághoz, valamint ennek az Szja tv-ben foglalt egyéb feltételei is fennállnak.

3 A saját számlák közötti átutalás nem számít az Aktív kamatkedvezmény feltétel teljesítésnek.

4 Vásárlási aktivitásnak minősül a forint pénznemben indított/kezdeményezett alábbi tranzakciók bármelyike: ha Magyarország területén bármely POS-terminálon vásárol, vagy rendelést kezdeményez az interneten, vagy rendelést kezdeményez telefonon keresztül, amely tranzakciók a vizsgált időszakban a kártya számlakivonatán könyvelt tételként jelennek meg.

Mobile Phones
UniCredit Mobil


vagy

UniCredit Bank Hungary Zrt.


Központ: 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6.
1242 Budapest Pf. 386

Telefonbank:
+36 (1/20/30/70)  325 3200

Fax:
fax: +36 1 353 4959


Bankkód: 109
SWIFT: BACXHUHB                                                      IBAN Kalkulátor

Valutaárfolyamok

EUR
Valutaárfolyam
Vétel
Teljes árfolyamlista

Véleménye fontos a számunkra. Ossza meg velünk!

Spinning wheel animation

Loading