mToken tájékoztató

Amennyiben fizikai Tokenről  mTokenre szeretne váltani, kérjük hívja Telefonbankunkat a +36 (1/20/30/70) 325 32 00 számon
vagy keresse fel valamelyik bankfiókunkat. 

 

Mobil token (mToken) hitelesítés

 

A mobil token az UniCredit Mobil alkalmazáson keresztül elérhető szoftver alapú, PIN kóddal védett kódgeneráló alkalmazás. Az mToken az Internet Banking megbízások aláírására alkalmas token kódok generálására szolgál.

A mobil token igénybevételéhez az UniCredit Mobil alkalmazás letöltése és a mobil token funkció aktiválása szükséges. A mobil token funkció az UniCredit Mobil szolgáltatástól függetlenül aktiválható.

Mobil verzó:

 

 

  

 

A szolgáltatás aktiválása

A mobil token az aktiválás során megadott Internet Banking Felhasználói azonosítóhoz kapcsolódóan kerül aktiválásra, melyet egyszerűen megtehet az alábbi módokon:

 

Aktiválás bankfiókban vagy Telefonbankon keresztül

 1. Aktiválás elindítása: Ha nem rendelkezik Internet Banking hozzáféréssel és SMS hitelesítéssel, fáradjon be valamelyik fiókunkba vagy hívja a Telefonbankot, ahol azonosítás után munkatársunk rögzíti az adatait és aktiválási igényét, +36 (1/20/30/70)  325 3200, bármely nap 8-18 óra között
 2. Felhasználói azonosító átvétele: a fiókban vagy a Telefonbankban kollégánk megadja Önnek 10 számjegyű felhasználói azonosítóját, amely az alkalmazásba történő első belépéshez szükséges.
 3. Aktiváló (beállítási) kód fogadása: egyedi aktiváló kódját SMS-ben küldjük el az Ön által megadott belföldi mobilszámra.
 4. Első belépés: a felhasználói azonosítója és az SMS-ben kapott aktiváló (beállítási) kódja használatával lépjen be az alkalmazásba.
 5. PIN kód megadása: az Ön adatainak biztonsága érdekében rögzítsen egy PIN kódot a későbbi használathoz. A továbbiakban ezzel a PIN kóddal, vagy ujjlenyomat azonosítással tud belépni az mToken alkalmazásba.

Aktiválás Internet Banking felhasználói azonosítóval és jelszóval

 1. Aktiválás elindítása: töltse le és indítsa el az alkalmazást, majd válassza ki az Aktiválás Internet Banking azonosítóval és jelszóval lehetőséget. Ezt követően írja be Internet Banking azonosítóját és jelszavát. A továbblépéshez a szerződéses feltételek elfogadása is szükséges.
 2. Aktiváló (beállítási) kód fogadása: ha érvényesek a megadott adatok, és Ön az Internet Bankinget SMS-hitelesítéssel használja, egyedi aktiváló kódját SMS-ben küldjük el az Ön által megadott belföldi mobilszámra.
 3. Első belépés: az SMS-ben kapott aktiváló (beállítási) kódja használatával lépjen be az alkalmazásba.
 4. PIN kód megadása: az Ön adatainak biztonsága érdekében rögzítsen egy PIN kódot a későbbi használathoz. A továbbiakban ezzel a PIN kóddal, vagy ujjlenyomat azonosítással tud belépni az mToken alkalmazásba.

 

 

A mobil token használata

 

Egy Felhasználói azonosítóhoz kapcsolódóan egy időben csak egy mobil token lehet aktiválva, ennek következtében az adott Felhasználói azonosítóhoz kapcsolódóan végrehajtott új aktiválás a korábban aktivált mobil token deaktiválását eredményezi. 

A mobil token aktiválását követően a Bank az Internet Banking rendszeren keresztül adott megbízások hitelesítéséhez a mobil token által generált 6 számjegyű kódot fogadja el.

 

Az UniCredit Mobil alkalmazás mobil token funkciójába történő belépéskor a Felhasználó megadja a mobil token PIN kódját, vagy beolvassa ujjlenyomatát, majd ezt követően – a kódgenerálás indítása után – a mobil token egy 6 számjegyből álló kódszámot generál, amely legalább 3, de maximum 3.5 percig érvényes.

 

A kódgenerálás figyelembe veszi az Ön által megadott PIN kódot. Ha az mToken generálását megelőzően helytelen PIN kódot adott meg, az Internet Banking vissza fogja utasítani a generált kódot. A PIN-ellenőrző zászló lehetőséget biztosít a megadott PIN kód helyességének előzetes ellenőrzésére, mivel hibás PIN kód esetén nem a kezdeti beállításkor bemutatott zászlót jeleníti meg. Ha a megjelenített zászló nem az Ön biztonsági ellenőrző zászlója, akkor az Ön által megadott PIN kód érvénytelen. A helyes PIN kód megadására a Vissza gomb megnyomásával van lehetőség.

Ujjlenyomattal történő azonosítás használata esetén kérjük gondoskodjon arról, hogy a készüléken kizárólag az Ön ujjlenyomatai kerüljenek rögzítésre, tárolásra.

 

 

Általános információk

 

A szolgáltatások igénybevételéhez szükséges technikai feltételek:

 • internetkapcsolat
 • Apple iOS operációs rendszer 9.0 vagy újabb verzió, vagy
 • Google Android operációs rendszer 4.4.1 vagy újabb verzió,
 • a kijelző minimum felbontása 480x800 képpont, képpontsűrűsége minimum 225 képpont per hüvelyk (ppi = pixel per inch),

Csak olyan eszközök esetében garantált a szolgáltatás működése, amelyeken nincs feloldva a hivatalos gyártói korlátozás. Jailbreak (iOS) és rootolás (Android) esetén a működés nem garantált.

 

Kapcsolódó dokumentumok

 

* A mobil token szolgáltatás jelenleg díjmentes. A normál díj 150,-Ft / hó, melyet a Bank akciós jelleggel nem számít fel. Az akció visszavonásig érvényes.

Spinning wheel animation

Loading