Token eszköz tájékoztató

 

 

Fontos közlemény fizikai Tokent használó ügyfeleink részére: Az Európai Unió új pénzforgalmi irányelve (PSD2) miatt a régi típusú fizikai tokenekkel 2019. szeptember 14-étől a tranzakciók jóváhagyása nem lesz lehetséges.

Amennyiben meglevő fizikai Tokenjét új fizikai Token eszközre szeretné cserélni, kérjük keresse fel valamelyik bankfiókunkat a fenti időpontig, ahol az eszközt díjmentesen kicseréljük!

 

Hitelesítés Token eszközzel (fizikai Token)

A fizikai Token egy PIN kóddal védett kódgeneráló eszköz. Az Internet Banking megbízások aláírására alkalmas token kódok generálására szolgál. Az új fizikai Token használatáról részletes tájékoztatót itt talál.

 

Mit kell tennie, ha fizikai tokent szeretne használni?

Fizikai Tokent igényelhet bármely fiókunkban, vagy telefonos ügyfélszolgálatunkon (telefonbanki azonosítása után, melynek módjáról az elektronikus bankolás oldalon a „Telefonbank szolgáltatás” menüpont alatt tájékozódhat). A fizikai Token használatával kapcsolatos feltételekről további információkat az Általános Üzleti Feltételekben és a Lakossági Kondíciós Lista – Elektronikus Szolgáltatások díjai dokumentumokban talál.

 

Hogyan cserélheti le meglévő Token eszközét?

Ismerje meg a részleteket itt!

 

A Token eszköz használata

Régi token eszköz működése

(Típusszám: DP250 és DP300)

Egy Felhasználói azonosítóhoz kapcsolódóan egy fizikai Token lehet aktiválva, ennek következtében, ha az az adott Felhasználói azonosítóhoz kapcsolódóan egy új fizikai Tokent aktivál, akkor a korábbi Token deaktiválódik, vagyis a továbbiakban nem lehet vele sem belépni az internetbankba, sem tranzakciókat jóváhagyni.

A Token eszköz aktiválását követően a Bank az Internet Banking rendszeren keresztül adott megbízások hitelesítéséhez a Token eszköz által generált 6 számjegyű kódot fogadja el.

A Token eszköz használatakor a Felhasználó megadja a Token eszköz PIN kódját majd ezt követően – a kódgenerálás indítása után – a Token eszköz egy 6 számjegyből álló kódszámot generál, amely maximum 30 másodpercig érvényes.

 

Új token eszköz működése

(Típusszám: DP310)

Az új Token eszközzel kétféle egyszer használatos kódot lehet generálni:„jelszó” és „aláírás”. Az eBanking felülete minden alkalommal tájékoztatja Önt, hogy melyik típusú egyszer használatos token kódot kéri Öntől az adott művelet végrehajtásához.

  • Bejelentkezéshez és aláírást nem igénylő megbízásokhoz a „jelszó” generálása menüpontot kell választani a Token eszközön. A folyamat innentől megegyezik a régi Token eszköznél leírtakkal.
  • Aláírást igénylő megbízásokhoz az „aláírás” generálása menüpontot kell választani. A Token nyomógombjaival ezután meg kell adnia a tranzakcióban kedvezményezett számlaszámának utolsó 6 számjegyét és a tranzakció összegét, hogy a token azonosítani tudja a megbízást. Ezután tud 6 számjegyű egyszer használatos kódot generálni. A folyamat innentől megegyezik a régi Token eszköznél leírtakkal.

 

Részletesebb technikai leírást az új fizikai Token eszközről itt talál.

A fizikai tokenek helyett még egyszerűbb megoldást kínál a mobil Token használata, amely az UniCredit Mobil alkalmazásban érhető el. Az mTokennel egyszerűen lehet kódot generálni az internetbankba való bejelentkezéshez és a megbízások aláírásához is. Amennyiben fizikai Tokenről mTokenre szeretne váltani, kérjük hívja Telefonbankunkat a +36 (1/20/30/70) 325 32 00 számon, vagy keresse fel bármelyik bankfiókunkat.

 

Kapcsolódó dokumentumok

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo