Tartós Befektetési Szerződés

 

Minimum 3 vagy 5 éves időtávon tervezi kamatoztatni a megtakarításait? A Tartós Befektetési Szerződés (TBSz) egy olyan kedvező megtakarítási forma, amely közelebb hozhatja a céljait. A TBSz legnagyobb előnye, hogy az ezen keresztül elhelyezett megtakarításainak hozama után   ̶  ha megfelel a jogszabályi feltételeknek   ̶  egyáltalán nem vagy csak kevesebb adót kell fizetnie.

 

Kinek lehet előnyös a TBSz?

Azoknak az ügyfeleknek, akik

  • megtakarításaikat minimum 3 vagy 5 évre tervezik befektetni,
  • szeretnék kihasználni az adómentességet vagy a kedvezményes adózást.

Hogyan érhető el a TBSz számlán az adómentesség?

  • Ha a szerződéskötés évét követően három naptári évig nem veszi fel a számláról a megtakarításait, akkor 16 százalék helyett mindössze 10 százalék személyi jövedelemadót (SzJA) kell fizetnie a befektetései hozama után.
  • Ha a szerződéskötés évét követően öt naptári évig nem veszi fel a számláról a megtakarításait, akkor az elért kamatok és hozamok teljes adómentességet élveznek, azaz nem kell SzJA-t, fizetnie.

A 15%-os SzJA fizetési kötelezettség csupán akkor merül fel, ha Ön a lekötést a számlanyitás évét követő három naptári éven belül megszakítja.

 

Milyen konstrukció köthető a TBSz-re?

Valamennyi megtakarítási forma elérhető a TBSz számlán. Bankbetétben vagy értékpapírban is takarékoskodhat. Ezek külön szerződést igényelnek. Az egyes szerződéseken belül azonban igényei szerint módosíthatja a termékeket. Ez azt jelenti, hogy például a betét lejárta esetén új lekötést indíthat, vagy a piac változásának megfelelően alakíthatja befektetési alap portfólióját.

 

Hogyan köthet bankunknál Tartós Befektetési Szerződést?

Keresse kollégáinkat országos fiókhálózatunkban!


Kapcsolódó szerződés minták

Figyelmébe ajánljuk!

Fektessen be a Tartós Befektetési Szerződés számlán minimum 5 millió forintot, és élvezze a Premium Banking szolgáltatás előnyeit!

 

 

A tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül szerződéses ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A banki termékek részletes kondícióit az UniCredit Bank üzletszabályzatai, kondíciós listái, illetve az adott termékre vonatkozó hirdetményei tartalmazzák. Az UniCredit Bank a kondíciók változtatásának jogát fenntartja. A betéti szerződés részletes feltételeit az Általános Üzleti Feltételek és a Lakossági Betéti Hirdetmény tartalmazzák. Kérjük, a pontos részletekről érdeklődjön munkatársainktól a bankfiókjainkban!

Az Országos Betétbiztosítási Alap 100 000 Euro összeghatárig védelmet nyújt az elhelyezett betétek tekintetében. Az OBA védelem kizárólag a betéteket érinti, és nem vonatkozik az értékpapírokra.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo