Mi is a diszruptivitás?
 

A diszrupció olyan új megoldásokat jelent, amelyek egyszerűbbek, olcsóbbak, fenntarthatóbbak vagy gyorsabbak elődeiknél, átformálják saját piacukat, illetve a felhasználók szokásait. A telefon 75 év alatt ért el 50 millió embert, az Instagramnak 6 hónapra, a Pokemon Go játéknak már csupán 19 napra volt ehhez szüksége. A diszruptív vállalatok radikálisan átalakítják szektoruk játékszabályait, új piacokat hoznak létre, vagy gyökeresen megváltoztatják a meglévőket.

 

Ismerje meg diszruptív kínálatunkat!

 

AMUNDI DISZRUPTÍV VÁLLALATOK VEGYES ALAPOK ALAPJA (HUF)

Az Amundi Diszruptív Vállalatok Vegyes Alapok Alapja arra kínál lehetőséget, hogy Ön is részese legyen ennek a növekedésnek, mégpedig a részvényalapokra jellemzőnél mérsékeltebb kockázati szint mellett. A rendkívül széles befektetési paletta a hazai és külföldi pénz- és kötvénypiaci befektetésektől a részvénypiaci eszközökig terjed. A megcélzott közepes kockázati szinttel összhangban a portfólióban jellemzően jelentős súlyt képviselnek a kötvénypiaci befektetések. További részletek

 

CPR INVEST – GLOBAL DISRUPTIVE OPPORTUNITIES RÉSZVÉNY ALAP (EUR, USD)

A CPR Invest - Global Disruptive Opportunities részvény alap euróban és USA dollárban is elérhető, így a részvény alapokra jellemző magasabb kockázatvállalás mellett érheti el a diszruptív vállalatokban rejlő hozampotenciált. Olyan befektetők figyelmébe ajánljuk, akik nyitottak a részvénybefektetések magasabb kockázatai iránt, és legalább 5 évre gondolkodnak a megtakarításuk ezen részével.

A CPR Invest - Global Disruptive Opportunities négy dimenzióra koncentrálva igyekszik kiaknázni a különböző iparágakat átalakító jelenséget:

  • Digitális gazdaság (felhő alapú technológiák, Big Data, virtuális valóság; stb.)
  • Egészségmegőrzés és gyógyítás (immunterápia, génterápia, biotechnológia; stb.)
  • Ipar 4.0 (mesterséges intelligencia, okosgyárak, robottechnológia; stb.)
  • Bolygónk jövője (okoshálózat, energiahatékonyság és tárolás, zöld energiatermelés; stb.)

További részletek

 

Vásárolja meg az Önnek megfelelő befektetést internetbanki szolgáltatásban!

  1. Ismerje meg a bankunk által forgalmazott befektetésialap-kínálatot a www.unicreditbank.hu/befektetesialapok oldalon.
  2. Amikor úgy érzi, hogy minden információt számba vett és megismert, akkor válassza ki az Önnek leginkább megfelelő terméket / termékeket.
  3. Az [UniCredit eBanking] felületén a „Megbízások” -> „Értékpapírok” menüponton keresztül tudja megvásárolni a kiválasztott alapot / alapokat.

Ismerje meg a technikai tudnivalókat az értékpapírok vásárlásával kapcsolatban: https://www.unicreditbank.hu/hu/maganszemelyek/napi_penzugyek/elektronikus_bankolas/ebanking-internetbank.html

 

Milyen kockázatok merülhetnek fel?

Az Alapok befektetési jegyeinek vásárlása számos kockázatot hordoz magában, amelyek döntő többsége arra vezethető vissza, hogy az alapok portfóliójában szereplő eszközök értéke ingadozik. Fontos, hogy a befektetéshez sem tőke-, sem hozamgarancia nem kapcsolódik. Az alapokat a kockázataik miatt inkább egy portfólió részeként és nem önálló befektetésként érdemes tartani.

A lehetséges kockázatokról az Alapok jóváhagyott, hivatalos és mindenkor hatályos Kezelési szabályzatából és Kiemelt Befektetői Információjából (KIID) kaphat részletes tájékoztatást. Befektetési döntése meghozatala előtt, kérjük, hogy az Alapok összes lehetséges kockázatát tanulmányozza át ezekben a dokumentumokban!

Az Amundi Diszruptív Vállalatok Vegyes Alapok Alapja (továbbiakban: Amundi Diszruptív Alap) kezelője az Amundi Alapkezelő Zrt., tev.eng.sz.: III/100.001-5/2002., illetve III/100.001-6/2003., H-EN-III-1120/2012., illetve H-EN-III-136/2014.

A CPR Global Disruptive Opportunities EUR és USD a CPR Invest (továbbiakban: CPR Global Disruptive Alap , az Amundi Diszruptív Alap és a CPR Global Disruptive Alap együtt a továbbiakban: Alapok) egy alalapja, amelyet a Luxemburg Nagyhercegség törvényei alapján hozták létre. A CPR Global Disruptive Alap kezelője a CPR Asset Management (székhely: 90, Boulevard Pasteur, F 75015 Paris, France). A CPR Global Disruptive Alap és annak alapkezelő társasága Luxemburgban kapott engedélyt, és a Commission de Surveillance de Secteur Financier (CSSF) szabályai vonatkoznak rá.

 

Az Alapok befektetési jegyeinek forgalmazója az UniCredit Bank Hungary Zrt., tev. eng. sz.: I-1523/2003., a Budapesti Értéktőzsde tagja. A jelen figyelemfelhívás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény és a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú törvények módosításáról szóló 2014. évi XVI. törvény értelmében kereskedelmi kommunikációnak, a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény alapján pedig marketingközleménynek minősül. A jelen kereskedelmi kommunikáció nem ad teljes körű információt az Alapokról és a forgalmazás feltételeiről, nem minősül sem ajánlattételnek, sem befektetési ajánlásnak. Felhívjuk a figyelmet, hogy a befektetésből származó haszon és a befektetés eredeti értéke ingadozni fog, ami által a befektetési jegyek az értékesítéskor többet vagy kevesebbet érhetnek, mint a vásárláskor megfizetett összeg. Az Alapok múltbeli teljesítménye nem jelent garanciát a jövőbeni teljesítményre. Kérjük, hogy befektetési döntése meghozatala előtt mérlegelje a befektetés tárgyát, kockázatát, díjait és a befektetésekből esetlegesen származó károkat. Ennek érdekében kérjük, hogy figyelmesen tanulmányozza át az adott alap hatályos Tájékoztatóját, illetve Kiemelt Befektetői Információját (KIID), valamint a bank mindenkor aktuális, a befektetési jegyek forgalmazására vonatkozó feltételeit, valamint a forgalmazási és visszaváltási díjait is tartalmazó Kondíciós listáját és Üzletszabályzatát. Valamennyi felsorolt dokumentum hozzáférhető a forgalmazási helyeken, valamint a forgalmazó honlapján. A KIID és a havi jelentések magyar, míg a Tájékoztató és a beszámolók angol nyelven ismerhetők meg.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo