close

Több részlet érdekli?

Ismerje meg a hitelkártyák további részleteit és a kapcsolódó szolgáltatásokat.

Míg a betéti bankkártya esetén Ön a bankszámláján rendelkezésre álló pénzből költ, addig a hitelkártya használata során személyre szabott hitelkeretet biztosítunk Önnek, amelyet a hitelkártyájával tud felhasználni. A felhasznált hitelkeret visszafizetését a pillanatnyi pénzügyi helyzetéhez igazítva, a lent írtak szerint, szabadon választhatja meg. Hitelkerete pedig a visszafizetéseket követően újra és újra felhasználhatóvá válik.
Hitelkártyájával történt költéseit nyomon követheti elektronikusan az UniCredit eBanking rendszerében, valamint mobilalkalmazási szolgáltatásunkon [UniCredit mBanking] keresztül, valamint havonta küldött postai kivonaton is. A hitelkártya forgalmi kivonat részleteiről ITT tájékozódhat.

Tudnivalók a törlesztésről

 • Ha hitelkártyáját csak vásárlásra használta, lehetősége van a teljes kamatmentességre. Ehhez nem kell mást tennie, mint a felhasznált hitelkeretet a fordulónapot követően, de legkésőbb a türelmi időszak utolsó napjáig teljes egészében visszafizetni. A felhasznált hitelkeret tartalmazza az időszak alatt fennálló teljes tartozást: a hitelkártyával elvégzett és elszámolt tranzakciókat és az azokhoz kapcsolódó esetleges díjak, kamatok összegét is.
 • Ha nem áll módjában a teljes tartozást törleszteni, úgy a késedelmes fizetés elkerülése érdekében legalább a minimum összeget szükséges befizetnie. Ez az összeg az elszámolási időszak fordulónapján fennálló teljes tartozásának 5 százaléka, de minimum 5 000 forint. Ha a költések összege nem éri el az 5 000 forintot, akkor a teljes felhasznált összeget vissza kell fizetnie. Az összegnek a fordulónapot követően, de legkésőbb a türelmi időszak utolsó napjáig kell megérkeznie a számlájára.
 • Ha nem a teljes összeget fizeti vissza az adott hónapban, akkor a fennálló tartozásra, valamint a visszafizetést megelőzően fennálló tartozásra is (a tranzakciók könyvelési dátumától számítva) hitelkamatot számítunk fel azok visszafizetésének napjáig.

Hogyan tudja hitelkeretét visszafizetni?

 • UniCredit Banknál vezetett számláról automatikus beszedési megbízással,
 • az UniCredit Banknál vezetett bankszámláról való átvezetéssel,
 • más banknál vezetett bankszámláról történő átutalással,
 • UnCredit ATM-en keresztül történő készpénzbefizetéssel,
 • pénztári befizetéssel az UniCredit Bank bármely fiókjában.

A pénzvisszatérítés mértéke:

 • Kék hitelkártyák esetén elszámolási időszakonként maximum 2 500 forint.
 • Arany vagy Platina hitelkártyák esetén elszámolási időszakonként maximum 4 000 forint.

Hogyan működik a pénzvisszatérítés?

 • adott elszámolási időszakban minimum 3 darab, összesen legalább 20 000 forint értékű vásárlás után;
 • minden vásárlási tranzakció után, a tranzakció lekönyvelt összege alapján 100 forintonként 1 forint a pénzvisszatérítés összege;
 • 100 forintonként 3 forint a pénzvisszatérítés összege, ha a vásárlási tranzakciót a kártyabirtokos a születésnapján hajtja végre.

 

Mire kell odafigyelni?

Nem minősülnek vásárlási tranzakciónak a kereskedelmi elfogadóhelyek POS termináljain, vagy internetes felületen keresztül, illetve telefonon megadott kártyaadatok segítségével végrehajtott fogadási és szerencsejátékhoz kötődő tranzakciók, illetve készpénzfelvételi tranzakciók, átutalási és pénzügyi szolgáltatáshoz kapcsolódó egyéb tranzakciók, valamint a Bank által a hitelkártya számlán végrehajtott díj- és kamatterhelések.
 

A pénzvisszatérítés további feltétele, hogy az adott hitelkártyaszámlán nincs nyilvántartva fizetési késedelem vagy lejárt tartozás a fordulónapon.

A visszatérítendő összeg kalkulációja során a bank a vásárlási tranzakció lekönyvelt forint összegét veszi figyelembe.

Azon jóváírások, amelyeket a bank nem átutalásból, pénztári vagy ATM-en történő befizetésből eredően könyvelt a hitelkártyaszámlán (pl. hibásan könyvelt tételek utólagos jóváírása), csökkentik az adott ciklusban könyvelt tranzakcióra vonatkozóan, a pénzvisszatérítés összegének számításakor figyelembe vett tranzakciós összértéket, illetve darabszámot.

Pénzvisszatérítés jóváírása

Az adott elszámolási időszakban könyvelt vásárlási tranzakciók után kalkulált pénzvisszatérítés összegét a bank a fordulónapon írja jóvá a Főkártyabirtokos hitelkártyaszámláján egy összegben.

A tájékoztatás nem teljeskörű. A pénzvisszatérítéshez kapcsolódó részletes információkat a Hitelkártya Kondíciók – Lakossági ügyfelek részére dokumentumban találhatja.

Hasznos:

 • Új hitelkártyáját a szerződéskötéskor veheti át bankfiókjainkban, a hitelkártya első aktiválása a bankfiókban történik. További megújított hitelkártyáját több módon is aktiválhatja: egy pin kód köteles tranzakcióval, UniCredit ATM automatán keresztül,
 • Kártyáját – ha elveszne vagy ellopnák – azonnal tiltsa le, így megvédheti az illetéktelen használattól. Ilyen esetekben hívja a +36 (1/20/30/70) 325 3200-as telefonszámot. Ilyen esetekben hitelkártyáját díjmentesen pótoljuk
 • Ügyeljen rá, hogy a hitelkártyával történő készpénzfelvétel után a bank automatikusan kamatot számít fel.
 • Hitelkártyájának egyenlegét már a mobilalkalmazási szolgáltatásunkon [UniCredit mBanking] keresztül is kiegyenlítheti.

Külföldi utazás során

 • A Mastercard kártyákat világszerte több mint 36 millió elfogadóhelyen használhatja, így Ön könnyen hozzáférhet a pénzéhez a világ számos pontján.
 • A készpénzes fizetéssel ellentétben a kártyás költéseit nyomon követheti akár internetbankon keresztül, akár a következő havi bankszámlakivonata segítségével a hazatérése után.
 • Töltse le okostelefonjára a Mastercard Úti Tippek alkalmazást, amelyben részletes információkat talál a népszerű külföldi nyaralóhelyek fizetési és kártyahasználati szokásairól. Az alkalmazást a 17 nyelvű hangos szótárral, valutaváltóval és egyéb praktikus funkciókkal ingyenesen töltheti le iPhone-ra az App Store-ból vagy androidos okostelefonjára a Google Play-ről. Az alkalmazásban megtalálhatja a kártyaletiltáshoz hívható telefonszámokat, elmentheti szállásának címét, sőt az útiköltség-nyilvántartó funkció segítségével számon tarthatja utazásának költségeit is. Kattintson a részletes információkért!

A külföldi kártyás fizetésnél, illetve a készpénzfelvételnél az adott napon alkalmazott devizaátváltási árfolyamokról, valamint a készpénzfelvétel (bankfiók és ATM) és egyéb banki tranzakciók esetleges költségeiről Kondíciós listáinkból és Üzletszabályzatainkból tájékozódhat.

MasterCard Arany hitelkártya esetében:

 • Alkalmazottként dolgozik vagy nyugdíjas, egyéni vállalkozó, cégtulajdonos.
 • Alkalmazotti jogviszony esetében a munkaviszonya már 3 hónapja fennáll.
 • Jövedelme bankszámlára érkezik legalább 2 hónapja.
 • Minimum havi nettó 200.000 Ft elvárt jövedelem
 • Nem szerepel a KHR negatív adós listán.

 

MasterCard Kék és MasterCard Platina hitelkártya esetében:

 • Alkalmazottként dolgozik vagy nyugdíjas, egyéni vállalkozó, cégtulajdonos.
 • Alkalmazotti jogviszony esetében a munkaviszonya már 3 hónapja fennáll.
 • Jövedelme bankszámlára érkezik legalább 2 hónapja.
 • Minimum havi nettó minimálbér elvárt jövedelem
 • Nem szerepel a KHR negatív adós listán.

 

Hitelkártya-igényléshez hozza magával az alábbi dokumentumokat az Önhöz legközelebb eső UniCredit bankfiókba:

 • személyazonosító okmány (ami lehet: személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány);
 • adóigazolvány;
 • a lakcímet igazoló hatósági igazolvány (lakcímkártya);
 • jövedelemigazolás:
  • alkalmazottaknak: 30 napnál nem régebbi munkáltatói igazolás banki formanyomtatványon;
  • nyugdíjasoknak: NYUFIG igazolás, valamint nyugdíjszelvény;
  • vállalkozóknak: NAV jövedelemigazolás;
  • saját vállalkozásból származó jövedelem esetén: NAV köztartozás („0”-s) igazolás. Amennyiben a vállalkozás szerepel a Köztartozásmentes adatbázisban, az igazolás benyújtása nem szükséges.
 • Más banknál vezetett bankszámla esetén az utolsó két havi eredeti számlakivonat vagy az e-kivonat hitelesített másolata vagy az e-kivonat elektronikus aláírással vagy egy kivonat, amelyet bankunk terminálján nyomtattak ki.

Mastercard Premium Selection program

Gold és Platina kártyával igénybe veheti a Mastercard prémium bankkártyák birtokosainak kínált folyamatosan megújuló, magas színvonalú, kedvezményes ajánlatait. Regisztráljon díjmentesen Ön is!

 

PressReader alkalmazás

A PressReader egy prémium alkalmazás, amellyel több mint 7000 magazint és újságot olvashat elektronikusan, 120 országból, 60 különböző nyelven. Az alkalmazás fizetős, de Mastercard Platina kártyával rendelkező ügyfeleink díjmentesen használhatják.

Hogyan vehető igénybe a kedvezmény?

A díjmentes használathoz egy egyedi kód szükséges, amit egyedileg küldünk el e-mailben a Mastercard Platina kártyabirtokosoknak. A kapott kóddal  az alkalmazás letöltését követően 5 eszközön (mobiltelefon, asztali számítógép, tablet stb.) olvashatja díjmentesen a magazinokat, újságokat 2020. 12. 31-ig. 

Letölthető dokumentumok és hasznos információk

Kérdés esetén kérjük, forduljon tanácsadójához.

 

Reptéri kedvezmények

Gold vagy Platina kártyájával díjmentesen veheti igénybe a Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren a Gyorsító Sávot a biztonsági ellenőrzéshez, de kérjük, ügyeljen rá, hogy tartsa más utazóktól a hatóságok által kért 1,5 méteres távolságot.

A kiadott kormányrendeletekkel és ajánlásokkal összhangban a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér - Mastercard Airport Lounge 2021. május 3-tól újra a megszokott nyitva tartási időben várja a belépésre jogosult kártyabirtokosokat.

Mastercard Platina kártyájával igénybe veheti a a bécsi repülőtér SKY Lounge váróit is, amelyek csütörtökön és szombaton 5.00-21.30 között, a többi napon pedig 5.00-19.00 között vannak nyitva. A LoungeKey globális hálózatába tartozó repülőtéri várók elérhetősége folyamatosan változik, számos váró zárva tart. Aktuális információt az adott repülőtéren, a helyszínen kaphat.

Reprezentatív példa: 375 000 Ft hitelkeret összegre UniCredit kék hitelkártya esetében a hitelkamat változó mértéke havi 2,28%. A bankkal határozatlan időre szóló hitelkártya-szerződés megkötése esetén az 1 hónapos elszámolási időszakra a teljes hiteldíj mutató (THM) az első évben: 37,93%. Abban az esetben, ha az átvétel után azonnal elvásárolja a teljes hitelkeretet,majd 11 hónapon keresztül csak a minimum fizetendő összeget (törlesztő részlet) rendezi (melynek induló mértéke 18 750 Ft azt követően a hitelkártya kihasználtság 5%-a), majd a 12. hónapban rendezi a teljes tartozását, akkor a hitel teljes becsült díja: 107 996 Ft, míg a fogyasztó által fizetendő teljes becsült összeg: 481 721 Ft (mely az ügyleti kamat összegén túl a következő tételekből tevődik össze: havi zárlati díj 150 Ft; Kártya kibocsátói díj: 0 Ft, vásárlási jutalék: 0,3%, max 6000 HUF).

Reprezentatív példa: 600 000 Ft hitelkeret összegre UniCredit arany hitelkártya esetében a hitelkamat változó mértéke havi 2,28%. A bankkal határozatlan időre szóló hitelkártya-szerződés megkötése esetén az 1 hónapos elszámolási időszakra a teljes hiteldíj mutató (THM) az első évben: 39,44%. Abban az esetben, ha az átvétel után azonnal elvásárolja a teljes hitelkeretet,majd 11 hónapon keresztül csak a minimum fizetendő összeget (törlesztő részlet) rendezi, (melynek induló mértéke 30 000 Ft azt követően a hitelkártya kihasználtság 5%-a), majd a 12. hónapban rendezi a teljes tartozását, akkor a hitel teljes becsült díja: 177 466 Ft, míg a fogyasztó által fizetendő teljes becsült összeg: 769 516 Ft (mely az ügyleti kamat összegén túl a következő tételekből tevődik össze: havi zárlati díj 150 Ft; Kártya kibocsátói díj: 6 000 Ft, vásárlási jutalék: 0,3%, max 6000 HUF).

Reprezentatív példa: 750 000 Ft hitelkeret összegre UniCredit platina hitelkártya esetében a hitelkamat változó mértéke havi 2,28%. A bankkal határozatlan időre szóló hitelkártya-szerződés megkötése esetén az 1 hónapos elszámolási időszakra a teljes hiteldíj mutató (THM) az első évben: 39,54%. Abban az esetben, ha az átvétel után azonnal elvásárolja a teljes hitelkeretet,majd 11 hónapon keresztül csak a minimum fizetendő összeget (törlesztő részlet) rendezi, (melynek induló mértéke 37 500 Ft azt követően a hitelkártya kihasználtság 5%-a), majd a 12. hónapban rendezi a teljes tartozását, akkor a hitel teljes becsült díja: 221 563 Ft, míg a fogyasztó által fizetendő teljes becsült összeg: 959 318 Ft (mely az ügyleti kamat összegén túl a következő tételekből tevődik össze: havi zárlati díj 0 Ft; Kártya kibocsátói díj: 9 995 Ft, vásárlási jutalék: 0,3%, max 6000 HUF).

Döntsön felelősen a hitelfelvételről!

A Felelős hitelezés és a Banki fogalomtár segíthetnek tájékozódni a hitelfelvétellel kapcsolatban, illetve a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának honlapján a felelős döntést segítő termékleírásokat és az összehasonlítást segítő alkalmazásokat találhat. Kérjük, a hitelfelvételről felelősen és körültekintően, jövedelmi helyzetét figyelembe véve döntsön."

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül szerződéses ajánlattételnek. A hitelkártya-használat szabályait és feltételeit a bank Általános üzleti feltételei, Bankkártya üzletszabályzata, a részletes kondíciókat, így a hitelkártya kamat- és díjelemeit a „Kondíciós lista hitelkártya-birtokos lakossági ügyfelek részére” dokumentum tartalmazza. A bank fenntartja a kondíciók változtatásának jogát, valamint azt a jogot, hogy a hitelkártya igénylése és a beadott dokumentumok alapján a mindenkori hatályos Kondíciós listájában, az Általános üzleti feltételeiben és a Bankkártya üzletszabályzatában foglaltak szerint, a saját hitelbírálata alapján döntsön a hitelkártya kibocsátásáról és a hitelkeret megállapításáról.

A THM meghatározása az aktuális feltételek, illetve a vonatkozó, hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. Változó kamatozású kölcsönök esetében a THM értéke nem tükrözi a kölcsön kamatkockázatát.

*A Kártya Kibocsátói díj akciós jelleggel elengedésre kerül vagy UniCredit Platina Hitelkártya esetén a fenti kedvezményes díj kerül felszámításra, amennyiben az ügyfél az UniCredit Bank Hungary Zrt. saját, egyszerűsített bírálata alapján tett, előzetesen meghatározott hitelkeretű hitelkártya felajánlását elfogadta és annak alapján igényelését megadta valamint arra vonatkozóan hitelkártya-szerződést kötött. Az akció visszavonásig érvényes.

** A lakossági hitelkártyák esetén biztosított, visszavonásig tartó pénzvisszatérítési akció részleteiért és a jóváírás feltételeiért kattintson ide.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo