mCash, a bankkártya nélküli pénzfelvétel UniCredit Mobilalkalmazással

 

Magyarországon egyedül az UniCredit Bank Mobilalkalmazása kínál egy új funkciót, az mCash-t amellyel az összes magyar UniCredit ATM-ből felvehet készpénzt anélkül, hogy a bankkártyája Önnél lenne.

 

Kényelmes: Praktikus:
Biztonságos:
Mobilalkalmazásával egyszerűen vehet fel készpénzt
UniCredit-ATM-ből.
Sportolásnál, strandon
vagy ha otthon felejti bankkártyáját,
akkor is készpénzhez jut.
Megfelel a szigorú banki követelményeknek.

                   

Milyen limitek vonatkoznak az mCash szolgáltatásra?

A bank külön limiteket határoz meg, amelyek függetlenek a kártyás limitektől:

 • tranzakciós limit 150.000 forint,
 • napi limit 150.000 forint.

Darabszámra vonatkozó napi limitet a bank nem határoz meg. A limiteket a bank a lakossági kondíciós listákban teszi közzé. A limitek nem módosíthatóak.

Ki veheti igénybe a szolgáltatást?

Minden olyan lakossági forint bankszámlával rendelkező Számlatulajdonos, aki:

 • rendelkezik UniCredit Mobilalkalmazással és letöltötte és aktiválta az aktuális verziót az AppStore-ból vagy a Play Áruházból;
 • rendelkezik aktív státuszú betéti kártyával;
 • a betéti kártyához forintszámla van kapcsolva,
 • az mCash kódot csak és kizárólag a Felhasználó használhatja fel az ATM-nél történő készpénzfelvételre, a kód kiadása harmadik fél részére szigorúan tilos, és szerződésszegésnek minősül!

Tájékoztatjuk, ha bebizonyosodik, hogy a kód harmadik fél részére került kiadásra, abban az esetben a bank a Mobilalkalmazáshoz való hozzáférést megvonhatja a Felhasználótól.

Hogyan vehető igénybe a szolgáltatás?

A folyamat részletes leírása:

1. A Mobilalkalmazást megnyitva háromféle módon tudja elindítani az mCash készpénzfelvételt:

 • az ATM és fiókkeresőből, a ATM kiválasztása után az mCash menüpontra kattintva
 • bejelentkezés után, a nyitó oldalon megtalálható folyószámla alatt megjelenő mCash menüpontra kattintva, vagy
 • bejelentkezés után, a Bankkártyák menüben, a kiválasztott számla alatt megjelenő mCash menüpontra kattintva
   

2. Kérjük, adja meg az mCash tranzakció kezdeményezésekor az alkalmazásban a felvenni kívánt összeget.

3. Amennyiben a tranzakció a napi mCash limitet nem haladja meg, és a kapcsolódó számlán rendelkezésre áll megfelelő fedezet, abban az esetben mCash (nyolc jegyű) kódot generál a bank. A kód csak az adott készpénzfelvételi tranzakcióhoz érvényes, a kódot öt percig használhatja fel.

4. Az ATM-nél az mCash tranzakciót külön funkció gombbal indíthatja el  anélkül, hogy a betéti kártyát az ATM-be helyezné. A funkció indítása után az ATM billentyűzet segítségével kell megadnia az mCash kódot.

5. A kód sikeres megadása után  a bank újra ellenőrzi a fedezetet a kiválasztott forintszámlán, és pozitív visszajelzést követően az ATM a kért összeget kiadja, és bizonylatot nyomtat.

Ezzel egy időben egy Mobilalkalmazásbeli push üzenetben értesíti Önt a bank a sikeres tranzakcióról.

Mennyi a szolgáltatás díja?

Az ATM-nél végrehajtott tranzakció standard díja megegyezik a betéti kártyás belföldi UniCredit-ATM készpénzfelvételi díjjal: 0,66%, minimum 245 forint, azonban az mCash tranzakciók esetében a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvény 36/A §-a, szerint a bank szintén biztosítja a díjmentes készpénzfelvétel lehetőségét, illetve a csomagkedvezmények az mCash tranzakciókra is vonatkoznak. A korlátozott számú kedvezmény esetében a kártyával és mCash segítségével kezdeményezett tranzakciókat együtt számolja adott hónapban a bank.

A készpénzfelvételi díjat a bank ugyanúgy a tranzakciós összeg terhelésekor (a következő banki munkanapon) könyveli, mint a kártyás ATM készpénzfelvétel esetében.

 

 

Hogyan töltheti le az alkalmazást?

Mobil verzió:

                     

 

A jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül szerződéses ajánlattételnek. A szolgáltatásra vonatkozó feltételeket és kondíciókat az Általános üzleti feltételek,valamint a lakossági kondíciós listák tartalmazzák, amelyek elérhetők bármely bankfiókunkban is. A bank a kondíciók változtatásának jogát fenntartja.

Spinning wheel animation

Loading