PÁROS LAKÁSHITEL – AZ UNICREDIT BANK ÉS A FUNDAMENTA-LAKÁSKASSZA KÖZÖS HITELE

A Páros lakáshitel egyesíti a lakáshitel és a lakás-előtakarékosság előnyeit: Ön a jogosultsági feltételek teljesítése esetén egy magas hozamú és kockázatmentes megtakarítási lehetőség előnyei mellett egy kedvező lakáshitel-konstrukcióban is részesülhet. THM1: 3,76-6,60%

Reprezentatív példa: 5 000 000 forint összegű, 20 éves futamidőre nyújtott, piaci kamatozású, lakásvásárlási célú, ingatlanra bejegyzett jelzálogjog fedezettel nyújtott hitel esetén 5 éves kamatperiódussal, a hitel kamata kamatperiódusonként változó, mértéke évi 4,45%, a törlesztőrészletek száma 240 db, az első kamatperiódusban a havi törlesztőrészletek összege 38 542, a további kamatperiódusokban a kamat változásával módosulhat THM1: 4,39%, a hitel teljes díja: 2 549 348Ft (mely az ügyleti kamat összegén túl a következő tételekből tevődik össze:  hitelösszeg utalásával kapcsolatos díj 17 500 Ft, 1 db ingatlan-nyilvántartási eljárás díja 12 600 Ft (jelzálogjog bejegyzési kérelem), 1 db Takarnet rendszerből lekért tulajdoni lap díja 1 000 Ft, lakás-előtakarékossági szerződésre vonatkozó zárolás díj 5 000 Ft, számlanyitási díj 32 000 Ft (szerződéses összeg 1%-a), számlavezetési díj 150 Ft, valamint a Hitelbiztosítéki nyilvántartáshoz kapcsolódó díjak: 5 000 Ft (azonossági nyilatkozat megtételének díja) és  7 000 Ft (a hitelbiztosítéki nyilatkozat költségtérítése), valamint az állandó átutalás díja 140 Ft (megbízás összegének 0,3%-a, min. 140 Ft, max. 6 000 Ft) a fogyasztó által fizetendő teljes összeg: 7 246 592Ft. A hitel fedezetéül szolgáló ingatlanra kötendő vagyonbiztosítás díja a hitelező számára nem ismert, azt a THM nem foglalja magában. Páros lakáscélú hitelek esetén a THM értéke azzal a feltételezéssel került kiszámításra, hogy az ügyfél 3 200 000 Ft szerződéses összegű gyors módozatú LTP szerződéssel rendelkezik

Önnek a lakás-előtakarékosság futamideje alatt havi rendszerességgel

 • csak a kamatot és a mindenkori hirdetmény szerinti járulékos költségeket kell fizetnie az UniCredit Banknak;
 • a hitele tőkerészét a Fundamenta-Lakáskasszának havi megtakarítás formájában kell megfizetnie.

Az így összegyűjtött megtakarítással, valamint az arra jóváírt állami támogatással és betéti kamattal a lakás-előtakarékossági szerződés futamidejének lejáratakor Ön részben törleszti a tőketartozását. A maradék tőketartozását a hitel hátralévő futamideje alatt Ön közvetlenül az UniCredit Banknak törleszti.


A hitel feltétele az UniCredit Banknál vezetett számla, valamint a fedezeti ingatlanra vonatkozó, a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás.

 

Lakásvásárláshoz jól jönne a gyerekek után járó támogatás?

Az új „szocpol”-lal, a családi otthonteremtési kedvezménnyel növelheti önerejét most már használt lakás vásárlása vagy bővítése esetén is. A hirdetésben szereplő családi otthonteremtési kedvezmény Magyarország Kormánya által nyújtott támogatás. Bővebben a CSOK-ról.Mi mindent valósíthat meg a Páros hitelből?

 • Vásárolhat új vagy használt lakást,
 • felhasználhatja olyan új társasházi lakás vásárlásához is, amelynek vételárát Önnek az adásvételi szerződésben meghatározott ütemben kell megfizetnie;
 • igénybe veheti lakóingatlan építésére, bővítésére, valamint
 • lakóingatlan korszerűsítésére.

Kérjük, a további részletekért forduljon a fiókokban munkatársainkhoz, vagy hívjon fel minket!

Milyen előnyökhöz juthat a Páros lakáshitellel?

 • Plusz szolgáltatás – igény esetén a Fundamenta-Lakáskassza tanácsadói akár az otthonában is felkeresik Önt, és a személyre szabott ügyintézés keretében egyszerűen és kényelmesen intézheti a hiteligénylést.
 • Állami támogatás – a lakás-előtakarékossági szerződésnek köszönhetően Ön a megtakarításainak 30%-áig akár évi 72 000 forintos állami támogatás igénybevételére jogosult. Az állami támogatás összege növelhető, ha a családon belül több (legfeljebb 5 db) lakás-előtakarékossági szerződést kötnek.
 • A Páros lakáshitelbe nemcsak az újonnan megkötött, hanem a meglévő lakás-előtakarékossági szerződését is bevonhatja.

Hogyan juthat hozzá a hitelhez?

A Páros lakáshitelt igényelheti egyrészt az UniCredit Bank fiókjaiban, másrészt a Fundamenta-Lakáskassza tanácsadói akár az otthonában is segítenek Önnek a megfelelő finanszírozási forma kiválasztásában, rendelkezésére bocsátják a szükséges dokumentumok listáját, és az UniCredit Bank közreműködésével elvégzik az előzetes hitelképességi vizsgálatot.
Ha a fentiekkel kapcsolatosan további kérdései vannak, kérjük, hívja az UniCredit Bank Telefonbankját a +36 (1/20/30/70)  325 3200-as számon, vagy a Fundamenta-Lakáskasszát: 06-1/411-8181! Vagy kattintson ide, hogy a Fundamenta honlapját megnézhesse.

Melyek az igénylési feltételek?

Az UniCredit Bank páros hiteleit akkor igényelheti, ha Ön cselekvőképes, devizabelföldi magánszemély, és

 • megfelelő ingatlanfedezettel rendelkezik;
 • elmúlt már 18 éves, és a hitel lejáratakor nem lesz több mint 65 éves (amennyiben az Ön életkora a hitel lejáratakor meghaladná a 65 évet, akkor a hitelfedezeti életbiztosítás megkötése és az UniCredit Bankra történő engedményezése mellett igényelheti a hitelünket);
 • rendelkezik saját vezetékes vagy mobiltelefonnal;
 • legalább 2 hónapja bármely magyarországi banknál aktív lakossági bankszámlája van;
 • rendszeres, az aktuális minimálbért elérő igazolt havi nettó jövedelemmel rendelkezik;
 • legalább 3 hónapos munkaviszonya van az utolsó munkahelyén, és a próbaidőt már letöltötte, vagy minimum egy éve vállalkozó, vagy nyugdíjas.

Döntsön felelősen a hitelfelvételről!

A Felelős hitelezés és a Banki fogalomtár segíthetnek tájékozódni a hitelfelvétellel kapcsolatban, illetve a Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának honlapján a felelős döntést segítő termékleírásokat és az összehasonlítást segítő alkalmazásokat találhat. Kérjük, a hitelfelvételről felelősen és körültekintően, jövedelmi helyzetét figyelembe véve döntsön.

Mit ajánlunk még a Páros hitelen túl?

Válasszon UniCredit számlát napi pénzügyeinek intézéséhez!
Számos bankszámlánknál csökkentheti a havi számlavezetési díjat, ha az UniCredit bankszámlájára érkezik a jövedelme. Keresse munkatársainkat a bankfiókjainkban, akik készséggel segítenek az Önnek leginkább megfelelő bankszámla kiválasztásában. Honlapunkon is kiszámolhatja, hogy igényeinek melyik bankszámla felel meg leginkább! Számoljon velünk!

 

A jelen tájékoztatás nem teljes körű és nem minősül ajánlattételnek, az itt szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek. A bank a változtatás jogát fenntartja, a bankot a jelen tájékoztató nem kötelezi a hitel jóváhagyására és a hitelnyújtásra. A bank a saját hitelbírálati szabályzata, valamint a vonatkozó törvényi előírások alapján vizsgálja az igénylő vagyoni-jövedelmi viszonyait, valamint a kölcsön biztosítékául szolgáló ingatlan hitelbiztosítéki értékét. A kölcsön kondícióit az UniCredit Bank magánszemélyeknek szóló Kondíciós listája és a magánszemélyek részére nyújtott hitelek kondícióiról szóló Hirdetménye tartalmazza. A bank fenntartja a kondíciók változtatásának jogát. A bank a kölcsön nyújtásáról a Lakossági üzletszabályzatában, a Kondíciós listájában és a Hirdetményében rögzített feltételek mellett, saját hitelbírálata alapján dönt.

 


1 A THM meghatározása az aktuális feltételek, a hatályos jogszabályok, valamint a hitelszerződésben foglaltak szerződésszerű teljesítése esetén a hitel teljes futamidejére érvényes Aktív kedvezmény figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén  ̶  referencia kamatlábhoz kötött kamatozás esetén ide értve a referencia kamatláb változását is  ̶  a mértéke módosulhat; értéke a változó kamatozású kölcsönök esetében nem tükrözi a hitel kamatkockázatát.

 

Spinning wheel animation

Loading