A mobil token használata

Egy Felhasználói azonosítóhoz kapcsolódóan egy időben csak egy mToken lehet aktiválva, ennek következtében az adott Felhasználói azonosítóhoz kapcsolódóan végrehajtott új aktiválás a korábban aktivált mToken deaktiválását eredményezi.
Az mToken aktiválását követően a Bank az [UniCredit eBanking] rendszeren keresztül adott megbízások hitelesítéséhez az mToken, token kód generálóval létrehozott 6 számjegyű kódot fogadja el.

Az [UniCredit Mobilalkalmazás] mToken funkciójába történő belépéskor a Felhasználó megadja az mToken PIN kódját és jóváhagyja a megjelenő PIN-ellenőrző zászlót, vagy beolvassa ujjlenyomatát, majd ezt követően lehetősége van token kódot és e-Sign aláíró kódot generálni, melyek egyszer használhatóak és legfeljebb 3.5 percig érvényesek.

Ha a PIN kód megadása után nem a korábban kapott zászlót látja, akkor rossz PIN kódot adott meg, a belépés sikertelen lesz és még két lehetőséget kap arra, hogy PIN kódját helyesen megadja, ezután kitiltja a rendszer és az mTokent újra kell aktiválnia.

[UniCredit eBanking] Ujjlenyomattal történő azonosítás használata esetén kérjük gondoskodjon arról, hogy a készüléken kizárólag az Ön ujjlenyomatai kerüljenek rögzítésre, tárolásra.

Tranzakciók jóváhagyása mTokennel

Az mToken 2019. szeptember 14-ig új, úgynevezett Push funkcióval bővül. Ezzel, a telefonkijelzőn megjelenő azonnali értesítéses funkcióval megkönnyítheti tranzakcióinak hitelesítését. Utaláskor egy push üzenetet küld a renszer a mobileszközére, melyre kattintva ellenőrizheti tranzakciója részleteit, majd a PIN beírásával és az ellenőrző zászló jóváhagyásával küldheti bea tranzakciót.

Ha az mToken aktiválásakor nem engedélyezi a Push üzenetek fogadását, akkor az mToken-ben,legkésőbb 2019. szeptember 14-től az e-Sign aláírás funkcióval tudja aláírni tranzakcióit. Ehhez mobiltelefonján meg kell adnia az [UniCredit eBanking] felületen megjelenő számlaazonosítót és az összeget, majd az mTokenben generált kódot kell megadnia az [UniCredit eBankingban] a tranzakció véglegesítéséhez. Ez az új lépés biztonságosabb azonosítást tesz lehetővé az Ön számára.