Széchenyi forgóeszközhitel

 


Széchenyi forgóeszközhitelünkkel beszerezheti a vállalkozás tevékenységéhez szükséges forgóeszközöket és/vagy szolgáltatásokat és így vállalkozása egy államilag támogatott kedvező kondíciójú hitelhez juthat. Az 1 évnél hosszabb, akár 36 hónapos maximális futamidő miatt ez a hitel kifejezetten a forgóeszközök finanszírozására alkalmas tárgyi fedezet nélkül.

Kiknek szól a Széchenyi forgóeszközhitel?

A kis- és középvállalkozásokról szóló törvény (jelenleg 2004. évi XXXIV sz.) szerint meghatározott egyéni vállalkozásoknak, egyéni cégeknek, gazdasági társaságoknak és szövetkezeteknek, amennyiben megfelelnek a Széchenyi forgóeszközhitel feltételeinek.

Mik a Széchenyi forgóeszközhitel legfőbb jellemzői?
 • A csak forintban igényelhető hitel összege1 rugalmasan alkalmazkodik a finanszírozási igényekhez, 1 millió Ft-tól maximum 50 millió Ft-ig 100 000 forintonként emelkedő összegű lehet.
 • A biztosítékok köre a Széchenyi Kártya folyószámlahitelhez hasonló, a fő fedezet a vállalkozás legalább 50%-os tulajdonosának/tulajdonosainak (illetve egyéni vállalkozó esetén a vállalkozótól különböző magánszemély) és a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 80%-os kezességvállalása.
 • A futamidő minimum 13 hónap, maximum 36 hónap lehet.
 • A rendelkezésre tartási időszak maximum 6 hónap lehet.
 • A kamat 1 havi BUBOR + 5%.
 • Az állami támogatás 3% az ügyleti kamatra és 0,75% a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalási díjára vonatkozóan, amelynek díja évi 1,6%.
 • Türelmi idő: minimum a rendelkezésre tartási idővel megegyező, de max. 8 hónap.
 • Törlesztés: havi, lineáris tőketörlesztés.
 • Kezelési költség: évi 0,8%, ami kamat módjára számítandó.
 • Folyósítási jutalék: fix 10 000 Ft lehívásonként.
 • Szerződéskötési díj: egyszeri 1,5%.


Egyéb feltételek:

 • A termékhez kapcsolódó kötelező biztosítéki elem a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. 80%-os kezességvállalása a tartozás (tőkeösszeg, kamatok és kamatszerűen fizetendő járulékok) 80%-ára vonatkozóan.
 • Tárgyi fedezet bevonása 10 millió forint alatt egyáltalán nem szükséges, 10 millió forint felett is csak indokolt esetben.


Kérjük, a személyes hiteltanácsadás érdekében keresse munkatársainkat az UniCredit bankfiókokban. Tanácsadóink tájékoztatják Önt az aktuális kondíciókról és az igénylés feltételeiről.


További információra van szüksége? Akkor kattintson az alábbi gombra és mi megkeressük Önt!

Mi mindenre lehet még szüksége pénzügyei intézéséhez?

A Széchenyi Kártya segítségével gyorsan és rugalmasan megoldhatja vállalkozása finanszírozási nehézségeit.

Vállalkozásának számlacsomagot keres?

Ha a Széchenyi Kártya Program termékeihez kapcsolódóan nyit újonnan forint pénzforgalmi számlát, akkor a visszavonásig érvényes akciónk keretében elengedjük

 • a számlanyitási díjat és
 • az első 3 havi zárlati díjat.

Válassza ki az Ön vállalkozásához legjobban illeszkedő számlacsomagot!

Elektronikus csatornák

Szabadon rendelkezhet bankszámlája felett az elektronikus csatornák bármelyikén: Telefonbankon vagy Internet Bankingen keresztül. További részletek

Kapcsolódó anyagok

Ügyfélajánlási akció


Ha kisvállalati vagy Premium Banking ügyfélként elégedett bankunkkal, vegyen részt akciónkban! A sikeres ajánlást követően pedig éljen számlavezetési kedvezményünkkel. A tájékoztatás nem teljes körű, a részletekért kattintson.


A jelen tájékoztató nem minősül szerződéses ajánlattételnek.
A részletes kondíciókat a bank mindenkori hatályos Széchenyi program kondíciós lista kisvállalati ügyfelek részére tartalmazza. Az egyéb feltételeket az egyedi szerződések és a bank Általános üzleti feltételei rögzítik. A bank fenntartja a kondíciók egyoldalú változtatásának jogát, valamint a hitel igénylése esetén a hitel nyújtásáról saját hitelbírálata alapján dönt.

1 Amennyiben egy ügyfél egy időben rendelkezik élő vagy elbírálás alatt lévő bármilyen Széchenyi Kártya Programon belüli termékkel, úgy ezek együttes szerződött, illetve igényelt összege a folyamatban lévő igényléssel együtt nem haladhatja meg a 100 millió forintot.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo