PSD2

 

 

Alábbi tájékoztatásunk általános áttekintést ad a 2019-es év során, a vonatkozó jogszabályi környezet változása miatt várható fejlesztésekről, változásokról, melyek a jövőben megkönnyítik, gyorsabbá és biztonságosabbá teszik a banki műveleteket.

 

PSD2

Szeptembertől kötelezően alkalmazandóvá válnak az új, európai uniós pénzforgalmi irányelv (2015/2366/EU), a PSD2 erős ügyfélhitelesítésre és biztonságos kommunikációra vonatkozó rendelkezései. Ez a szabályozás lehetővé teszi újfajta, innovatív szolgáltatások, valamint új szereplők megjelenését a pénzügyi piacon.

• Ügyfeleink számára ennek a változásnak az egyik lényeges eleme lesz, hogy az ún. számlainformációs szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók és a fizetés-kezdeményezési szolgáltatók, kizárólag a számlatulajdonos kifejezett hozzájárulása esetén, hozzáférhetnek a bankok rendszereiben tárolt számlaadatokhoz, vagy akár fizetést is kezdeményezhetnek a banknál vezetett számlák terhére.

• Az ügyfeleinket közvetlenül érintő változás másik része az elektronikus csatornáinkon bevezetésre kerülő kétlépcsős azonosítás, az ún. erős ügyfél-hitelesítés lesz, amivel még biztonságosabbá válnak a banki tranzakciók.

    • Az utóbbi változás eredményeképpen azoknál az ügyfeleknél, akik jelenleg fizikai tokennel hagyják jóvá online fizetési műveleteiket, szükségessé válik ezen eszközök cseréje.

     • Az erős ügyfél-hitelesítés követelményeinek való megfelelés érdekében változni fog a bankkártyás tranzakciók folyamata is.

 

A közeljövőben személyre szabott tájékoztatást adunk a konkrét változásokról, attól függően, hogy bankunknál mely felületünkön, melyik pénzügyi szolgáltatásunkat és jelenleg milyen hitelesítési megoldás használatával veszi igénybe. Honlapunkon folyamatosan fogjuk a változásokról szóló  tájékoztatásunkat frissíteni.

 

 

 

Kérdések felmerülése esetén kérjük, keresse fel ügyfélszolgálatunkat, vagy érdeklődjön személyesen bármely bankfiókunkban.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo