Társasházi hitelek

 

Társasháza vagy lakásszövetkezethez tartozó házuk felújítását, korszerűsítését megvalósíthatja a Társasházi hitelünkből – legyen szó a homlokzat felújításáról, fűtéskorszerűsítésről vagy a nyílászárók cseréjéről. Az állami kamattámogatásnak köszönhetően kedvező feltéteket nyújt ajánlatunk felújítási terveikhez. Sőt, lakástakarékpénztári megtakarítások bevonásával további állami támogatást is igénybe vehetnek.

Egy ház életében mindig akad valami, amit helyre kell állítani, meg kell javítani, vagy éppen szebbé kell varázsolni. Vannak előre tervezhető költségek, de ha a tető, a lift vagy a fűtés elromlik, a helyreállítás azonnali kiadást jelent. Ebből is előnyt lehet azonban kovácsolni: ha már hozzá kell nyúlni valamihez, érdemes egy igazán jó megoldást választani. A társasházak és lakásszövetkezetek mind felújítási, mind korszerűsítési munkálatokhoz igényelhetik a Társasházi hiteleket, amelyek igénybe vehetők

 • Kombi vagy Vegyes hitel esetén a társasház által,
 • Csoportos hitel esetén a társasház és/vagy a tulajdonos magánszemélyek által kötött Fundamenta-Lakáskassza lakás-takarékpénztári szerződésekkel kombinált beruházási hitelkonstrukcióként is.

Mi mindent valósíthatnak meg a Társasházi hitelekből?

A társasházak közös tulajdonában lévő és a lakásszövetkezetek tulajdonában álló épületrészek felújítására, korszerűsítésére szolgálnak a hiteleink, azaz többek között:

 • külső homlokzat, tető, lépcsőház felújítására;
 • tetősíkon kívüli kémény felújításra, kéménybélelésre;
 • központi fűtés kialakítására, fűtéskorszerűsítésre;
 • vezetékek felújítására: víz, villany, gáz és szennyvíz;
 • nyílászárók cseréjére vagy korszerűsítésére;
 • kerítés, lépcsőház, lift, közös tároló felújítására;
 • közművek felújítására;
 • egyedi fűtőberendezések közösségi cseréjére;
 • kaputelefon felújítására és kialakítására.
Mit kínálnak a Társasházi hitelek?

A társasházak és lakásszövetkezetek mind felújítási, mind korszerűsítési munkálatokhoz igényelhetik az UniCredit Társasházi hiteleket.

A Kombi hitel esetén

 • elegendő egy darab lakás-előtakarékossági szerződés megkötése a társasház, ill. a lakásszövetkezet részéről;
 • már egy havi előtakarékosság igazolása után azonnal igényelhető a banki hitel;
 • Kombi hitel esetén a lakás-előtakarékossági szerződés szerződéses összegének akár 90%-át is megkaphatja hitelként.

A Csoportos hitel esetén

 • a társasház és a tulajdonos magánszemélyek által kötött Fundamenta-Lakáskassza lakás-takarékpénztári szerződésekkel kombinált hitel forintban és euróban, piaci kamatozással vagy forintban állami kamattámogatással (a kamattámogatás igénybevételének külön feltételei vannak) vehető igénybe.

Kérjük, a további részletekért forduljon az UniCredit bankfiókokban munkatársainkhoz, vagy hívjon fel minket!

Érdemes az UniCredit Bank Társasházi hitelét választania, hiszen
 • nem szükséges hozzá tárgyi fedezet, elegendő a lakás-takarékpénztári megtakarítás(ok) bank javára történő elzálogosítása;
 • fix összegben maximált 30%-os állami támogatás jár az 1996. évi CXIII. tv. alapján a lakás-takarékbetét után a természetes személyek, ill. a társasházak által kötött szerződések esetében, ezáltal a hitel tényleges költségei csökkennek;
 • forint hitel esetén a futamidő első 5 évében a kamat 70%-át, a második 5 évében a kamat 35%-át kitevő állami támogatás vehető igénybe, amennyiben a társasház, lakásszövetkezet felújítási alap képzése a lakás célú állami támogatásokról szóló 12/2001 (I.31.) Kormányrendeletben előírtaknak megfelel, vagyis a hitel nagyon kedvező kamatozású.


További információra van szüksége? Akkor kattintson az alábbi gombra és mi megkeressük Önt!

Mi mindenre lehet még szüksége a társasház pénzügyeinek intézéséhez?

A társasházak vagy lakásszövetkezetek igényeinek megfelelően kialakított számlacsomagot keres?

A Társasházi számlacsomagunk számos szolgáltatást foglal magában. Bővebb tájékoztatásért kattintson ide!

A lakók is felújítanák az otthonukat?

Új csempét szeretnének, vagy az internetet vezetnék be otthonukba? Esetleg megújuló energiaforrásokat használnának lakásuk fűtésére? A Felújítási hitellel mindezeket megtehetik a ház lakói! Sőt számos egyéb felújítási és korszerűsítési munkát is tudnak vele finanszírozni. A hitel folyósítási feltétele az UniCredit Banknál vezetett számla és a fedezeti ingatlanra vonatkozó, a bank zálogjogával terhelt vagyonbiztosítás.
THM: 4,77-7,25%

Ügyfélajánlási akció


Ha kisvállalati vagy Premium Banking ügyfélként elégedett bankunkkal, vegyen részt akciónkban! A sikeres ajánlást követően pedig éljen számlavezetési kedvezményünkkel. A tájékoztatás nem teljes körű, a részletekért kattintson.


A tájékoztatás nem teljes körű
, és nem minősül szerződéses ajánlattételnek. A további részletes feltételeket a fenti kondíciós listákban, és az Általános üzleti feltételekben találja meg.

Spinning wheel animation

Loading