A pénzügyi kultúra fejlesztése

 

A pénzügyi szektor meghatározó vállalataként fontosnak tartjuk az általános pénzügyi kultúra fejlesztését és a fiatal generációk pénzügyi ismereteinek, gondolkodásmódjának alakítását, befektetésként tekintünk a fiatalok pénzügyi edukációjára.

Bankunk pénzügyi oktatási kezdeményezéseit a Social Impact Banking program (SIB) foglalja keretbe.

 

Gazdálkodj vlogosan!

2019 nyarán debütált a fiatalok pénzügyi oktatását elősegítő tananyagunk, „Gazdálkodj vlogosan!", amit önkéntes kollégáink a Bridge Bizniscool közreműködésével dolgoztak ki. A tananyag célja, hogy a 9-13 éves gyerekek egy népszerű téma, a vlogger, mint vállalkozó példáján keresztül lássanak bele a vállalkozások működésébe, egy vállalkozó pénzügyi döntéseibe. A tananyag újszerű, izgalmas megközelítéssel, szituációs gyakorlatokkal fogalmazza meg a gyerekek számára, hogy mi a megtakarítás, mi a hitel, mi mindenre érdemes figyelni egy vállalkozás tudatos felépítése során. A tananyag 2019-ben 21 város 24 iskolájába jutott el és segítette a fiatalokat abban, hogy pénzügyileg tudatosabb felnőttek lehessenek. A tananyag 2019 őszétől 6 hetes évközi kurzussá alakult és országszerte további gyerekek számára elérhető.

 

 
 

Pénz7

Saját oktatási programunk mellett bankunk önkéntesei 2015-ös indulása óta vesznek részt Magyarország legnagyobb szabású pénzügyi oktató programjában, a Pénz7-en. A tematikus hét során kollégáink életszerű példákkal támogatják az általános és középiskolai tanárok munkáját.


 

Fintelligence pénzügyi oktató központ

 

2019 őszén banki kurzust indítottunk a Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karán. Az előadások helyszíne az egyetem „Fintelligence” pénzügyi edukációs központja, ami az UniCredit Bank támogatásával jött létre.

Ez a pénzügyi „laboratórium” a Fintelligence oktatási hálózat tagja és első, a fővárosban működő központja. A laboratórium ideális, korszerű infrastruktúrát biztosít a témához kapcsolódó egyetemi szintű kurzusokhoz, konferenciákhoz és előadásokhoz. A központ megnyitóján Dr. Heidrich Balázs, az egyetem rektora így nyilatkozott: „Az üzleti képzés területének vezető egyetemeként tisztában vagyunk társadalmi felelősségvállalásunkkal. Ezért célunk, hogy karunkat a pénzügyi kultúra és a tudatosság fejlesztésének központjává tegyük Magyarországon. Az UniCredittel való együttműködés nagymértékben hozzájárul e cél eléréséhez. ”

A „B@nkolás, ami számít - egy bank működése a gyakorlatban” címet viselő kurzus bankunk és az Egyetem Pénzügyi és Számviteli Karának közös munkájának eredménye. Az első előadás alkalmával Andrea Tognetti, az UniCredit Bank HR vezetője elmondta: „Ezzel az új oktatási központtal erősítjük kapcsolatunkat az egyetemmel, de nemcsak az oktatóterem fizikai megvalósítása szempontjából. Szeretnénk intenzívebben formálni a hallgatók pénzügyi ismereteit és tudatosságát, versenyképes és innovatív példát mutatni nekik, valamint a jövőben szakmai karrierlehetőséget is kínálni”.

Az angol nyelvű tanfolyam gyakorlati ismereteket nyújt a hallgatóknak. A 11 előadásból álló sorozatban a pénzügyek iránt érdeklődő hallgatók gyakorlati betekintést kaptak a bank működésébe és a különböző területek munkájába bankunk vezető menedzsereinek segítségével. A témák változatosak, és a banki működés teljes spektrumát lefedik. Az egyetem és a bankunk közötti sikeres együttműködés új témákkal és új formában folytatódik a következő szemeszterekben, hiszen a Fintelligence Oktatási Központ kiváló platformnak bizonyult a célzott pénzügyi oktatás számára és bankunk pénzügyi oktatási tevékenységének egyik zászlóshajója.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo