Pénzügyi kultúra fejlesztése

 

Az UniCredit Bank a pénzügyi szektor egyik meghatározó vállalataként fontosnak tartja, hogy részt vállaljon az általános pénzügyi kultúra fejlesztésében. Kiemelten fontosnak tartjuk, hogy a fiatal generációk pénzügyi ismereteihez és gondolkodásmódjának formálásához hozzájáruljunk. Bankunk felkészült pénzügyi szakértői csapattal rendelkezik, akik önkéntesen segítenek az érdeklődő általános és középiskolák pénzügyi témájú, rendkívüli osztályfőnöki óráinak megtartásában.

 

Kollégáink önkéntes pénzügyi szakértőként vesznek részt az Emberi Erőforrások Minisztériumának irányításával működő, 2015-ben indult Pénz7 elnevezésű programban, amelynek célja, hogy gyakorlati ismeretekkel járuljon hozzá az általános és középiskolás tanulók pénzügyi ismereteinek bővítéséhez.

 

A programsorozat keretében a szakképzett pedagógusok és a pénzügyi szakemberek pénzügyi tematikájú órákat tartanak, legutóbb a „Hitelekről okosan!”, valamint az „Üzleti ötlet és együttműködés” témákban. 2018-ban a programban több mint 1200 iskola több mint 200 ezer diákja vett részt.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo