UniCredit Podcast – Pénzügyekről nyakkendő nélkül


Ez itt az UniCredit podcast-sorozata. Bankunk szakértőivel Mihálovits András rádiós újságíró olyan témákról beszélget közérthetően, amelyek nem csak bankároknak érdekesek: a bankolás új útjai, fenntarthatóság, jó gyakorlatok az üzleti életből, trendek és tendenciák.

Kövesse az UniCredit Bank podcast-sorozatát!

play_circle_filled

Watch video

1. rész – Social Impact Banking

Egy újfajta banki gondolkodás és finanszírozási forma jelent meg a bankoknál: ez a social impact banking. Az UniCredit podcast-sorozatának első részében erről beszélgetünk, valamint arról, hogy két hárombetűs szó, az ESG és SDG hogyan befolyásolják a bankok és a bankolás jövőjét.

play_circle_filled

Watch video

2. rész – A fenntarthatóság, mint befektetés

Podcast sorozatunk 2. részében a “befektetések koromszűrőjéről”, vagyis az ESG-ről, egy új befektetési formáról beszélgetünk Vízkeleti Sándorral, az UniCredit-partner Amundi Alapkezelő Zrt. vezérigazgatójával. A beszélgetésből az is kiderült, hogy hogyan hat az ESG-re az amerikai elnökválasztás vagy egy autómárka körüli botrány. (1)

play_circle_filled

Watch video

3. rész - A társadalmi vállalkozások

Egy vállalkozásnak nem csak gazdasági, de társadalmi céljai is lehetnek. Ők a társadalmi vállalkozások. Harmadik adásunkból kiderül, mi különbözteti meg őket a hagyományos, for-profit vállalkozástól. Egyáltalán: mitől „társadalmi” vállalkozások?

play_circle_filled

Watch video

4. rész - A társadalmi vállalkozások közelebbről: Egy nem mindennapi társadalmi vállalkozás története

Ismerje meg közelebbről a társadalmi vállalkozások működését! Negyedik adásunkban bemutatjuk a Social Impact Banking területünk egyik sikeres ügyfelét, a Nyékládházi Idősotthon működését.

play_circle_filled

Watch video

5. rész – Miben segít a mentor egy vállalkozásnak?

Egyedül nem megy – még a vállalkozásoknak sem. Őket mentorálással segítjük abban, hogy egy „új szemüveget felvéve”, kívülről nézzenek rá saját vállalkozásukra és felismerjék, hogyan lehetnek még jobbak. Ötödik adásunkkal vállalkozó hallgatóinknak szeretnénk segíteni, hogy mit érdemes át- vagy újragondolniuk.

play_circle_filled

Watch video

6. rész – A pénzügyi edukáció

Sorozatunk utolsó adásában olyan témával foglalkozunk, amiről nem lehet eleget beszélni: ez pedig a pénzügyi edukáció. A pénzügyi tudás életünk minden területén jelen van a zsebpénztől, hitelektől egy vállalkozás indításán át a nyugdíj-előtakarékosságig. Ebben az adásban végignézzük, hogy a kisiskolásoktól a felnőttekig kinek milyen lehetősége van arra, hogy pénzügyek terén tudatosabb és magabiztosabb legyen.

UniCredit Logo