Social Impact Banking

Egy méltányosabb és igazságosabb társadalomért

 

Az UniCredit Bank Magyarország társadalmi szerepvállalása régmúltra tekint vissza. A Social Impact Banking keretében még tágabb teret kívánunk adni ennek a szerepvállalásnak úgy, hogy a méltányosabb és igazságosabb társadalom iránti elkötelezettségünk jegyében olyan vállalkozások és szervezetek működését támogatjuk és finanszírozzuk, melyek a társadalom számára mérhető értéket teremtenek, valamint erősítjük a lakosság pénzügyi ismereteit. Tesszük mindezt a már bizonyított kompetenciáink, a speciális hitelek nyújtása, a gazdasági és pénzügyi ismereteink közvetítése és munkatársaink elkötelezettsége által.

 

Tóth Balázs az UniCredit Bank Magyarország vezérigazgatója

,,Jót, s jól kell tennünk ahhoz, hogy társadalmunk jobbá váljon! A Social Impact Banking révén a változások kezdeményezőjeként és támogatójaként a megoldás részeivé váltunk, ezáltal kibővítjük társadalmi felelősségvállalásunkat Magyarországon.”

 

Célunk elérését, hogy hozzájáruljunk a társadalom jobbá tételéhez,a Social Impact Banking tevékenység 3 alappilléren keresztül támogatja: mikrohitelezés, társadalmi hasznosságú finanszírozás, pénzügyi oktatás és befogadás.

 

Mikrohitelezés kisvállalkozások számára

 

Mikrohitel-programmal támogatjuk az induló, illetve a már működő mikrovállalkozások alapítását és fejlesztését. Ennek keretében nemcsak pénzügyi eszközökhöz nyújtunk hozzáférést, hanem alapvető képességek közvetítését és mentori hálózatokat is biztosítunk számukra.

Új mikrohitel-programunk így túlmutat a bank és a vállalati ügyfél közötti általános üzleti kapcsolaton. Célja egy olyan hálózat létrehozása, amely összeköti egymással a bankot, partnereinket és önkénteseinket, és speciális mentori program keretében támogatja ügyfeleinket.
Társadalmi hasznosságú finanszírozás

Finanszírozzuk és támogatjuk azokat a vállalkozásokat és közhasznú szervezeteket, amelyek szociális javulást hoznak a társadalom számára. A  kedvező kamattal és biztonságos futamidővel nyújtott hitelek mellett pénzügyi tréningekkel, tapasztalatcserével és az átláthatóság növelésével segítjük őket.

Elsősorban az alábbi területeken működő vállalkozásokra összpontosítunk:

  • egészségügy, a hátrányos helyzetűek számára a szolgáltatásokhoz való hozzáférésének növelése
  • szociális ellátás
  • oktatás és továbbképzés
  • szociális lakásépítés, nyugdíjas otthonok
  • szociális idegenforgalom
  • szociális mezőgazdaság
  • a művészeti és kulturális örökség védelme és kibontakoztatása bármely ágazatban működő vállalatok, amelyek célja a hátrányos helyzetű csoportok szakmai beilleszkedése

 

Pénzügyi oktatás és befogadás

 

Fejlesztjük a fiatalok és fiatal felnőttek, valamint az induló vállalkozások alapítóinak pénzügyi jártasságát.

Egyrészt a diákokra összpontosítunk, akik számára együttműködő partnereinken keresztül pénzügyi oktató workshopokat, online platformokat és versenyeket szervezünk.

Másrészt pénzügyi ismereteket közvetítünk a kiszolgáltatott helyzetben lévő csoportok számára, különös tekintettel a fiatalokra és a kirekesztődés veszélyének kitett emberekre.


 

Önkéntesség

Social Impact Banking tevékenységünk sikerének egyik meghatározó tényezőjét jelentik a munkatársaink és az ő elkötelezettségük. Oktatási és mentori és tevékenységük során a vállalkozások, szervezetek és vállalkozók támogatására fordítják idejüket és szaktudásukat. Elősegítik a tapasztalatcserét, és erősítik a társadalmi célú projektek iránti érzékenységüket.

 

A Social Impact Banking működése

A Social Impact Banking tevékenységünk során különös figyelmet fordítunk az eredmények folyamatos figyelemmel kísérésére és mérésére, ami biztosítja a támogatott projektek fenntartható növekedését.

A Social Impact Banking sikeres olaszországi megvalósítását most annak magyarországi bevezetése követi. A pozitív társadalmi változásokat elősegítő koncepciót a helyi igényekre szabjuk.

A Social Impact Banking kiterjesztése az UniCredit szilárd elkötelezettségét támasztja alá, amelynek célja, hogy az emberek és különösen ügyfelei számára a lehető legjobb fejlődési lehetőségeket nyújtsa.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo