Tanulás és Fejlődés

 Számít nekünk a tanulás

 

Az UniCreditnél mi támogatjuk a személyes fejlődési lehetőséget különböző programokon keresztül, amelyeket azért hoztunk létre, hogy elkísérjük kollégáinkat az élet ciklusuk minden állomásán.

Az üzlet gyorsabban változik mint valaha, és navigálnunk kell a digitális és munkahelyi változások között.

Segítjük kollégáinkat a lehetőségeik kiaknázásában új készségek megtanulása által, széles spektrumú online és tantermi kurzusokon keresztül.

Vezetőink fejlesztése a programokat átfogó, változatos forrásokból, testreszabott coachingból és mentorálásból áll, amely megkönnyíti a vezetőknek az új kihívásokkal való szembenézést és a csúcsteljesítmény elérését.

 

Számít nekünk a tanulás

2019-ben elértük a majdnem 3 millió órányi fejlesztést, mely több mint 30 órát jelent egy-egy kollégánk esetében.

 

Vezetői Utak

 

Vezetőknek

Vezetőknek szóló fejlesztési tervünk teljes megoldási portfóliót kínál a karrierjük minden szakaszában.

Az újonnan kinevezett vezetők számára kínálunk egy teljeskörű Onboarding programot, lehetővé téve számukra, hogy részt vegyenek vezetői programokban és egyéni fejlesztési lehetőségekben.

A jövőben a karrierút bármely szakaszához programokat és egyéni fejlesztéseket javasolunk.

A világ vezető üzleti iskoláival együtt tervezett Vezetési programok célja, hogy elősegítse a kétértelmű helyzetek kezelését, valamint a bizonytalanság és a változás kezeléséhez szükséges készségeket fejlessze.

Az egyéni fejlesztések esetében konkrét célokhoz kötött coachingot, mentorálást és 360 fokos teljeskörű visszajelzést tartalmaz – hogy a vezetők jobban megértsék a személyes erősségeiket, a fejlesztési területeket és a másokra gyakorolt ​​hatásukat. Ezenkívül a vezetők kiválasztott csoportja részt vehet egy “Fast Track” Fejlesztési Programban is.

2019-ben 702 résztvevőt regisztráltunk ezeken a programokon 14 országból.

“Fantasztikus program! Csodálatos visszatekinteni és észrevenni a hatalmas lehetőségeket, melyek az új ötletekből jöttek létre, amelyeket megvalósíthatunk a jövőben. Köszönöm szépen.”
Senior Vice President a “Fast Track” Fejlesztési Program résztvevő
“Köszönet a szervezésért. Releváns tudását biztosított a képzés számomra. Kritikus önismereti folyamatot indított el  benne a vezetői szerepemről és arról, hogy milyen hatással lehetek a csapatomra és szervezetre.”
Vezetői program résztvevő
 “Milyen nagyszerű tapasztalat, köszönet az oktatóknak és az egész csapatnak a fejlesztő programért."
Onboarding vezetői képzés résztvevő

Új vezetőknek

Vezetői programunkon belül többlépcsős lehetőséget kínálunk junior menedzsereinknek is: új vezető belépése után vagy kinevezésüket követő első évben, megosztjuk velük a vezetéssel kapcsolatos szemléletmódunkat és az alapvető készségeket, amelyekre új szerepükben szükségük lesz.

Az onboarding befejezése után és a sikeres vezetői periódus után a kollégákat felkérik, hogy vegyenek részt a testreszabott “Take-off” képzésen, amelynek célja gazdasági kompetenciáik gazdagítása és megerősítése.

A hangsúly a fő vezetői képességeken, például az elkötelezettségen, a visszajelzésen, a küldetés tudaton, a kommunikációs stílusokon, az emberek fejlődésén és az erős szakmai tapasztalatokon van.

Mindkét program 3 hónapig tart, a tantermi és az online megoldások keverésével, hogy vezetőinknek valódi fejlesztési élményt nyújthassunk, amely túlmutat egy egyszerű képzésen való részvételen.

“Sok szempontból inspiráló tapasztalat volt számomra. Összegezve az utóbbi napok élményeit  egy szóban kéne összegeznem: felfedezés.” Új vezetői onboarding résztvevő

 

Folyamatos tanulás

Új készségek megtanulása elengedhetetlen ahhoz, hogy munkatársaink segítséget nyújtsanak az ügyfeleknek a gyorsan változó világ kihívásainak való megfelelésben. Ezért kínálunk folyamatos tanuláshoz a piaci trendekre fókuszálva kidolgozott képzéseket. 

Adatelemzői készségek fejlesztése:

A tanulási folyamat célja az adatkultúra elterjesztése az összes tevékenységünk során, és az alkalmazottak új ismereteinek elsajátításának elősegítése az adatanalízis, az adatvédelem, az adattudomány és a fejlett elemzések területén.

A kezdő tanfolyamok bemutatják az alapokat, míg a speciális közép- és haladó szintű tanfolyamok garantálják az erőforrásaik teljeskörű kihasználását és fejlesztését.

Az online és a tantermi képzéseket a legjobb beszállítók és a vezető egyetemek együttműködésével terveztük meg.

 

Előítéletmentes és pozitív munkahelyi környezete megteremtése:

A csoport minden tagja számára elérhető online tanfolyamok, amelyek segítenek a személyes fejlődésben.

Ezen tanfolyamok egyike, amely a sokszínűségre és a befogadás témájára fókuszál, összhangban az etikai és általunk tiszteletben tartott értékeinkkel.

Online tanfolyamokat kínálunk a jelnyelvről, a fogyatékkal élő kollégákkal való együttműködésről, a szexizmus és a zaklatás elleni küzdelemről a munkahelyen, és a hatékony együttműködésről.

 

Nyelviskola

Az UniCredit egy olyan globális bank, amely különféle országokból vonzza az embereket a bankhoz, és amely nemzetközi karriert kínál a nyelvtanulás elősegítésére az egész csoportban.

A Nyelviskola minden alkalmazott részére elérhető hét különböző nyelven.

A digitális platformon tanfolyamokat, videókat, cikkeket, nyelvtani és szókincs órákat, valamint virtuális tantermet kínál éjjel-nappal és hétvégén is.

 

BEST Academy – A legjobb Akadémia

Az UniCredit egy speciális programot kínál fióki dolgozói számára, valamennyi értékesítési munkatársának, hogy segítséget nyújtasanak nekik az ügyfelekkel történtő tanácsadásban.

A BEST Academy egy innovatív tanulási lehetőség, mely része a fiókhálózati értékesítés teljesítményének ösztönzésének. Célja, hogy felgyorsítsa az olaszországi kereskedelmi banki fenntartható növekedést a szolgáltatási modell átalakításának támogatásával.

A képzés ingyenes hozzáférést biztosít a digitális, a munkahelyi viselkedés és a technikai témákhoz. A képzések befejezése lehetővé teszi a munkavállalók számára, hogy tovább bővítsék szakmai lehetőségeiket. Az online elérési utak lehetővé teszik az emberek számára, hogy aktiválják a csoportdinamikát egy képzett oktatót által.

Start-up Akadémia

Az UniCredit büszke arra, hogy partnere az ügyfeleinek, és egy hetes képzést biztosít az induló vállalkozások számára, amelyeket az UniCredit Start Lab kiválasztott.

A Start-up cégekhez kollégáink is csatlakoznak és együtt dolgoznak.

A bank 2019-ben több, mint 50 beszámolót fogadott el cégektől, beleértve a Google, az Amazon, az Accenture, az IBM, az Enel és a Cisco, valamint a kezdő alapítók számára is, akik megosztották a történeteket.

A Vállalati Divízió top ügyfélmenedzserei közül negyvenen részt vettek a Start-up Akadémia hét egyes konkrét pillanatain egy belső tanulási projekt részeként, amelynek célja stratégiai gondolkodásmódjuk erősítése azáltal, hogy jobban megismerik az általános digitális és innovatív környezetet, amelyben az induló vállalkozások elindulnak.

 

“A Start-up Akadémia ismét sikeres befektetésnek bizonyult a jövőbeli vállalkozóknak, és az ebben a szegmensben részt vevő banki kollégák számára."- mondta Andrea Casini, vezérigazgató helyettes – Vállalati Bankolásban. – “Az UniCredit továbbra is szeretne együttműködni az innovatív olasz vállalatokkal, elkísérve őket az első lépéseiktől a növekedésükhöz és piaci megerősödésükhöz vezető úton.”

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo