Tisztelt Ügyfelünk!


Az Országgyűlés 2016.01.01-i hatállyal bevezette a Közös Jelentéstételi Előírás (Common Reporting Standards, CRS) szabályozását, amely a pénzügyi számlákkal kapcsolatos információk automatikus cseréjéről szól. A szabályozás elsődleges célja, hogy a résztvevő államok adóhatóságai információt kapjanak az országukban illetőséggel rendelkező személyek bankszámláiról.


A CRS szabályozás betartása érdekében bankunknak vizsgálatot kell végeznie ügyfeleink adózási illetőségének megállapítására. Számlanyitás előtt ezért a bankunknak meg kell vizsgálnia, hogy leendő ügyfelünk hol rendelkezik illetőséggel adózási szempontból. Ha az illetősége a CRS-szabályozás által érintett államok valamelyikében van, úgy az ügyfél által nyitott számla a CRS-szabályozás értelmében Jelentendő Számlának minősül (a továbbiakban: Jelentendő Számla).


A Jelentendő Számla esetében a CRS-szabályozás szerint a banknak jelentenie kell a Nemzeti Adó- és Vámhivatal részére többek között a számlatulajdonos adatait (például a nevét, címét, adóazonosítóját), a számla számát, valamint egyenlegét / értékét. Majd a Nemzeti Adó- és Vámhivatal az adatokat a CRS-szabályozás alapján továbbítja az illetékes államok adóhatóságai felé.


UniCredit Bank Hungary Zrt.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo