A koronavírus-járvány hatásainak enyhítése érdekében tett rendkívüli intézkedések

 

1.     Kamatkedvezmények feltételének átmeneti könnyítése jelzáloghitelek esetén:

Az UniCredit Bank 2020. március 19-étől kezdődően a moratórium időszakára vonatkozóan nem vizsgálja az egyes kamatkedvezmények feltételeként előírt havi jóváírások összegét és a betéti kártyával végzett vásárlási aktivitást, a kedvezményeket e feltételek teljesítése hiányában is biztosítja. Ez érvényes a bank valamennyi jelzáloghitele esetében, függetlenül a folyósítás dátumától.

A kamatkedvezmények kölcsönszerződésben előírt további, fenti felsorolásban nem szereplő feltételeit azonban továbbra is teljesíteni szükséges a kamatkedvezményre való jogosultság megtartása érdekében.

 

2.     Kamatkedvezmények feltételének átmeneti könnyítése személyi kölcsönök esetén:

Az UniCredit Bank 2020. március 19-étől kezdődően a moratórium időszakára vonatkozóan nem vizsgálja az egyes kamatkedvezmények feltételeként előírt havi jóváírások összegét, a kedvezményeket e feltételek teljesítése hiányában is biztosítja. Ez érvényes a bank valamennyi személyikölcsön-termékének esetében, függetlenül a folyósítás dátumától.

Valamennyi 2020. március 19. után kötött Stabil Kamat Személyi Kölcsön szerződés esetében a bank által a 2020. december 31-éig tartó átmeneti időszakban alkalmazott kamat mértéke évi 5,66%, az átmeneti időszak kondícióival számított THM1: 5,89 %, amiről ügyfeleink az Ingatlan fedezet nélküli hitelek hirdetményből tájékozódhatnak.

 

3.     Es.3 formátumú, elektronikusan hitelesített dokumentumok elfogadása:

Az elektronikus okirat elfogadására abban az esetben van lehetőség, ha ügyfelünk azt es.3 formátumban bocsátja bankunk rendelkezésére, és az okirat elektronikus aláírásának ellenőrzése sikeres.

Bankunk az alábbi dokumentumokat fogadja el elektronikusan hitelesített formában:

  • E-közjegyzői okirat:
    • 2020. március 30-ától valamennyi jelzáloghitel-termék esetén elfogadja bankunk – a papíralapú közjegyzői okirat mellett, illetve helyett – az elektronikus hiteles kiadmányt.
  • Munkáltatói igazolás
  • Babaváró kölcsön és CSOK igénylése esetén szükséges TB igazolás

 

4.     Földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződés benyújtása:

Lakásvásárlási hitelek esetében a hitelkérelem befogadásakor átmeneti jelleggel elegendő, ha a bankunk előírásainak megfelelő adásvételi szerződést nyújtja be ügyfelünk, a Földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződést csak a folyósítási feltételekkel együtt kell majd benyújtania.

 

5.     Online fedezetigazolás:

A papíralapú fedezetigazolások helyett – átmeneti időszakra – bankunk az adott biztosító által a biztositas.info@unicreditgroup.hu e-mail címre megküldött online fedezetigazolást is elfogadja. Az ilyen módon beérkezett igazolások eredeti példányának benyújtására később sem lesz szükség.

 

6.     Hitelkiváltások jelzáloghitelek esetén:

Bankunk a törlesztési moratórium miatt nem függesztette fel a jelzáloghitel-kiváltási célú hitelek nyújtását, azonban a fennállótartozás-igazolás kapcsán szigorúbb elvárásokat támaszt:

A fennállótartozás-igazoláson korábban elvárt tartalmon felül szükséges annak igazolása is, hogy:

  • a hitel törlesztési moratórium alatt van/volt-e;
  • ha törlesztési moratórium alatt van/volt, akkor az igazolásnak a törlesztési moratórium alatt meg nem fizetett kamat- és díjtételeket is tartalmaznia kell.

 

7.     A kamatkockázat mérséklése és a jövőbeni törlesztőrészlet kiszámíthatósága érdekében ügyfeleink figyelmébe ajánljuk lakáscélú jelzáloghitel kiváltására igényelhető fix kamatozású, Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelünket.

Változó kamatozású, lakáscélú jelzáloghitellel rendelkező ügyfeleink – normál hitelkiváltás keretében – bármikor élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy hitelüket fix kamatozású Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelre váltsák.

Az aktuálisan elérhető kondíciókról a „Hirdetmény – Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által magánszemélyek részére nyújtott Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek kondíciói” című hirdetményből tájékozódhatnak.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a meglévő hitelek kiváltására 2020. március 19-ét követően folyósított hitelekre nem vonatkozik a törlesztési moratórium!

 

8.     Előrelátó hitelkérelmek befogadásának határozatlan időtartamra való felfüggesztése:

Az UniCredit Bank 2020. április 1-jétől határozatlan időtartamra felfüggesztette az Előrelátó hiteltermékre vonatkozó hiteligénylések befogadását!

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo