A koronavírus-járvány hatásainak enyhítése érdekében tett rendkívüli intézkedések

 

1.     Kamatkedvezmények feltételének átmeneti könnyítése jelzáloghitelek esetén:

Az UniCredit Bank a törlesztési moratórium 2021. január 1-jétől kezdődő és 2021. június 30-áig tartó második szakaszában a moratórium alatt lévő jelzáloghitelek esetében (tehát azon hiteleknél, ahol az ügyfél él a moratóriummal) nem vizsgálja az egyes kamatkedvezmények feltételeként előírt havi jóváírások összegét és a betéti kártyával végzett vásárlási aktivitást, a kedvezményeket e feltételek teljesítése hiányában is biztosítja.

Ez a könnyítés tehát a moratórium alatt lévő jelzáloghitelekre érvényes, minden egyéb jelzáloghitel esetében a kamatkedvezmények felételeként előírt havi jóváírások összegét és a betéti kártyával végzett vásárlási aktivitást 2021. január 1-jétől a Hirdetményben foglaltak szerint vizsgáljuk.

A kamatkedvezmények kölcsönszerződésben előírt további, a fenti felsorolásban nem szereplő feltételeit azonban az ügyfeleknek továbbra is teljesíteniük kell – a moratóriumban lévő hitelek esetében is – a kamatkedvezményre való jogosultság megtartása érdekében.

 

2.     Kamatkedvezmények feltételének átmeneti könnyítése személyi kölcsönök esetén:

Az UniCredit Bank a törlesztési moratórium 2021. január 1-jétől kezdődőés 2021. június 30-áig tartó második szakaszában a moratórium alatt lévő személyi kölcsönök tekintetében nem vizsgálja az egyes kamatkedvezmények feltételeként előírt havi jóváírások összegét, a kedvezményeket e feltételek teljesítése hiányában is biztosítja.

Ez a könnyítés tehát a moratórium alatt lévő személyi kölcsönökre érvényes, minden egyéb személyi kölcsön esetében a kamatkedvezmények felételeként előírt havi jóváírások összegét 2021. január 1-jétől a Hirdetményben foglaltak szerint vizsgáljuk.

A kamatkedvezmények kölcsönszerződésben előírt további, a fenti felsorolásban nem szereplő feltételeit azonban az ügyfeleknek továbbra is teljesíteniük kell – a a törlesztési moratórium 2021. január 1-jétől kezdődő és 2021. június 30-áig tartó második szakaszában moratóriumban lévő hitelek esetében is – a kamatkedvezményre való jogosultság megtartása érdekében.

                    

3.     Es.3 formátumú, elektronikusan hitelesített dokumentumok elfogadása:

Az elektronikus okirat elfogadására abban az esetben van lehetőség, ha ügyfelünk azt es.3 formátumban bocsátja bankunk rendelkezésére, és az okirat elektronikus aláírásának ellenőrzése sikeres.

Bankunk az alábbi dokumentumokat fogadja el elektronikusan hitelesített formában:

E-közjegyzői okirat

2020. március 30-ától valamennyi jelzáloghitel-termék esetén elfogadja bankunk – a papíralapú közjegyzői okirat mellett, illetve helyett – az elektronikus hiteles kiadmányt.

Munkáltatói igazolás

Babaváró kölcsön és CSOK igénylése esetén szükséges TB igazolás

 

4.     Földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződés benyújtása:

Lakásvásárlási hitelek esetében a hitelkérelem befogadásakor átmeneti jelleggel elegendő, ha a bankunk előírásainak megfelelő adásvételi szerződést nyújtja be ügyfelünk, a Földhivatal által érkeztetett adásvételi szerződést csak a folyósítási feltételekkel együtt kell majd benyújtania.

 

5.     Online vagyonbiztosítási fedezetigazolás:

A papíralapú biztosítási fedezetigazolások helyett – átmeneti időszakra – bankunk az adott biztosító által a biztositas.info@unicreditgroup.hu e-mail címre megküldött online fedezetigazolást is elfogadja. Az ilyen módon beérkezett igazolások eredeti példányának benyújtására később sem lesz szükség.

 

6.     Hitelkiváltások jelzáloghitelek esetén:

Bankunk 2020. július 20-ától határozatlan időtartamra felfüggesztette az egyéb célú hitelek kiváltására vonatkozó hiteligények befogadását,. Jelzáloghitel-kiváltási célú hiteligényeket kizárólag lakáscélú jelzáloghitel esetében fogadunk be. Ezen hitelek nyújtása tekintetében bankunk a fennállótartozás-igazolás kapcsán szigorúbb elvárásokat támaszt:

A fennállótartozás-igazoláson a korábban elvárt tartalmon felül szükséges annak igazolása is, hogy:

  • a kiváltandó hitel törlesztési moratórium alatt van/volt-e;
  • ha törlesztési moratórium alatt van/volt, akkor az igazolásnak a törlesztési moratórium alatt meg nem fizetett kamat- és díjtételeket is tartalmaznia kell.

 

7.     A kamatkockázat mérséklése és a jövőbeni törlesztőrészlet kiszámíthatósága érdekében ügyfeleink figyelmébe ajánljuk lakáscélú jelzáloghitel kiváltására is igényelhető fix kamatozású Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelünket.

Változó kamatozású, lakáscélú jelzáloghitellel rendelkező ügyfeleink – normál hitelkiváltás keretében – bármikor élhetnek azzal a lehetőséggel, hogy hitelüket fix kamatozású Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelre váltsák.

Az aktuálisan elérhető kondíciókról a „Hirdetmény – Az UniCredit Bank Hungary Zrt. által magánszemélyek részére nyújtott Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitelek kondíciói” című hirdetményből tájékozódhatnak, mely elérhető honlapunkon (+link) és fiókjainkban.

Felhívjuk ügyfeleink figyelmét, hogy a meglévő hitelek kiváltására 2020. március 19-ét követően folyósított hitelekre nem vonatkozik a törlesztési moratórium! A Minősített Fogyasztóbarát Hitelek esetében kamatperiódus-fordulókor – ügyfelünk erre vonatkozó írásos igénye esetén – a kamatperiódus díjmentesen változtatható.

Az egyéb piaci jelzáloghitelek esetében 2020. július 1-jétől bevezettük a kamatperiódus-váltás lehetőségét, amely keretében  piaci jelzáloghitelét szerződésmódosítási díj nélkül válthatja ügyfelünk az eredeti szerződésben szereplőnél hosszabb kamatperiódusú vagy fix kamatozású termékre. A részletekről kérjük az UniCredit honlapján, Call Centerünkben vagy bankfiókjainkban érdeklődjön.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo