Tisztelt Ügyfelünk!

 

Ezúton szeretnénk tájékoztatni és felhívni a figyelmét, hogy ismeretlenek az UniCredit Bank nevével visszaélve ügyfeleinktől e-mailben bizalmas adatokat próbáltak megszerezni. Bankunk a visszaélési kísérlet kapcsán már megtette a szükséges biztonsági lépéseket. Az Ön adatainak biztonsága érdekében kérjük olvassa végig alábbi levelünket és kövesse az abban szereplő utasításokat!

 

Amennyiben Ön a képen látható, vagy ahhoz hasonló üzenetet kap, semmiképp ne válaszoljon az üzenetre, ne kattintson a levélben található linkre, ne adjon meg semmilyen adatot, az üzenetet pedig haladéktalanul törölje a postafiókjából!

Ha tájékoztatásunkat megelőzően már kapott ilyen levelet vagy megadta a levélben kért banki adatait, akkor a kiszivárgott kódot, jelszót kérjük,  azonnal változtassa meg! A módosítás érdekében hívja az UniCredit Telefonbankot: +36 (1/20/30/70) 325 3200), vagy látogasson el személyesen az Önhöz legközelebbi UniCredit bankfiókba.

Az adathalász kísérletek kivédése érdekében mindig figyeljen a következő árulkodó jelekre:

1. Az UniCredit Bank sem e-mailben, sem telefonon nem kér ügyfeleitől bizalmas adatokat (Pl.: PIN kód, jelszó stb.) 

2. Az üzenetet nem az UniCredit Bank e-mail címéről küldték. Az UniCredit Bank mindig „@unicreditgroup.hu” végződésű e-mail címről levelezik ügyfeleivel, „UniCredit Bank Hungary Zrt.” aláírással.

3. A támadók gyakran hivatkozhatnak arra is, hogy az adatokat az ügyfél védelme, biztonsága érdekében kérik el.

4. Gyakori, hogy a banki weboldalhoz hasonló oldalra irányítják az ügyfelet, ahol az adatait elkérik, illetve olyan alkalmazások letöltését kezdeményezhetik, amelyek eltérítik az ügyfél SMS kódjait (pl: átutalás kezdeményezéséhez szükséges SMS kód idegen telefonra érkezik). A levélben szereplő, https://www.unicreditbank.hu/kártya/hitelesítést link nem az UniCredit Bank honlapjára mutat.

5. A hibás levélszöveg szintén gyakori ismérve az adathalász kísérleteknek. Pl.: helyesírási hibák, hibás banknév stb.

6. A levél végén található „Common Wealth Bank” hivatkozást az UniCredit Bank nem használja üzeneteiben.

Kérjük, amennyiben adathalász kísérletre gyanakszik, a kapott levelet küldje el nekünk az info@unicreditgroup.hu címre, majd a kapott levelet haladéktalanul törölje postafiókjából!

 

Kérdés esetén forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz!

 

Együttműködését előre is köszönjük!


Tisztelettel:

UniCredit Bank Hungary Zrt.

Spinning wheel animation

Loading