Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy csalók bankunk, illetve egyes esetekben dolgozóink nevével visszaélve próbálnak megszerezni kártya- vagy számlaadatokat, internetbanki belépéshez szükséges jelszavakat, hogy hozzáférhessenek ügyfeleink számlájához és pénzéhez. Alábbi összefoglalónkkal szeretnénk segítséget nyújtani a csalók módszereinek felismeréséhez és a megelőzéshez.

Kérjük, olvassa el a tájékoztatót és legyen körültekintő!

Az adathalászok egyik módszere, hogy e-mailben arra kérik a címzetteket, látogassanak el egy, a csalók által készített, hamisított banki honlapra, ahol az internetbanki belépési adatokat, mint pl. jelszó és kártyaadatokat próbálnak kicsalni. Az ilyen e-mailek gyakori ismérve a magyartalan megfogalmazás és a hibás helyesírás, bizonyos esetekben a sürgető vagy éppen a segítő hangnem.

Nem csak e-mailben, hanem gyakran telefonon keresztül is próbálják a már említett adatokat megszerezni. Ehhez többnyire olyan program vagy alkalmazás telepítését is kérik, amellyel távolról hozzáférhetnek az Ön számítógépéhez, telefonjához vagy más eszközéhez. A telefonbeszélgetés során a csalók gyakran banki dolgozónak adják ki magukat és adategyeztetésre, vagy más indokra hivatkozva kérik el a bizalmas adatokat. Gyakori, hogy nem nevezik meg, melyik bank nevében telefonálnak, illetve mely bank ügyfeleit keresik.

Telefonhívás, e-mail vagy akár SMS formájában próbálkozhatnak a csalók, azzal, hogy hamisított UniCredit, vagy bármely más mobilapplikáció letöltésére kérik. Az ilyen alkalmazás olyan kártékony kódot tartalmazhat, amely veszélyt jelenthet az Ön személyes adataira, illetve. amellyel eltulajdoníthatják banki azonosítási adatait és ezzel visszaélve jelentős anyagi kárt okozhatnak.

Nagyon fontos:  

Az UniCredit Bank sem e-mailben, sem telefonon, sem SMS-ben nem kér az ügyfelektől bizalmas banki adatokat, jelszavakat, belépési kódokat vagy alkalmazások, programok telepítését, nem küld ezekhez linket!

Ha a fentiekhez hasonló e-mailt vagy telefonhívást, SMS-t kap, legyen körültekintő és semmiképp ne adja meg az adatait! Az adathalász e-mailre, SMS-re semmilyen formában ne válaszoljon, ne kattintson az  internetes linkekre és ne adja meg az Ön azonosításához szükséges információkat se más bizalmas információt! Az UniCredit Bank mobilalkalmazását pedig csak és kizárólag hivatalos forrásból, vagyis az Appstore vagy a Google Play áruházakból töltse le, a Bank nem küld linket mobilalkalmazások letöltéséhez, telepítéséhez.

Kérjük, hogy minden esetben közvetlenül az UniCredit Bank  www.unicreditbank.hu címen elérhető honlapján keresztül jelentkezzen be az Internet Banking rendszerünkbe! Nagyon fontos, hogy e-mailben, SMS-ben kapott linken keresztül soha ne indítsa el az Internet Banking szolgáltatást, ne töltsön le Mobilbanki alkalmazást!

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo