TÖRTÉNELMÜNK

 

KEZDETEK

Az UniCredit Bank Hungary-t 1990-ben alapította meg Creditanstalt Rt. néven az Osztrák – Magyar Monarchia egykor volt legnagyobb bankja. Az elmúlt két és fél évtized fúziói, fejlődése és elkötelezett munkája eredményeként az UniCredit mára a hazai bankpiac élvonalbeli szereplőjévé vált.

 

A FÚZIÓK KORA

A Bank Austriával 1998-ban és a HypoVereinsbankkal 2001-ben történt egyesülés után létrejött a sikeres és elismert HVB Csoport, amely évről-évre dinamikusan növelte mérlegfőösszegét és ügyfélszámát. 2005-ben egy újabb fúzió révén egyesült a HypoVereinsbank AG – Bank Austria Creditanstalt AG és az olasz UniCredito Italiano S.p.A, s ezzel létrejött Európa egyik meghatározó, a közép- és kelet-európai régióban pedig vezető bankcsoportja.

 

AZ UNICREDIT BANK

2007-ben az UniCredit Csoport egységesítette márkaszerkezetét, s innentől a magyarországi leányvállalat UniCredit Bank Hungary néven működött tovább. Az UniCredit Bank jelenleg a magyar bankszektor meghatározó szereplőjeként a magán- és vállalati hitelektől és a faktorálástól az európai uniós támogatásokkal megvalósuló nagy fejlesztési projektekig; a számlavezetéstől, bankbetétektől a vagyonkezelésen át a befektetési banki szolgáltatásokig széles körű kínálattal szolgálja ki több mint 400 ezer ügyfelét. Ezt a választékot egészíti ki az UniCredit Csoport hazai lízingvállalata, az UniCredit Leasing Hungary Zrt, és a Pioneer Alapkezelő Zrt, valamint támogatja finanszírozási forrásokkal az UniCredit Jelzálogbank Zrt. Az UniCredit Bank az egyetlen az elmúlt évek végig profitábilis bankja a hazai piacon. Számos hazai és külföldi szakmai díjat és elismerések sorát nyerte el, egyik fő jellemzője pedig a piaci átlagot meghaladó ügyfél-elégedettség. 2014-ben az UniCredit Bank Hungary Magyarország harmadik legnagyobb bankja lett.

 

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo