EMIR hasznos információk

 

A G20 tagállamok úgy határoztak, hogy a származtatott ügyletek piacát átláthatóbbá teszik és a rendszerkockázatok elkerülése érdekében szabályokat dolgoznak ki. Ennek megvalósítása az Európai Parlament és az Európai Tanács tőzsdén kívüli származtatott ügyletekről, a központi szerződő felekről és a kereskedési adattárakról szóló 648/2012/EU rendeletének („EMIR Rendelet”) formájában 2012. augusztus 16-án megtörtént.

 

Az EMIR Rendelet keretében a származtatott ügyletek vonatkozásában több intézkedés lép hatályba eltérő időpontokban, mint például a 2013. szeptemberében bevezetett “portfólióállomány egyeztetés” kötelezettsége vagy a 2014. február 12-én hatályba lépő „jelentéstételi kötelezettség” (reporting).

 

Az EMIR, illetve a jelentéstételi kötelezettség témával kapcsolatban további információkat a Keler oldalán a Tájékoztató anyagok/EMIR elérhetőségen találhat.

 

Amennyiben az EMIR-rel, illetve a jelentéstételi kötelezettséggel kapcsolatban további kérdései merülnek fel, kérjük forduljon bizalommal ügyfélmenedzseréhez.

 

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo