PSD2

 

 

Alábbi tájékoztatásunk általános áttekintést ad a 2019-es év során, a vonatkozó jogszabályi környezet változása miatt várható fejlesztésekről, változásokról, melyek a jövőben megkönnyítik, gyorsabbá és biztonságosabbá teszik a banki műveleteket.

 

PSD2

Szeptembertől kötelezően alkalmazandóvá válnak az új, európai uniós pénzforgalmi irányelv (2015/2366/EU), a PSD2 erős ügyfélhitelesítésre és biztonságos kommunikációra vonatkozó rendelkezései. Ez a szabályozás lehetővé teszi újfajta, innovatív szolgáltatások, valamint új szereplők megjelenését a pénzügyi piacon.

• Ügyfeleink számára ennek a változásnak az egyik lényeges eleme lesz, hogy az ún. számlainformációs szolgáltatásokat nyújtó szolgáltatók és a fizetés-kezdeményezési szolgáltatók, kizárólag a számlatulajdonos kifejezett hozzájárulása esetén, hozzáférhetnek a bankok rendszereiben tárolt számlaadatokhoz, vagy akár fizetést is kezdeményezhetnek a banknál vezetett számlák terhére.

• Az ügyfeleinket közvetlenül érintő változás másik része az elektronikus csatornáinkon bevezetésre kerülő kétlépcsős azonosítás, az ún. erős ügyfél-hitelesítés lesz, amivel még biztonságosabbá válnak a banki tranzakciók.

      • Az utóbbi változás eredményeképpen azoknál az ügyfeleknél, akik jelenleg fizikai tokennel hagyják jóvá online fizetési műveleteiket, szükségessé válik ezen eszközök cseréje.

     • Az erős ügyfél-hitelesítés követelményeinek való megfelelés érdekében változni fog a bankkártyás tranzakciók folyamata is.

 

A közeljövőben személyre szabott tájékoztatást adunk a konkrét változásokról, attól függően, hogy bankunknál mely felületünkön, melyik pénzügyi szolgáltatásunkat és jelenleg milyen hitelesítési megoldás használatával veszi igénybe.

Kérdések felmerülése esetén kérjük, keresse ügyfélszolgálatunkat, vagy érdeklődjön személyesen bármely bankfiókunkban.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo