Az értékpapír letétkezelés

 

Az Értékpapír Letétkezelés Üzletág (Global Securities Services – GSS) az egyik kiemelt területe mind a magyar UniCredit Bank Hungary Zrt.-nek, mind pedig az UniCredit Csoportnak.

 

Az UniCredit Csoport leánybankjai jelenleg 13 országban (Ausztria, Bosznia, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Oroszország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna) nyújtanak letétkezelési szolgáltatást.
A bécsi leánybankon keresztül pedig további néhány közel-kelet európai piac is elérhető.

 

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. több mint 20 éves letétkezelői tapasztalatával és jelentős értékpapír ügyfélállományával a hazai értékpapír letétkezelési terület piacvezető befektetési szolgáltatója.
Ügyfeleink folyamatos visszajelzése és az évek során elnyert szakmai díjak is évről évre megerősítik, hogy a legjobb minőségű letétkezelési szolgáltatóként tartják számon bankunkat, így például a 2014-es évben az UniCredit GSS területe ismét elnyerte a Global Finance által adott „Legjobb letétkezelő” címet.

 

A Bank a letétkezelési szolgáltatások nyújtásának megkezdése óta mind belföldi, mind külföldi ügyfeleire kiemelt figyelmet fordít, amelynek eredményeként széles körű ügyfélbázissal rendelkezik, ami a hosszú távú piaci jelenlét egyik záloga.

 

Piacvezető szolgáltatóként, teljes körű értékpapír piaci szolgáltatást nyújtunk, mely a következőkre terjed ki:

  • elszámolási és klíring szolgáltatás a Budapesti Értéktőzsdén, a hazai OTC piacon, valamint a nemzetközi börzéken kötött ügyletekre;
  • értékpapírszámla-vezetés belföldi és külföldi értékpapírokra több mint 50 nemzetközi piacon;
  • közgyűlési és egyéb társasági eseményeken való képviselet, részvétel biztosítása;
  • osztalék és kamatbeszedés mellett, osztalékadó visszaigénylése;
  • belföldi ügyfélcsoportok számára nettó eszközérték-számítás, ellenőrzés napi / havi gyakorisággal, valamint a jogszabályi és egyéni befektetési politikákban felállított limitek figyelése;
  • egyedi, külön megbízás alapján escrow típusú tranzakciók lebonyolítása.

 

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. letétkezelési területe egy széles körű nemzetközi tapasztalattal rendelkező és hosszú évek alatt összeszokott csapattal áll ügyfelei rendelkezésére.
Üzleti filozófiánk alapja, hogy ügyfeleink igényeit magas színvonalon szolgáljuk ki és termékeinkkel, szolgáltatásinkkal hosszú távú, mindkét fél számára sikeres együttműködést biztosítsunk.

 

http://gss.unicreditgroup.eu/

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo