Skip to main content

Exportfinanszírozás

2 éven túli export-előfinanszírozó hitel

Az UniCredit Bank az Eximbank refinanszírozásával Exportélénkítési Hitelprogram (EHP) keretén belül, kedvezményes, CIRR alapú, fix kamatozású minimum két éves maximum öt éves  futamidejű hitelt kínál EUR, USD, illetve HUF devizanemben a vállalkozások közvetlen áru-, illetve szolgáltatás exportjának, valamint a hazai exportot közvetlen áruszállítással, illetve szolgáltatás-nyújtással elősegítő beszállító tevékenységének előmozdítása érdekében.

További részletek itt.

2 éven belüli export-előfinanszírozó hitel

Az UniCredit Bank az Eximbank refinanszírozásával Exportélénkítési Hitelprogram (EHP) keretén belül, kedvezményes, EU referencia kamatláb alapú, fix kamatozású minimum fél éves, maximum két éves futamidejű hitelt kínál EUR, USD, illetve HUF devizanemben a vállalkozások közvetlen áru- és szolgáltatás exportjának, valamint a hazai exportot közvetlen áruszállítással, illetve szolgáltatás-nyújtással elősegítő beszállító tevékenységének előmozdítása érdekében.

Export célú beruházási hitel

Az UniCredit Bank az Eximbank refinanszírozásával Exportélénkítési Hitelprogram (EHP) keretén belül, kedvezményes, CIRR alapú, fix kamatozású a beruházás kivitelezési időszakát minimum két évvel maximum öt évvel meghaladó futamidejű hitelt kínál EUR, USD, illetve HUF devizanemben exportőrök és azok beszállítói által megvalósításra kerülő exportélénkítő beruházásainak finanszírozásához.

További részletek itt.

Utófinanszírozás

Az utófinanszírozási konstrukciók célja, hogy a magyar exportőrök által értékesített áruk vagy szolgáltatások mellé, az exportszerződéshez kapcsolódóan az UniCredit Bank az áruk, szolgáltatások megvásárlását lehetővé tevő finanszírozást biztosít az exportőr külföldi vevője vagy annak bankja számára. Az utófinanszírozás eredményeként egyrészt az exportőr jelentősen csökkentheti a külföldi partner fizetési kockázatát, másrészt az export áru vagy szolgáltatás mellé kínált finanszírozás az exportőr külpiaci lehetőségeit is jelentősen bővítheti.

 

Vevőhitel

Az UniCredit Bank vevőhitel konstrukcióban a magyar exportőr külföldi vevőjének vagy annak bankjának nyújt finanszírozást annak érdekében, hogy az export ellenértéke a magyar exportőr részére hitelből közvetlenül megfizetésre kerüljön.

 

Szállítói hitelből erdő követelések megvásárlása

Ezen speciális utófinanszírozó konstrukció keretében az exportőr a kereskedelmi szerződés keretében – jellemzően éven túli - halasztott fizetés formájában finanszírozást nyújt az export áruk, illetve szolgáltatások külföldi vevői számára. Az UniCredit Bank az exportőr kereskedelmi szerződés teljesítése alapján keletkező importőrrel szembeni követeléseit vásárolja meg az exportőrtől visszkeresettel vagy visszkereset nélkül, melynek eredményeként az exportőr a teljesítést követően azonnal a teljesítés ellenértékéhez juthat. 

Amennyiben termékeink felkeltették érdeklődését kérjük, keresse kapcsolattartóját vagy Bankunk Trade Finance területét a tradeservices@unicreditgroup.hu e-mail címen vagy +36 1 301 5131 vagy a +36 1 301 1404 telefonszámokon.

Mobile Phones
UniCredit Mobil


vagy

UniCredit Bank Hungary Zrt.


Központ: 1054 Budapest, Szabadság tér 5-6.
1242 Budapest Pf. 386

Telefonbank:
+36 1 325 3200


Fax:
+36 1 353 4959

ucbcontact@unicreditgroup.hu


Bankkód: 109
SWIFT: BACXHUHB                                               IBAN kalkulátor

Valutaárfolyamok

EUR
Valutaárfolyam
Vétel
Teljes árfolyamlista
Spinning wheel animation

Loading