EFER átutalás

Éljen az EFER átutalás nyújtotta előnyökkel! Így kevesebb fizetési megbízást kell adnia és csökkenő banki költségek mellett intézheti vállalata, vállalkozása banki átutalásait a NAV számára.

Mi az EFER?

 

Mik az EFER átutalás előnyei?

•  Kényelmes ügyintézés: az elektronikus banki rendszerbe belépve Ön már a kedvezményezett hivatal oldalán rögzítetteknek megfelelő, előre kitöltött megbízást kapja meg, így nincs más teendője, mint jóváhagyni a fizetési műveletet.

•  Lehetőség a tranzakciós díjak mérséklésére: az egyes hivatalok lehetőséget biztosíthatnak a több jogcímen történő fizetések összevontan történő teljesítésére (például a NAV felé több adónemre vonatkozó fizetési kötelezettség együttes teljesítésére ún. felosztási rendelkezés segítségével), így a kisebb tranzakciószám és az összevont fizetési összeg révén banki tranzakciós díj megtakarítás érhető el.  

Hogyan tud utalni az EFER rendszeren keresztül?

 

Hogyan veheti igénybe ezt a szolgáltatást?

Az EFER átutalás minden ügyfelünk számára elérhető, akik bankunknál forint fizetési számlával és ahhoz kapcsolódó  Spectra (v.6.02), SpectraNet vagy SpectraNet Mobil hozzáféréssel rendelkeznek. A pontos feltételeket bankunk Általános Üzleti Feltételei, a díjszabást a kondíciós listák tartalmazzák.

 

EFER átutalás csak EFER rendszerhez csatlakozó állami intézmények felé teljesíthető. Az EFER átutalás indításának módjáról az egyes kedvezményezett hivatalok külön rendelkeznek, így ezzel kapcsolatos kérdéseikkel kérjük, keressék az érintett hivatal honlapját vagy ügyfélszolgálatát.

NAV: http://nav.gov.hu/nav/archiv/adoinfo/egyeb/tajekoztato_az_efer_rendszer_bevezeteserol.html

OBH: http://birosag.hu/allampolgaroknak/csod-es-felszamolasi-eljarasok/i-fizetes

ÉTDR: https://www.etdr.gov.hu/

NÉBIH: https://www.nebih.gov.hu/aktualitasok/felir/ugyintezes_folyamata/fizetes_utalas

 

A tájékoztatás nem teljes körű. A részletes kondíciókat a bank mindenkori hatályos kondíciós listái tartalmazzák. Az egyéb feltételeket a bank Általános üzleti feltételei rögzítik. A bank fenntartja a kondíciók egyoldalú változtatásának jogát.

 

1 Az EFER (Elektronikus Fizetési és Elszámolási Rendszer) működését a szabályozott elektronikus ügyintézési szolgáltatásokról és az állam által kötelezően nyújtandó szolgáltatásokról szóló 83/2012. (IV. 21.) Korm. rendelet (SZEÜSZR) szabályozza. Az EFER elszámolás teljes folyamatáról részletes tájékoztató található a rendszert üzemeltető Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) honlapján.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo