Nekünk számít a jövő – ezért teszünk érte közösen.

 

Az UniCredit ESG vállalásainak elérését 2020-ban zöld célú termékek, fenntarthatósághoz kötődő befektetés, a napi működésben környezeti szempontú változások és szabályozások, és a munkatársak aktív bevonódása egyaránt jellemezte. Bankunk üzletileg fenntartható, etikus működése 2020-ban magasabb szintre lépett egy új banki tevékenység, a Social Impact Banking elindításával.  Emellett a fenntarthatóságot nem csak valljuk és műveljük, hanem partnereinktől is elvárjuk. Büszkék vagyunk arra, hogy a 2020-as jubileumi kampányunk után ebben az évben is megmutathatjuk azokat a cégeket, amelyek nemcsak beszélnek róla, de valóban környezettudatosan működnek.

Tóth Balázs, elnök-vezérigazgató Giacomo Volpi vezérigazgató-helyettes
A hazai gazdasági élet fontos szereplőjeként felelősnek érezzük magunkat a társadalomért, amelyben élünk és dolgozunk. Ez a felelősség határozza meg mindennapjainkat, ezért támogatjuk azokat a kezdeményezéseket, melyek hozzájárulnak ahhoz, hogy élhető, fenntartható jövőt teremtsünk utódainknak. Szerencsére egyre több vállalat ismeri fel a fenntartható működés jelentőségét. Ez az a terület, ahol minden lépés számít, ezért törekszik bankunk is arra, hogy hatékonyan segítsük a „jövőálló megoldásokat”, az ezen a téren működő vállalkozásokat.

Céljaink elérése fontos, de még fontosabb, hogy közben egy fenntartható világot építsünk. Büszkék vagyunk arra, hogy egyre több partnerünk látja hozzánk hasonlóan a jövőt. Nézze meg a fenntarthatóságban és az üzleti életben is partner ügyfeleink kisfilmjeit!

play_circle_filled

Watch video

UTB Envirotec Zrt.

Az UTB Envirotec Zrt. egy több mint két évtizedes múltra visszatekintő vállalat, amely szennyvíztisztítással és szennyvíziszap kezeléssel foglalkozik. Szakembereik egyik legfontosabb, fenntarthatósággal kapcsolatos fejlesztése a Cycle, egy speciális tisztítószer-termékcsalád. Az UTB Envirotec Zrt. által kidolgozott, világszinten is egyedülálló technológia lényege, hogy a tisztítószereket a szennyvíziszapból visszanyert hasznos alapanyagokból készítik el. A vállalat fejlődéséről Taxner György, cégvezető mesél.

play_circle_filled

Watch video

Alteo

Új generációs energetikai nagyvállalatként az Alteo Csoport számára megalapításától kezdve fontos érték a fentarthatóság, a cég célkitűzései között szerepel a megújuló energiaforrások arányának folyamatos növelése a villamosenergia-termelésen belül. A cég többek között az e-mobilitás, a körforgásos gazdaság és a hulladékgazdálkodás területén lát fejlődési potenciált, szerintük csak az emberi természeten múlik, hogy élünk-e a technológia adta lehetőségekkel. A vállalat jövőbeli terveiről ifj. Chikán Attila vezérigazgató és helyettese, Simon Anita beszél.

play_circle_filled

Watch video

Mirelite Mirsa

A Mirelite Mirsa Zrt. számára a kezdetektől fogva fontos szempont a fenntarthatóság, ezért teljes vízfelhasználásukat újrahasznosítják: a kezelt vízzel egy nyárfaerdőt öntöznek. A gyártás során keletkezett élelmiszer-hulladékot a környező gazdákhoz juttatják el, így az állateledelként szintén hasznosul. A több évtizedes tapasztalattal rendelkező családi vállalkozás működését és a fenntarthatóság érdekében végzett fejlesztéseiket Dr. Losó Adrienn és Dr. Losó Viktor ügyvezetők mutatják be.

  • Fenntarthatósági díjat nyert az UniCredit Bank Social Impact Banking programja
    2021.10.04.
    Részletek »
  • Az UniCredit csatlakozik az ENSZ által létrehozott Net-Zero Banking Alliance-hez
    2021.10.20.
    Részletek »
UniCredit Logo