Mindent meg akarunk adni neki!

Babaváró kölcsön mellé új ügyfeleinknek 120.000 forintot ajándékba adunk!1

 

Gyermekvállalás előtt egy kis plusz mindig jól jön!

Akciónk1 keretében, ha Ön új ügyfelünk és 2021.09.01. - 2022.02.28. között befogadásra kerül Babaváró kölcsön kérelme,
a folyósítást követően 120.000 forint ajándékban részesül!

 

Mi a Babaváró kölcsön?

A Babaváró kölcsön a gyermekvállalás előtt álló házaspároknak nyújt segítséget, szabad felhasználású, ingatlanfedezet nélkül igényelhető államilag támogatott kölcsön formájában. THM2:0,43%3 - 7,58%4

Mivel több a Babaváró kölcsön mint egy normál hitel?

Gyermekszületés esetén kedvezményekben részesülnek, számtalan díjat elengedünk és a hitelbírálat ideje előre meghatározott:

 • Első gyermekük születése után kamatmentessé válik a hitel a teljes futamidőre.

 • Második gyermek születése esetén a tartozás 30%-a, a harmadik gyermek születés esetén a teljes fennálló tartozás elengedésre kerül.

 • Az első és második gyermek esetén ha a magzat eléri a 12 hetes kort a hitel törlesztése felfüggeszthető 3 évre.

 • A szükséges dokumentáció hiánytalan benyújtását követően a bank 10 munkanapon belül meghozza a döntést a folyósításról.

 • Díjmentes előtörlesztési lehetőség, nincs hitelbírálati és folyósítási díj. Állami kezességvállalás.

Mivel kalkulálhat igényléskor?

A hitel szabadon felhasználható hitelkiváltásra és önerőként is:

 • Jelzálogfedezet nem kell hozzá. A hitel biztosítékául az állami kezességvállalás szolgál.

 • Igényelhető kölcsönösszeg: 1-10 millió Ft.

 • Választható futamidő: 72-240 hónap.

 • Havi törlesztőrészlet: max. 50.000 Ft amely magában foglalja az évi 0,5%-os állami kezességvállalási díjat.

 • Amennyiben nem teljesül a gyermekvállalás a kölcsönszerződés megkötésétől számított 5 éven belül, a kölcsön piaci hitellé alakul és az addig igénybevett kamattámogatás összegét egy összegben vissza kell fizetni.

Milyen jogszabályi feltételeknek kell megfelelni a hiteligényléshez?

A kölcsönt házaspárok igényelhetik, ha:

 • a feleség már betöltötte a 18. életévét, de nem töltötte még be a 41. életévét;

 • az igénylők rendelkeznek magyarországi lakcímmel;

 • legalább a házaspár egyik tagjának legalább 3 év folyamatos társadalombiztosítási jogviszonya áll fenn;

 • az igénylők büntetlen előéletűek;

 • az igénylőknek nincs KHR-ben nyilvántartott lejárt és meg nem fizetett tartozása, illetve a NAV-nál sincs nyilvántartott köztartozásuk.

A tájékoztatás nem teljes körű. A Babaváró támogatás igénybevételének részletes feltételeit a 44/2019. Korm. rendelet tartalmazza. A Babaváró kölcsön 2019. július 1 - 2022. december 31. között igényelhető.

Reprezentatív példa arra az esetre, ha a kölcsönszerződés megkötésétől számított 5 éven belül egy gyermekük születik:
A kölcsön összege 10 000 000 Ft, kölcsön futamideje 20 év, ügyfél által fizetendő  ügyleti kamat mértéke 0%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke2 0,43%, a havi törlesztőrészlet 41 667 Ft, a kezességvállalási díj induló havi összege 4 167 Ft, a havonta fizetendő törlesztőrészlet és kezességvállalási díj induló együttes összege 45 834 Ft, a kölcsön teljes díja (mely tartalmazza az ügyfél által megfizetendő kamat és a kezességvállalási díj teljes összegét)  524 623 Ft, a fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek összege) 10 524 623 Ft.

Reprezentatív példa arra az esetre, ha nem teljesül a gyermekvállalás a kölcsönszerződés megkötésétől számított 5 éven belül:
A kölcsön összege 10 000 000 Ft, kölcsön futamideje 20 év, az ügyfél által fizetendő ügyleti kamat induló mértéke 0%, Teljes Hiteldíj Mutató (THM) értéke3 7,58%, a havi induló törlesztőrészlet 41 667 Ft, a havi törlesztő részlet a 61. hónaptól 76 039 Ft, a kezességvállalási díj induló havi összege 4 167 Ft, a havonta fizetendő törlesztőrészlet és kezességvállalási díj induló összege 45 834 Ft, a kölcsön teljes díja (mely tartalmazza az ügyfél által megfizetett kamat, a visszafizetett kamattámogatás és a kezességvállalási díj teljes összegét) 9 390 425 Ft, a fizetendő teljes összeg (törlesztőrészletek a kezességvállalási díj és a visszafizetendő kamattámogatás összege)  19 390 425 Ft.

Gyakran ismételt kérdések

Mi történik akkor ha elválunk?

A kamattámogatás megszűnik és a kölcsön piaci hitellé alakul.

Ha a kölcsönszerződés megkötése óta még nem telt el 5 év és nem született gyermekük, a válásig igénybevett kamattámogatás összegét egy összegben vissza kell fizetni.

Ha született gyermekük, a válásig igénybevett kamattámogatás összegét nem kell visszafizetni.

Meglévő gyermekre utólag igénybevehető a Babaváró kölcsön?

Nem, a Babaváró kölcsön kedvezményeinek elérésére a meglévő gyermekeket nem lehet figyelembe venni. A gyermek(ek)nek a kölcsön felvétele után kell megszületni.

Ha nem ez az első házzaságom, igényelhetünk Babaváró kölcsönt?

Igen, nincs korlátozás arra vonatkozóan, hogy ez az igénylők hanyadik házassága.

Ha nem lehet gyermekünk, de örökbefogadni szeretnénk, felvehetjük a Babaváró kölcsönt?

Igen, ha kölcsön igénylése után az örökbefogadás mellett döntenek, az örökbefogadott gyermek(ek) után is igénybe vehetők a támogatások.

Előfordulhat, hogy a terhesség megszakad, vagy a babát a születése után elveszítik a szülők – mi történik ilyenkor a hitellel?

A 12. hetet betöltött, igazolt terhesség esetén igénybe vehetők a Babaváró kölcsön kedvezményei (az első gyermek esetén a kamatmentesség és a törlesztés szüneteltetése, második esetén a tartozás 30 százalékának elengedése és a törlesztés szüneteltetése, harmadik esetén a teljes tartozás elengedése). Ha a terhesség ezt követően szakad meg, vagy a babát a születéskor vagy az után elveszítik a szülők, azt hatvan napon belül jelezniük kell a banknak. A már igénybe vett kedvezmények ebben az esetben sem szűnnek meg, de a jelzés elmaradása a támogatás visszafizetési kötelezettségével járhat.

Ha van magyarországi lakcímünk, de külföldön tartózkodunk, felvehetjük a Babaváró kölcsönt?

Ha rendelkeznek magyarországi lakcímmel és a további jogszabályi feltételeknek is megfelelnek, akkor felvehetik a Babaváró kölcsönt.

Ha külföldön élünk, de magyar állampolgárok vagyunk, igényelhetünk Babaváró kölcsönt?

A kölcsön igényléséhez magyarországi lakcímmel kell rendelkezni.

Hogyan tudom igazolni a társadalom biztosítási (TB) jogviszonyomat?

A kölcsön igényléséhez a házaspár egyik tagjának legalább 3 éve folyamatosan:

 • Magyar társadalombiztosítási (TB) jogviszonnyal kell rendelkeznie,
 • vagy felsőoktatási tanulmányokat kell folytasson nappali tagozaton,
 • vagy gyermekgondozási díjban kell részesüljön,
 • vagy külföldi munkavállalóként más állam társadalombiztosítási rendszerének hatálya alá kell tartoznia.

Magyar TB jogviszony esetén egészségbiztosítási pénztári igazolást szükséges bemutatni, amit személyesen kormányablakban, vagy digitálisan az ügyfélkapun lehet igényelni.

Nappali tagozaton végzett felsőfokú tanulmányok esetén a hallgatói jogviszony fennállását kell igazolni, a felsőoktatási intézmény által kiadott igazolással. A külföldi tanulmányokat a külföldi felsőoktatási intézmény által kiadott igazolással és annak hiteles magyar nyelvű fordításával, valamint a külföldi bizonyítványok és oklevelek elismeréséért felelős hatóság egyenértékűségről szóló állásfoglalásával kell igazolni.

Gyermekgondozási díj esetén, az ellátást megállapító szerv igazolását kell benyújtani.

Külföldi munkavállalóként a TB jogviszony igazolás kiállításához hatáskörrel rendelkező helyi hatóság igazolására és annak hiteles fordítására van szükség.

Ha ikreket várok, a hitel szempontjából ők hány gyereknek számítanak?

Az ikrek két gyermeknek számítanak, a hármas ikrek pedig háromnak. A törlesztés szüneteltetése ikrek esetén 3 év helyett akár 5 év is lehet.

Ha a párommal élettársi viszonyba élünk, felvehetjük a Babaváró kölcsönt?

A Babaváró kölcsönt csakis házastársak igényelhetik.

Akkor is felvehetjük a Babaváró kölcsönt, ha még nem vagyok biztos a gyermekvállalásban?

Igen, de ha nem születik gyermekük a kölcsönszerződés megkötésétől számított 5 éven belül, a kölcsön piaci hitellé alakul és az addig igénybevett kamattámogatás összegét is egy összegben vissza kell fizetni.

Mi történik ha valamelyik szülő meghal?

Ha a házaspár egyik tagja meghal, a kölcsönszerződés megkötését követő 5 éven belül és addig nem született gyermekük, a hitel kamattámogatása megmarad, és a korábban igénybe vett kamattámogatást sem kell visszafizetni.

Ha született gyermekük, a kamatmentesség megmarad és ebben az esetben sem kell visszafizetni a korábban igénybe vett kamattámogatást.Igen, de ha nem születik gyermekük a kölcsönszerződés megkötésétől számított 5 éven belül, a kölcsön piaci hitellé alakul és az addig igénybevett kamattámogatás összegét is egy összegben vissza kell fizetni.

Befektetési célra is felhasználható a Babaváró kölcsön?

A Babaváró kölcsön összege szabadon felhasználhatóés akár befektetési célra is felhasználhatja.

Mennyi időnk van visszafizetni a kamattámogatást, ha 5 éven belül nem születik gyermekünk?

Az első 5 évben igénybevett kamattámogatás összegét 120 napon belül egy összegben vissza kell fizetni az államnak.

Mi történik akkor ha a hitelfelvételt követő 5 évben nem születik gyermekünk, de utána igen, és még fizetjük a kölcsönt?

A hitelt nincs lehetőség visszaalakítani támogatott hitellé, piaci hitel marad.

A hirdetésben szereplő kölcsönt a Magyarország Kormánya által biztosított babaváró támogatással nyújtjuk.

 

A jelen tájékoztatás nem teljes körű. Ez a tájékoztatás nem minősül ajánlattételnek, az itt szereplő adatok kizárólag tájékoztató jellegűek. A bank a változtatás jogát fenntartja, a bankot a jelen tájékoztató nem kötelezi a hitel jóváhagyására és a hitelnyújtásra. A banki termék részletes kondícióit az UniCredit Bank Lakossági üzletszabályzata, Egyéb Szolgáltatások díja kondíciós lista, illetve az adott termékre vonatkozó Ingatlan fedezet nélküli hitelek hirdetménye tartalmazzák. A bank a hitel nyújtásáról, a Lakossági üzletszabályzatban, a Egyéb Szolgáltatások díja kondíciós listájában és az Ingatlan fedezet nélküli hitelek hirdetményében rögzített feltételek mellett, a saját hitelbírálata alapján dönt.

 1 A Bank az akció keretében a 2021.09.01. és 2022.02.28. közötti időszakban befogadott, új ügyfelek részére nyújtott Babaváró kölcsön esetén egy alkalommal 120.000 Ft-ot jóváír az ügyfél hitelszerződésében szereplő Bankszámláján a Babaváró kölcsön folyósítását követő hónapban, feltéve, hogy a kölcsön folyósítása 2022.03.31. napjáig megtörténik.

Új ügyfélnek minősül az az ügyfél, aki a hiteligénylés befogadásának időpontjában nem rendelkezik UniCredit lakossági bankszámlával, vagy rendelkezik és annak szerződését 2021.09.01-jén, vagy azt követően kötötte.

2 A THM meghatározása az aktuális és hatályos jogszabályok figyelembevételével történt, a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. A THM értéke nem tükrözi a hitel árfolyamkockázatát. A támogatott személyek a kölcsön fennálló összege után a központi költségvetés javára – a havonta fizetendő törlesztő részlettel egyidejűleg – kezességvállalási díjat fizetnek. A kezességvállalási díjat a THM magába foglalja.

3 THM kamattámogatással azon feltételezéssel élve került meghatározásra, hogy a teljes futamidő alatt az állami kamattámogatás fennáll, ahol a kölcsön összege 10 000 000 Ft, a kölcsön futamideje 20 év, az ügyfél által fizetendő ügyleti kamat mértéke 0%, az ügyfél által fizetendő kezességvállalási díj mértéke 0,5%. Az ügyleti kamatot ez esetben kamattámogatás formájában az állam nevében a Magyar Államkincstár folyósítja a hitelintézet részére. Az ügyfél a 60. hónapot követően él a 3 éves törlesztés szüneteltetés lehetőségével, így az utolsó részlet megfizetése 276. hónapban történik.

4 THM kamattámogatás nélkül azon feltételezéssel élve került meghatározásra, hogy a futamidő első 60 hónapja alatt nem születik gyermek, az állami kamattámogatásra vonatkozó jogosultság elveszik, és a kamattámogatás összegét vissza kell fizetni, ahol a kölcsön összege 10 000 000 Ft, a kölcsön futamideje 20 év, az ügyfél által fizetendő változó 5 éves kamatperiódusokban rögzített  ügyleti kamat mértéke 0%, mely a 61. hónaptól 8,87%-ra módosul, az ügyfél által fizetendő kezességvállalási díj mértéke 0,5%. Az ügyleti kamatot az első 5 évben kamattámogatás formájában az állam nevében a Magyar Államkincstár folyósítja a hitelintézet részére, melyet az ügyfélnek a 60. hónapot követően egyösszegben vissza kell fizetnie.

Döntsön felelősen a hitelről!

A www.unicreditbank.hu című honlapunkon a Felelős hitelezés és a Hasznos információk aloldalon olvasható Banki fogalomtár segíthet tájékozódni a hitelfelvétellel kapcsolatban. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Központjának honlapján a felelős döntést segítő termékleírásokat és az összehasonlítást segítő alkalmazásokat találhat. Kérjük, a hitelfelvételről felelősen és körültekintően, jövedelmi helyzetét figyelembe véve döntsön. A www.unicreditbank.hu honlapunk Felelős hitelezés oldalán található tanácsok segítenek tájékozódni a hitelfelvétellel kapcsolatban, a Banki fogalomtár pedig segíthet pénzügyi, hitelezési ismereteinek bővítésében. Látogasson el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) honlapjára, melynek leírásai és alkalmazásai hozzájárulnak ahhoz, hogy Ön felelős döntést hozhasson.
Kérjük, a hitelfelvételről felelősen és körültekintően, jövedelmi helyzetét figyelembe véve döntsön.

UniCredit Logo