7 hasznos tanács szakértőktől, ha vállalkozása pénzügyeit igazán jól akarja intézni:

Érdemes időről időre konzultálnia személyes pénzügyi tanácsadójával, aki tájékoztatja bankja új ajánlatairól.

Lehet, hogy egy-egy tárgyalás sok idejét elveszi, de ez a jövőben megtérülhet. Ha sikerül olyan terméket vagy szolgáltatást választania, mely a cége pénzügyi szokásaihoz leginkább illeszkedik, akkor azzal később nemcsak pénzt, hanem időt is spórolhat. Ennek alapvető feltétele, hogy ne legyen rest beszélni a pénzügyeiről, tegye fel az összes felmerülő kérdését!

Ha a bonyolultabb pontokat, így az üzleti tevékenységét már átbeszélte a kapcsolattartójával, kérdezzen rá arra is, hogy milyen távoli elérési csatornákon keresztül (például internetbank, telefon stb.) tudja a mindennapi pénzügyeit minél kényelmesebben intézni.

Használja ki az elektronikus ügyintézésből eredő lehetőségeket az adókötelezettsége teljesítésekor is! Sokan nem is tudják, hogy például az EFER-utalásokkal időt és pénzt spórolhatnak meg, mert kevesebb fizetési megbízást kell adniuk, és csökkenő banki költségek mellett intézhetik vállalkozásuk banki átutalásait a NAV számára. EFER-szolgáltatást ma még csak néhány bank kínál, tudjon meg többet a részletekről.

Azok közé tartozik, akik ódzkodnak a hiteltől? A jelenlegi kamatkörnyezet-ben mégis érdemes elgondolkodnia azon, hogy beruházásaihoz, likviditásához külső finanszírozást vegyen igénybe.

Ne essen abba a hibába, hogy a bankja által küldött e-maileket olvasatlanul törli, mert e leveleken keresztül kaphat naprakész piaci információkat, és ismerkedhet meg új banki trendekkel vagy szolgáltatásokkal, amelyek révén gyorsabban, kényelmesebben bankolhat, vagy költségeket takaríthat meg.

Manapság egyre nagyobb hangsúlyt kap a biztonság, legyen szó akár az adatainkról, akár a pénzünkről. Fontos, hogy vállalkozása vagyonára is kiemelten ügyeljen! Egy káreseménynél „életmentő” lehet egy biztosítás. Fontos gazdasági érdek, hogy ha valamilyen kár éri, a lehető leggyorsabban helyreállíthassa cége napi működését. Ebben segíthet egy korszerű, a vállalkozása profiljának megfelelő vagyon- és felelősségbiztosítás.

Ha kérdése merül fel, forduljon számlavezető fiókjához vagy hívja ügyfélszolgálatunkat!
+36 (1/20/30/70) 325 3200
HASZNOS TANÁCSOK
Egyszerű óvintézkedések, amelyekkel elkerülheti a nem kívánatos meglepetéseket:
Mielőtt jelszavát megadja valamely oldalon, mindig ellenőrizze le, hogy biztonságos-e a kapcsolat (https:// előtt egy zárt lakat ikon jelzi)!
Bankunk sohasem kéri el e-mailben az Ön személyes adatait vagy egyéb bizalmas információkat (hitelkártya számát, jelszavait, stb.)!
Bankunk sohasem kéri arra e-mail útján, hogy egyszerre több jelszavát is megadja annak érdekében, hogy jóváhagyjon egy műveletet!
Folyamatosan ellenőrizze, hogy számítógépe nem vírusos-e! Frissítse folyamatosan vírusirtó programját!

©2019 UniCredit Bank Hungary Zrt. Minden jog fenntartva.