„Lépj velünk!” – társadalmi innovációs program 2015/16

 

Az UniCredit Alapítvánnyal együttműködésben 2013 után, 2015. szeptember 16-án ismét társadalmi innovációs pályázatot hirdet meg az UniCredit Bank Hungary Zrt. A nonprofit szervezetek számára meghirdetett pályázati lehetőség célja olyan projektek megtalálása, amelyek hosszútávon fenntartható módon támogatnak olyan hátrányos helyzetű közösségeket és családokat, akik a saját munkájuk és tevékenységük révén tartósan tudnak javítani életkörülményeiken. A pályázatra olyan nonprofit szervezetek jelentkezhetnek, amelyek nem közvetlen pénzügyi támogatást biztosítanak magánszemélyeknek, hanem projektjeikkel kedvezőbb helyzetbe hozzák a hátrányos helyzetű közösségeket pl. fogyatékkal élőket, veszélyeztetett helyzetű fiatalokat vagy munkaerő piaci hátránnyal küzdőket.


A program szakmai közreműködője és a pályázati folyamat lebonyolítója a NESsT Magyarország. A nyerteseket öttagú zsűri választja ki, melyben az UniCredit Alapítvány, az UniCredit Bank, a NESsT képviselője és két független szakember vesz részt: Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője és Azurák Csaba, a TV2 Aktív műsorainak főszerkesztője.


Pályázati felhívás 2015/16

 

 

„Szociális Innováció” társadalmi célú projekt 2013/14

 

Az UniCredit Bank Hungary Zrt. elkötelezett a gazdaság fenntartható fejlődése és a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentése iránt. Ennek szellemében az UniCredit Alapítvánnyal közösen hívta életre 2014-ben Szociális Innováció nevű társadalmi célú projektjét, hogy olyan szervezetek számára nyújthasson támogatást, amelyek új megközelítésben, az érintettek számára fenntartható módon igyekeznek enyhíteni a különféle hátrányos helyzetű csoportok gazdasági kiszolgáltatottságát. A program szakmai közreműködője a NESst Magyarország volt.

 

Az alapítványok, civil szervezetek pályázati formában nyújthatták be jelentkezésüket az összesen 60.000 Euro összdíjazású programba. A pályázaton olyan projektek vehettek részt, amelyek nem direkt anyagi támogatást nyújtanak magánszemélyek vagy intézmények számára, hanem egy fenntartható tevékenység bevezetésében vagy elmélyítésében segítették őket.

 

A díjazott projekteket szakmai zsűri választotta ki, a nyertesek részt vettek a pályázat második fordulójában is, melyben az UniCredit Bank munkatársai szavaztak további vissza nem térítendő támogatás elnyeréséről.

 

2014-ben a Habitat for Humanity Alapítvány lett az első helyezett, melynek projektje mélyszegénységben élők lakhatásához nyújtott segítséget. Az alapítvány a támogatásból létrehozta az Építőanyagbankot, amely a rászorulóknak alacsony áron biztosított használt építőanyagokat, valamint építőanyag adományokat biztosított. A projektnek köszönhetően több mint 3000 munkaórában, 4 településen 44 család életkörülményein sikerült javítaniuk.

 

A 2014-es második helyezett a Munka-Kör Alapítvány, súlyosan fogyatékos hallássérültek foglalkoztatottsági esélyeinek javításához nyújtott segítséget. 120 tréninget és 1300 óra konzultációt tartottak, melyeknek köszönhetően 58 hallássérültnek sikerült állást találni, jelentős javulást elérve ez által életminőségük színvonalában.

 

A 2014-es program harmadik helyezettje a Snétberger Alapítvány hátrányos helyzetű roma gyerekek oktatására szóló programjával segítette a rászorulók felemelkedését, fiatal tehetségeknek nyújtott magas színvonalú képzést és mentorálást. A projekt révén 1080 tanórának köszönhetően 16 tanuló nyert felvételt konzervatóriumi, akadémia vagy egyetemi képzésre. Ezen felül 35 koncertet tudtak megszervezni és 5 portfóliós DVD-t kiadására is sor kerülhetett.

Spinning wheel animation

Loading