"Passzold Tovább" program

 

Az UniCredit Bank számára kiemelten fontos, hogy a gyermekeket és fiatalokat a rendszeres, egészséges életmódra ösztönözze. A kezdeményezés célja, hogy a testmozgás és a szabadidősport fontosságát hangsúlyozza és népszerűsítse annak érdekében, hogy minél több gyermek szeresse meg a sportolást és élvezze annak jótékony hatásait.


Ezen küldetésünk megvalósításának érdekében hoztuk létre a 2009 óta sikeresen működő Passzold Tovább! programot. Ehhez a népszerű sporteseményhez kötődően is szeretnénk minél szélesebb körben népszerűsíteni a mozgás szeretetét az általános iskolákban tanuló gyermekek körében.


Az általános iskolák pályázati formában jelentkezhetnek a programra, melyben egyszeri, vissza nem térítendő támogatásban részesülnek, amelyet sportrendezvények szervezésére vagy sporteszközök beszerzésére fordíthatnak. A pályázat keretében az általános iskolák olyan egész napos vagy egész hétvégére kiterjedő sportrendezvényt szerveznek, amely minél több gyermeket érint. A sportesemény után az iskolák beszámolót írnak a rendezvényről. A legjobb beszámolók közül neves szakemberekből álló zsűri választja ki a 10 legjobb beszámolót. Ez a 10 iskola a támogatáson túl egy-egy UEFA Bajnokok Ligája hivatalos replika focilabdát is kap ajándékba.


A program sikerességét jelzi, hogy minden évben körülbelül 100 általános iskola vesz részt a mozgás örömének terjesztésében, így alkalmanként közel 40.000 diákot sikerült „megmozgatnunk”.

Spinning wheel animation

Loading