EGÉSZSÉG SZÁMLACSOMAG

 

Készüljön tudatosabban az egészségügyi kiadásaira, és használja ki az egészségpénztári adókedvezményt az Egészség számlával. Ha ezt a számlacsomagot választja, akkor banki költségeinek egy részét visszakaphatja a Medicina egészségpénztári számlájára, és igénybe veheti az egyéni befizetésekre vonatkozó 20%-os adókedvezményt1. Így bankszámlája segítségével is félretehet az egészségügyi költségekre.

 

Kiknek ajánljuk az Egészség számlacsomagot?

 • Medicina Egészségpénztári tagoknak,
 • akik szeretnének élni az egészségpénztári egyéni befizetések után igénybe vehető 20%-os adókedvezménnyel;
 • akiknek fontos, hogy egészségügyi kiadásokra is legyen elkülönített tartalékuk.

Mi az Egészség számlacsomag legnagyobb előnye?

A Medicina egészségpénztári számlájára visszakaphatja banki költségei 15%-át:
Aktivitás kedvezményünkkel2 az Egészség számlacsomag költségeiből és az Ön által megfizetett hitelkamatokból – a feltételek teljesülése esetén – 15%-ot, félévente maximum 5 000 forintot visszakap, amelyet bankunk automatikusan továbbutal a Medicina Egészségpénztárnak3. Az átutalás egészségpénztári egyéni befizetésnek minősül, így Ön 20%-os adókedvezményt vehet igénybe az összeg után, amelyet szintén felhasználhat egészségügyi szolgáltatások igénybevételére!

Az Egészség számlacsomag igénybevételének feltétele a Medicina egészségpénztári tagság.

Milyen díjmentes(4) szolgáltatásokat tartalmaz az Egészség számlacsomag?

 • díjmentesek a bankkártyával történő vásárlások,
 • díjmentes SMS-t küldünk a bankszámlára érkező jóváírásokról,
 • díjmentes SMS-t küldünk a bankkártyás tranzakciókról,
 • díjmentesen biztosított a 24 órás telefonos ügyfélszolgálat a Főnix-MED Zrt. közreműködésével, ahol egészséggel kapcsolatos kérdéseire kaphat választ.

Az Egészség bankszámla havi zárlati díja: 1 199 Ft5. EBKM : 0,01%.

Igényeljen kedvezményesen bankkártyát is a számlacsomaghoz!

50%-os kibocsátói díjkedvezménnyel igényelhet Mastercard® PayPass™, Mastercard Standard vagy Visa Classic főkártyát, és kibocsátói, valamint tagsági díj nélkül igényelhet 1 db Mastercard PayPass társkártyát.6

Érdekli, milyen további kártyák közül választhat? Kattintson ide!

Mit ajánlunk még a bankszámlája mellé?

 • Medicina Egészségpénztári tagként a nagyobb egészségügyi kiadásokra is találhat áthidaló megoldást. Kattintson a részletekért.
 • Az ERGO számlabiztosítás nemcsak egészségügyi gondok felmerülésekor nyújt anyagi támogatást, hanem a számlájával vagy a bankkártyájával kapcsolatos bizonyos nehézségek esetén is.
 • Váratlan kiadásokra félretehet rendszeresen akár kisebb összegeket is a Rendszeres Megtakarítási Programunkkal.

Hasznos információk bankszámlája használatához

 • Ha még nem ügyfelünk, olvassa el a legfontosabb tudnivalókat az egyszerűsített bankváltásról.
 • Ha még nem Medicina Egészségpénztári tag, akkor itt olvashat a belépésről.
 • Adja le nyilatkozatát, hogy a jogszabály alapján díjmentesen vehessen fel készpénzt a bankszámlájáról!
 • Készpénzt nemcsak felvenni, hanem befizetni is tud az erre alkalmas UniCredit bankautomatákon, és mindezt a visszavonásig tartó akciónkban díjmentesen7 teheti.


A jelen tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül szerződéses ajánlattételnek. A számlaszerződés és a betéti szerződés, valamint a termékek, szolgáltatások részletes leírását az UniCredit Bank lakossági ügyfeleire vonatkozó Hirdetményei és Kondíciós listái, valamint az Általános üzleti feltételek, a Lakossági üzletszabályzat, illetve a Bankkártya üzletszabályzat tartalmazzák. A bank a kondíciók változtatásának jogát fenntartja.

Főnix-MED Zrt. elérhetőségei:
Telefonszám: +36 1 599 9972
Cím: 1125 Budapest, Diós árok 1–3.
Web: www.fonixmed.com

 

1 Adókedvezménynek tekintjük a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 44/A.§ (1) bekezdése szerint a rendelkező nyilatkozat alapján az adóból a pénztári számlára utalt összeget, figyelembe véve, hogy az önkéntes kölcsönös biztosító pénztáraktól az adóévben igénybe vett kedvezmény összesen nem haladhatja meg a 150 000 forintot. Ennek igénybevételére akkor van lehetőség, ha az adóévi összevont adóalapjának adója az adókedvezmények levonása után erre fedezetet nyújt, az adó befizetésre került az adóhatósághoz, valamint ennek az Szja törvényben foglalt egyéb feltételei is fennállnak.

2 Az Egészség számlacsomaghoz kapcsolódó aktivitás kedvezmény szerinti jóváírásra – az Egészség számlacsomagra és Egészség kölcsönre vonatkozó külön kondíciós listában meghatározottak szerint - évente két alkalommal, január és július hónapokban kerül sor. A jóváírás alapjául az Egészség számlacsomagon felszámított, a Lakossági kondíciós listában és mellékleteiben szereplő éves, havi, illetve tranzakciós díjak és a bank által folyósított lakossági hitelekkel kapcsolatban felszámított és a számlatulajdonos által megfizetett kamatok összege számít. A jóváírások során – évente két alkalommal – a felszámított díjak és kamatok 15 százalékát, alkalmanként maximum 5 000 forintot írunk jóvá az ügyfél bankszámláján, majd az összeget automatikusan továbbutaljuk a Medicina Egészségpénztárnak. A jóváírási összeg meghatározásakor a megfizetett kamat figyelembevételének feltétele, hogy a Számlatulajdonos a vizsgált időszakban ne rendelkezzen késedelmes tartozással. Az akció visszavonásig érvényes. Amennyiben a számla egyenlege a jóváírás összegének meghatározásakor negatív, úgy az ügyfél nem jogosult jóváírásra.

3 Az egyéni egészségpénztári számlára történő átutalásokra vonatkozó felhatalmazást a szerződéskötéskor szükséges aláírni.

4 A bankkártyás vásárlás normál díja 0,3%, maximum 6 000 forint, amelyet a bank akciós jelleggel nem számít fel. A számlacsomagnál minden egyes – a bankszámla terhére lekönyvelt – tranzakció után az adott tranzakció díján felül könyvelési tételdíj kerül felszámításra. A normál díj a tranzakció összegének 0,2%-a, maximum 6 000 forint. A díj felszámításától a bank visszavonásig akciós jelleggel eltekint. A kártyás tranzakciókról és a számlára érkező jóváírásokról küldött SMS díjmentességét a bank akciós jelleggel, visszavonásig biztosítja. Az SMS normál díja 36 Ft/üzenet. Minden akció visszavonásig érvényes

5 A díjszámítás módja: a havi jóváírások és terhelések összegének 0,01%-a, minimum a feltüntetett összeg. A minimumként feltüntetett összeg feletti rész felszámításától a bank akciós jelleggel eltekint. A kedvezmény visszavonásig érvényes.

6 A Mastercard Unembossed PayPass bankkártya és társkártya normál kibocsátói díja 2 500 forint, a Mastercard Standard és Visa Classic bankkártya normál kibocsátói díja 4 900 forint, a Mastercard Unembossed PayPass érintő társkártya normál tagsági díja 3 300 forint. Egészség számlacsomag esetén a normál díjak helyett a bank akciós jelleggel a kedvezményes díjakat számítja fel. Az akció kizárólag egy darab főkártya kedvezményes kibocsátói díjon történő igénybevételére, valamint egy darab Mastercard Unembossed PayPass érintő társkártya kedvezményes kibocsátási és tagsági díjon történő igénybevételére jogosít fel, és visszavonásig érvényes.

7 A díjszámítás módja: a normál díj a befizetés 0,2%-a, amelyet a bank akciós jelleggel nem számít fel. Az akció visszavonásig érvényes.

Spinning wheel animation

Loading