Magyar Állampapír Plusz

 

Hosszú távra fektetne be és előre szeretné tudni, hogy a futamidő alatt és végén mennyi kamatot fog kapni? Akkor a Magyar Állampapír Plusz a futamidő végén az állam által garantált kifizetéssel ideális választás lehet.

 

KIKNEK LEHET ÉRDEKES?

Azoknak, akik:

  • hosszútávra terveznek a befektetésükkel: a Magyar Állampapír Plusz 5 éves futamidővel kerül kibocsátásra;
  • államilag garantált befektetési formákat keresnek;
  • előre szeretnék látni, hogy a félretett pénzük mekkora hozammal gyarapodik;
  • keresik a biztonságot;
  • kamatadómentesen szeretnének befektetni.
MIT KELL TUDNI A MAGYAR ÁLLAMPAPÍR PLUSZRÓL?
  • Sávos fix kamatozású, így már a kibocsátáskor tudja, hogy az egyes kamatteljesítési napokon és a futamidő végén milyen mértékű kamat illeti meg,
  • 1 forintos alapcímletű értékpapír.
  • Jegyzés útján kerül forgalomba. Jegyezni névértéken, azaz 100%-os árfolyamon lehet.
  • A kamatteljesítés az első évben félévente, utána évente történik, azonos sorozatba tartozó MÁP Plusz értékpapírban.
  •  A futamidő végén a kamat a tőkével együtt kerül az ügyfél számláján jóváírásra.
BEFEKTETNE A MAGYAR ÁLLAMPAPÍR PLUSZBA?

Keresse kollégáinkat országos fiókhálózatunkban.

A MAGYAR ÁLLAMPAPÍR PLUSZ VISSZAVÁSÁRLÁSA

Az UniCredit Bank meghatározott feltételek mellett1 napi vételi árfolyamot jegyez a Magyar Állampapír Plusz sorozataira, így azok a lejáratot megelőzően egyszerűen értékesíthetőek2. A Magyar Állampapír Plusz esetén a kamat-juttatás napjait követő 5 munkanapon belül a visszavásárlás nettó 100%-os árfolyamon történik.

FIGYELMÉBE AJÁNLJUK!

Figyelmébe ajánljuk, hogy az állampapír jól illeszkedik a Nyugdíj-előtakarékossági számla (NYESZ) esetén a hosszabb távra történő befektetéshez.

Fektessen be minimum 5 millió forintot Magyar Állampapír Pluszba és élvezze az UniCredit Premium Banking szolgáltatások előnyeit!

KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK ÉS KONDÍCIÓS LISTÁK

Kötvényekkel kapcsolatos hivatalos közlemények: 

Az aktuálisan jegyezhető „Magyar Állampapír Plusz” Nyilvános ajánlattétele megtalálható a kibocsátó honlapján.

Kérjük, hogy ezen a honlapon (a lap közepén, a „Magyar Állampapír Plusz (MÁP Plusz) nyilvános ajánlattétele” alcímhez való legörgetés után) az aktuális dátumnak megfelelő „Magyar Állampapír Plusz” Nyilvános ajánlattétel dokumentumot keresse!

A Magyar Állampapír Plusz által megtestesített követelés a Kibocsátóval, azaz a Magyar Állammal szemben nem évül el. A futamidő végén a kamat a tőkével együtt kerül az ügyfél számláján jóváírásra.

A tájékoztatás nem teljes körű, nem minősül ajánlattételnek, ajánlásnak vagy befektetési tanácsadásnak, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A részletes kondíciókat az UniCredit Bank ÜzletszabályzataiKondíciós listái és a Kibocsátó hivatalos dokumentumai (az adott sorozatú Magyar Állampapír Pluszra alkalmazandó Ismertető és Nyilvános Ajánlattétel) tartalmazzák. Az UniCredit Bank Hungary Zrt. (tev. eng. sz.: I-1523/2003.; a Budapesti Értéktőzsde tagja) – mint az államkötvény forgalmazója – a kondíciók változtatásának jogát fenntartja. A jelen figyelemfelhívás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény értelmében kereskedelmi kommunikációnak a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény 122. §-a szerinti marketingközleménynek minősül. Felhívjuk a figyelmét, hogy a befektetés adóügyi következményei pontosan csak az ügyfél egyedi körülményei alapján ítélhetők meg, valamint ezek a jövőben változhatnak.


1 Az állampapírokra vonatkozó árfolyamjegyzés részletes feltételeit az Általános Üzleti Feltételek a Befektetési Szolgáltatási Tevékenységre című üzletszabályzat 5.2.2 pontja és a Magyar Állampapír Plusz Ismertetője tartalmazza.

2 Az állampapírok árfolyamát a piaci hozamváltozás befolyásolja. Ha a befektető a lejárat előtt értékesíti az értékpapírokat, akkor emelkedő hozamok esetén az állampapírok árfolyama az eredeti vételi árfolyam alá eshet. Ez azt jelenti, hogy a kamatozó kötvények esetében az értékesítéskor az utolsó kamatfizetéstől eltelt időtartamra a vevő az időarányos kamatot az eladónak megfizeti, a nettó árfolyam, azaz a tőke ára azonban a vásárláskori érték alá eshet, tehát a befektető árfolyamveszteséget szenvedhet el. Amennyiben a befektető a lejáratig megtartja az értékpapírt, akkor a vásárláskor rögzített éves hozamhoz fog hozzájutni, mivel a futamidő alatt bekövetkezett piaci árfolyamváltozás nem jelenik meg a befektetésben, csak a lejárat előtti értékesítés esetén.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo