Magyar Állampapír Plusz

 

Akár közép, akár rövidebb távra fektetne be és előre szeretné tudni, hogy a futamidő alatt és végén mennyi kamatot fog kapni? Akkor a Magyar Állampapír Plusz a futamidő végén az állam által garantált kifizetéssel ideális választás lehet.

 

KIKNEK LEHET ÉRDEKES?
MIT KELL TUDNI A MAGYAR ÁLLAMPAPÍR PLUSZRÓL?
BEFEKTETNE A MAGYAR ÁLLAMPAPÍR PLUSZBA?
A MAGYAR ÁLLAMPAPÍR PLUSZ VISSZAVÁSÁRLÁSA
FIGYELMÉBE AJÁNLJUK!
KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK
KAPCSOLÓDÓ ARCHÍV DOKUMENTUMOK

A Magyar Állampapír Plusz által megtestesített követelés a Kibocsátóval, azaz a Magyar Állammal szemben nem évül el.

A tájékoztatás nem teljes körű, nem minősül ajánlattételnek, befektetési ajánlásnak vagy befektetési tanácsadásnak, kizárólag a figyelem felkeltése a célja. A részletes kondíciókat az UniCredit Bank ÜzletszabályzataiKondíciós listái és a Kibocsátó hivatalos dokumentumai (az adott sorozatú Magyar Állampapír Pluszra alkalmazandó Ismertető és Nyilvános Ajánlattétel) tartalmazzák. Az UniCredit Bank Hungary Zrt. (tev. eng. sz.: I-1523/2003.; a Budapesti Értéktőzsde tagja) – mint az államkötvény forgalmazója – a kondíciók változtatásának jogát fenntartja. A jelen figyelemfelhívás a tőkepiacról szóló 2001. évi CXX. törvény értelmében kereskedelmi kommunikációnak, a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek szabályairól szóló 2007. évi CXXXVIII. törvény és a Bizottság (EU)2017/565 rendelete értelmében marketingközleménynek minősül. Felhívjuk a figyelmét, hogy a befektetés adóügyi következményei pontosan csak az ügyfél egyedi körülményei alapján ítélhetők meg, valamint ezek a jövőben változhatnak.


1 Az állampapírokra vonatkozó árfolyamjegyzés részletes feltételeit az Általános Üzleti Feltételek a Befektetési Szolgáltatási Tevékenységre című üzletszabályzat, valamint a Magyar Állampapír Plusz Ismertetője és nyilvános ajánlattétele tartalmazza.

2 Az állampapírok árfolyamát a piaci hozamváltozás befolyásolja. Ha a befektető a lejárat előtt értékesíti az értékpapírokat, akkor emelkedő hozamok esetén az állampapírok árfolyama az eredeti vételi árfolyam alá eshet. Ez azt jelenti, hogy a kamatozó kötvények esetében az értékesítéskor az utolsó kamatfizetéstől eltelt időtartamra a vevő az időarányos kamatot az eladónak megfizeti, a nettó árfolyam, azaz a tőke ára azonban a vásárláskori érték alá eshet, tehát a befektető árfolyamveszteséget szenvedhet el. Amennyiben a befektető a lejáratig megtartja az értékpapírt, akkor a vásárláskor rögzített éves hozamhoz fog hozzájutni, mivel a futamidő alatt bekövetkezett piaci árfolyamváltozás nem jelenik meg a befektetésben, csak a lejárat előtti értékesítés esetén.

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo